Brekend Nieuws: Ingrid Betancourt bevrijd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ingrid Betancourt is vandaag bevrijd door Colombiaanse regeringstroepen samen met drie Amerikanen en elf andere gijzelaars. Spaanstalig artikel via Google Translate met meer details. [extra edit: Carlos]

Reacties (23)

#1 Carlos

Holy fuck! Goed nieuws!

#2 Eric

Nogal. Al blijven er verdomd veel mensen nog altijd gevangen zitten. Hopelijk heeft ze de kracht weer een rol te spelen in de discussies.

#4 Yevgeny Podorkin

Hoera.

…en of misschien toch ook wel sprake was van Stockholm- syndroom horen we t.z.t. wel…

#5 vodka

Goed nieuws.

#6 weerbarst

HILF! Hostage I’d like to

#7 larie

Maakt me blij..FARC is V.V.T. maaruh..holy f*ck ?..mag dat (Holy Fuck) van heerscht Ball-in..LBW (leg before wicket:)

#8 Share

Zo val je toch maar mooi met je neus in Bush’ afscheidsoffensief. Het is haar gegund.

#10 Hemaworstje

nou ze heeft weer oxygeno.
Toch vraag ik me af wie die drie amerkaanse contractors waren.

#11 dick

Tuurlijk zit er een politiek verhaal achter. En waar blijft onze Nederlandse?
Maar goed VRIJ is VRIJ. Mijn gelukwensen gaan dan ook naar I.B. Geniet ervan; ’t is bijzonder kostbaar!

#12 Birdman

Heel erg goed nieuws!

Maar de vertaling door google levert dan weer grappige dingen op:

“Ze zijn vrij vliegen, ongedeerd” (estan volando libres, sanos y salvos)

En deze is het mooist:

… fue liberada sana y salva por las fuerzas armadas…

wordt:

…werd ongedeerd vrijgelaten door de Strijdkrachten van Colombia na zes jaar…

#13 m44

Bloemen voor Ingrid Betancourt.

Nou nog zo’n ondersteuning bij de zoekaktie naar Steve Fossett.

#15 m44

De NYT weet het dan ook weer in te bedden in een wereld van filmclichees. Te zot ook, hoe de NYT dan de onvermijdelijke reflex vertoont dat mister president Bush met iets van succes heeft uit te staan.

” “This rescue was long in the planning, and we’ve been working with the Colombians for five years, since the hostages were taken, to free them from captivity.”

He said President Bush was kept apprised of the planning and that Mr. Bush called after the rescue to congratulate the Colombian president, Alvaro Uribe, calling him “a strong leader,” Mr. Johndroe said.”

#16 vast goed

@11: Hoezo, “onze” Nederlandse? Die naieve Tanja die gezellig de wereld gaat verbeteren door zich bij een coke-kartel aan te sluiten? Ze geeft me geen ‘TON’-gevoel. En trouwens, als ze dat wel deed, was het ook al niet best.

#17 pr

Blijkbaar komt het nieuws met iets meer detalle door hier in Zuid Amerika. Zal wel te maken hebben met de taal. Een paar opvallende zaken:
– Ongeveer een jaar geelden is de politie agent John Frank Pinchao ontsnapt uit handen van de FARC. Hierdoor heeft het Colombiaanse leger de exacte plaats kunnen aanduiden waar de gijzelaars vastgehouden werden
– Ongeveer een half jaar geleden werd er een PC van de FARC in beslag genomen waar veel informatie opstond. Er zijn toen al verschillende operaties opgezet. “Operación Jaque” is er een van. Comando´s van het Colombiaanse leger hebben de gijzelnemers vand de FARC kunnen overtuigen dat ze de 15 gijzelaars kwamen ophalen om ze naar Alfonso Cano te brengen. Toen de 2 gijzelneres iets verwijderd waren van de gijzelaars zijn ze overmeesterd.
– Voor het geval dat deze operatie Schaak zou mogen mislukken hadden ze een alternatief middels het omsingelen van het gebied.
– De Noordamerikanen die bevrijd zijn: Keith Stansell, Thomas Howes, Marc Gonsalves.
– De afgelopen 2 weken werd de operatie aktief ondersteund door de VS, of zoals de VS ambassadeur uitlegde, er werd ondersteund met “technische aspekten”
– Ook belangrijk: Radio Caracol heeft jarenlang programmas gemaakt gericht op de gijzelaars. Men wist dat de gijzelnemers het luisteren naar de radio toestonden. Voor de meeste bevrijde gijzelaars is dit programma “Las voces del secuestro” heel erg belangrijk geweest om het leven enigszins draaglijk te maken

#18 Eric

Ze heeft al laten horen alsnog president te willen worden. Wat een lef! Nobelprijs voor de Vrede van volgend jaar is al bekend, lijkt me…

#19 Bismarck

@18: Dat zou dan wat onterecht zijn. Ze is namelijk wel van standpunt veranderd. Voor de gijzeling wilde ze praten met de FARC, nu heeft geweld de voorkeur. In een interview na de bevrijding gaf ze aan dat geweld niet geschuwd moest worden bij de bevrijding van gijzelaars en sprak ze haar onvoorwaardelijke steun uit aan Uribe, die een harde aanpak van de FARC voorstaat (en er eigenlijk voor verantwoordelijk is dat Betancourt niet veel eerder vrij is gekomen).

#20 hemaworstje

*14 ja , mc cain zat in mexico , als hij naar michigan was had hij jimmi hoffa nog weer gevonden.
Een van die drie yankees ziet eruit als de russiche rambo , vaag tiepetje.
als dat geen cia materiaal is weet ik het niet meer.
Afijn zolang de cocaïne invoer richting de VS maar gegaradeerd wordt anders is het mayhem in de USA.

#21 rene

Geachte redactie

Ik, en velen met mij, teken(en) bij deze bezwaar aan tegen de term “brekend nieuws”.

Highaching,
Rene

#22 m44

Ik teken in mijn eentje bezwaar aan tegen alle rene’s van het type zeurkous, mafkees en drol-ga-slapen. En dat zijn er wat op .nl

#23 caprio

Deze Betancourt is slecht nieuws voor anti-Amerikaanse bloggers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*