In Brazilië biedt de genetisch gemanipuleerde mais niet langer meer bescherming tegen insecten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In Brazilië biedt de genetisch gemanipuleerde mais niet langer meer bescherming tegen insecten. Die hebben zich aangepast en zijn resistent geworden. En nu hebben boeren drie keer zoveel landbouwgif nodig.

Open artikel

Reacties (4)

#1 zuiver

De grenzen van de techniek.
De kracht van de insecten.

#2 Henk van S tot S

Leve Monsanto en overige “zaad-maffiosi”
Nog even zo door gaan en de wereldbevolking neemt, door vergiftiging zover af, dat het milieu misschien toch nog eens gered wordt. ;-)

#3 Gladiool

‘Seed companies say they warned Brazilian farmers to plant part of their corn fields with conventional seeds to prevent bugs from mutating and developing resistance to GMO seeds.’

Dat was natuurlijk al veel langer bekend, maar het was toch lucratief voor de GMO-branche om even via deze weg zowel het gif, het zaad alsook de rechtzaken in de hand te hebben. Er is wereldwijd lekker aan verdiend en verziekt. Op naar de volgende strategie.

#4 Derpjan

@0

“En nu hebben boeren drie keer zoveel landbouwgif nodig.”

Dat is niet wat in de waanlink staat. Sterker nog, er staat niets in over verhoogde resistentie van de insecten tegen de pesticiden, dus de hoeveelheid nodige pesticiden is hoogstwaarschijnlijk precies hetzelfde als met non-GMO zaad. Oftewel, men is terug bij af en de insecten/wormen die werden bestreden zijn gewoon sneller aangepast aan de GMO-zaden dan eerst werd verwacht (dat er uiteindelijk aanpassing zou plaatsvinden was onvermijdelijk, dat heet evolutie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*