Bolsonaro haalde meerderheid van de geldige stemmen, maar niet van alle stemmen

Jair Bolsonaro is de nieuwe president van Brazilië. Ruim tien procent van de kiezers, die verplicht moesten opkomen, maakte zijn biljet ongeldig of stemde blanco. Minder dan de helft van de Brazilianen ziet Bolsonaro dus zitten als president.

Jairs zoon Eduardo werd voor Sao Paolo gekozen in het federale parlement, met het hoogste aantal stemmen dat een afgevaardigde ooit haalde (zelfs als u het Portugees niet machtig bent, snapt u uit zijn wiki dat het lemma “politiek leven” korter is dan het lemma “controverses”). Een andere zoon, Flávio, komt in de senaat voor de staat Rio de Janeiro. De partij van de Bolsonaro’s, de Partido Social Liberal, heeft overigens bij lange na geen meerderheid in het parlement.

Open waanlink

 1. 2

  Belangrijker is dat, zoals in het NRC vermeld, zijn partij bij lange na geen meerderheid heeft. Dus hij zal coalities moeten sluiten om zijn plannen uit te voeren.

  Of zoals hij ooit heeft gezegd de eerste dag een staatsgreep plegen.

 2. 3

  Minder dan de helft van de Brazilianen ziet Bolsonaro dus zitten als president.

  Je kan het ook omdraaien, een meerderheid van de Brazilianen vond Bolsonaro niet erg genoeg om hem te blokkeren.

  Een blancostem was in deze situatie effectief een stem voor Bolsonaro, dus daar ontloop je je verantwoordelijkheid als Braziliaanse stemmer niet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren