Britten willen vervolging voor ouders die kinderen alleen thuis laten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Die Britten zijn gek:

Dat blijkt uit een zaterdag gepubliceerde peiling in opdracht van The Times.

Uit de enquête, die is uitgevoerd door onderzoeksbureau YouGov, blijkt [verder] dat twaalf jaar de jongste leeftijd is waarop 61 procent van de ouders denkt dat hun kind wel een uurtje alleen kan blijven. Slechts een kwart van de ouders denkt dat over een tienjarige en een achtjarige durft maar 7 procent alleen te laten.

Dit komt, op zijn zachtst gezegd, allemaal nogal doorgeschoten over. Wat is er aan de hand in Groot-Brittannië?

Open artikel

Reacties (3)

#1 Lampe

Beangstigend. Die Britten hebben op dat gebied ook wel een malle naam hoog te houden.
Ook in Nederland wil het trouwens weleens -bij incident- heel erg misgaan. Een voorbeeld van een 10-jarig Poolse jongetje dat tijdens zijn vakantie in Nederland door de politie en jeugdzorg politie uit huis wordt geplaatst bijv. Beschamend.https://www.nationaleombudsman.nl/vakantie-in-nederland

#2 Bismarck

Wat heb ik toch een slechte jonge jeugd gehad. Als de lagere school uit was, was het bij ons in de zomer toch echt gewoonte dat je uren met je leeftijdgenootjes (in het bos of het broek) ging spelen zonder ouderlijk toezicht.

#3 Jules Vismale

Ouders die in hun jeugd het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl hebben gelezen konden daar gemakkelijk in aantreffen dat kinderen (op de hoofdpersoon Sjakie na) gruwelijk werden oververwend! Die verwende kinderen waren hierdoor zo gulzig, brutaal, hebzuchtig l en dom geworden dat ze allemaal werden gestraft door hun slechte emoties omdat hun ouders véél te goed voor hen waren geweest. Het is feitelijk onmogelijk om je eigen kind als je beste vriend(in) te behandelen en emoties zoals liefde, vriendschap, blijheid en geluk zijn niét te koop, niet verkoopbaar en ook niet afkoopbaar! Een kind kun je gewoon niet als een soort huisdier veranderen en veel van die verwende en verwaarloosde kinderen zitten zelfs met gescheiden ouders opgescheept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*