Chinese studie: coronavirus muteert veel sneller dan gedacht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

“Professor Li Lanjuan and her colleagues from Zhejiang University found within a small pool of patients many mutations not previously reported. These mutations included changes so rare that scientists had never considered they might occur.”

Met geavanceerde DNA-technieken wist het team bloot te leggen dat de meest agressieve strengen 270 maal de virale lading kunnen genereren dan het zwakte type. Dat zou mede kunnen verklaren waarom het virus op sommige plekken veel dodelijker om zich heen slaat dan elders.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Cerridwen

Ik ben geen fan van het linken naar één artikel met een bijzondere claim over het coronavirus, zonder enige context.

Zo is het bepaald geen feit dat het virus op sommige plekken veel dodelijker is dan op andere, maar slechts een hypothese. Er is groot verschil in het percentage besmettingen dat bekend is, en ook de doden worden niet overal op dezelfde manier geteld, wat vergelijken bijzonder lastig maakt. Daarnaast moet je ook corrigeren voor zaken als de leeftijdsopbouw en kwaliteit van de gezondheidszorg.

Één studie met 11 personen gaat niet ineens aantonen dat er inderdaad verschillende versies met verschillende uitkomst van het virus zijn.

Iets kritischer kijken naar wat je linkt mag wat mij betreft; link liever naar een gedegen journalistiek of wetenschappelijk overzichtsartikel dan naar één onderzoek met een bijzondere claim. Dat is eigenlijk altijd belangrijk, maar rondom het coronavirus zeker.

#2 gbh

20 days ago

Coronavirus seems to mutate much slower than seasonal flu

https://www.livescience.com/coronavirus-mutation-rate.html

#3 Hans Verbeek

@2: dank u

#4 Amateur Commenter

5G netwerken waren in Wuhan ingezet om het virus in toom te houden, de straling doodt het virus in enkele secondes. Stuur daarom uw overheid aan op de uitrol van 5G.

#5 Lethe

@4
Beter dan het injecteren met bleek? Dat beviel mij maar matigjes, om het maar zo te zeggen.

#6 Amateur Commenter

@5: Trump zit helaas in de zakken van de Big Bleach mafia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*