“BND macht Separatisten für MH17-Absturz verantwortlich”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Gerhard Schindler, de baas van de Bundesnachrichtendienst (BND), de Duitse buitenlandse inlichtingendienst, heeft voor leden van een parlementaire commissie verklaard dat pro-Russische separatisten bij Donetsk verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17.

De bewijzen zijn volgens Der Spiegel “umfangreich” en “ample”, de resultaten “eindeutig” en “unambiguous”.

Waanlink is Duits, hier Engels.

Open artikel

0

Reacties (17)

#1 Flip van Dyke

Interessant: drie leugenaars: de Oekraïners, de rebellen en de Russen.

#2 Bolke

@1: In een oorlog liegt iedereen.

@0, toch wel frappant dat men claimt dat de Buk is gestolen van het Oekrainse leger, volgens Oekraine waren daar toch geen Buk systemen van hun aanwezig in het gebied?
En als dat waar is dan heeft Oekraine een uitdaging omdat als het systeem inderdaad van hun was dan wisten ze zeker dat de rebellen een BUK hadden en hadden ze het luchtruim moeten sluiten.

#3 Bismarck

@2: Ik zou dat deel toch met een korrel zout nemen. De Russen hebben vaker luid melding gedaan van het veroveren van Oekraïens materiaal, meestal als dekmantel voor het binnensmokkelen van hun eigen materiaal in Oekraïne. Op dezelfde wijze zouden inmiddels al duizenden tanks op het Oekraïens leger veroverd zijn. De optelsom van die meldingen kan onmogelijk waar zijn, omdat er dan inmiddels meer materiaal buitgemaakt zou zijn dan het Oekraïense leger überhaupt heeft.

#4 Bolke

@3: de BND claimt dat, niet de russen in dit geval.

The BND has intelligence indicating that pro-Russian separatists captured a BUK air defense missile system at a Ukrainian military base

en het oekrainse leger had inderdaad heul veul tanks, iets van 1500 meen ik.

#5 L.Brusselman

@2:

In een oorlog liegt iedereen.

Laat dat van die oorlog maar weg.
Iedereen liegt,punt.

#6 Le Redoutable

De Russen hebben enkele BUK installatie’s buitgemaakt op de Krim om die via de achterdeur weer Oekraine in te schuiven klinkt als een typisch klassieke KGB werkwijze. Intussen is het ook geen geheim meer dat de separatisten bestaan uit Russische militairen met wat lokale meelopers, waarvan de meeste werkeloze mijnwerkers of ander niet bijster intelligent volk. De kans dat een ploeg van die meelopers een geavanceerd raketsysteem succesvol kan afschieten lijkt mij behoorlijk klein. Dus of de bemanning van de BUK was Russisch of ze hadden er een maandenlange training van de Russen op zitten. En dan blijft ook nog het feit over dat de lanceerinstallatie na het incident plotsklaps de Russische grens over is verdwenen.

Kortom, hoe USSR aanhangers ook de boel proberen af te leiden door te lullen over tanks of andere niet ter zake doende feiten, stappelen de bewijzen zich steeds meer op dat hun opper kameraad in het Kremlin de hoofdverantwoordelijke van deze vreselijke ramp is.

#7 Bolke

@6:

De kans dat een ploeg van die meelopers een geavanceerd raketsysteem succesvol kan afschieten lijkt mij behoorlijk klein. Dus of de bemanning van de BUK was Russisch of ze hadden er een maandenlange training van de Russen op zitten.

Effectief zeg je nu dus dat de BND liegt want die hebben geen enkel bewijs dat de BUK is afgevuurd door Russen.

En je laat je in de luren leggen, ELKE idioot met een halve hersencel kan een BUK afvuren zonder training, je hebt training alleen nodig als je alle mogelijkheden van de BUK wilt gebruiken (lees als, niet per ongeluk een burgertoestel neerknallen), maar willekeurig een vliegtuig uit de lucht knallen stelt echt geen ruk voor, kwestie van het apparaat aanzetten, op het radar scherm het doel selecteren en op ‘fire’ drukken, KiKaWaDo (kind Kan Was Doen).

(militaire apparatuur wordt expres zo simpel als mogelijk gemaakt omdat je in stres situatie’s geen complexe handelingen wilt doen).

#8 gronk

@7: en omdat je natuurlijk wel te maken hebt met militairen. Meestal niet het soort volk wat eerst een dagje ‘RTFM’ gaat doen.

#9 Bolke

@8: Nog buiten dat, het grootste deel van een militaire opleiding op militair apparatuur gaat 9 van de 10 keer over het (preventief) onderhoud aan het systeem, niet over de bediening zelf.

Voor de mensen die trouwens in NL dienst hebben gezeten die kennen de verkorte handleidingen nog wel die op zo’n beetje alle militaire apparatuur is geplakt, zelfs bij de bestuurdersstoel van de YPR waren alle mogelijke handelingen dmv stickers beknopt uitgelegd.

AT-4 (M136) idem, binnen 5 seconden kende je alle handelingen om zo’n ding af te schieten (staat gewoon op de schietbuis).

Zelfs op de f*cking tentkachels zat een gebruikers instructie.

#10 Hans Verbeek

Doet me denken aan de tijd dat de CIA en MI6 zeker wisten dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens had.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iraq/9937516/Iraq-war-the-greatest-intelligence-failure-in-living-memory.html

Dit is echt de waarheid, mensen.
De omgekomen passagiers krijgen we er niet mee terug, maar er is nog een heel mooi doel dat gediend wordt door deze absoluut geloofwaardige samenzweringstheorie.

#11 Letaupe

D66 en CDA willen nu ineens een hoorzitting. Zaten Pechtold en Buma weer eens te slapen in de commissie stiekum? Als zij hun werk wel tijdig en behoorlijk deden, wisten zij dit toch allang?

#12 gbh

@6: Niet alleen USSR aanhangers proberen de boel af te leiden ook het Westen omdat als ze de waarheid erkennen ze de dader, en dat is Putin, aansprakelijk moeten stellen, met alle consequenties van dien.

#13 Hans Verbeek

Over enige tijd zullen metaalfragmenten uit de lichamen van de MH17-bemanning aantonen dat het toestel inderdaad geraakt werd door een BUK-raket. Maar helaas wel een raket van het type 9M38, dat gebruikt wordt door o.a. het Oekrainse leger.
(In Rusland worden andere raketten gebruikt van het type 9M317, dat pas ontwikkeld werd nadat de Sovjet-Unie uiteengevallen was).

Gelukkig weten we nu al dat de MH17 geraakt is door een raket van het Oekraïnse leger. Maar de goddeloze separatisten, die uit waren op de teddybeertjes en trouwringen van de MH17-passagiers, hebben op de knop gedrukt.

#14 bolke

@12: En als jij het stuk fatsoenlijk gelezen had dan had je geweten dat de BND dus erkend dat er geen enkel bewijs is dat Rusland er bij betrokken was.
Maar jij bent gewoon een russophoob, dus jij wilt het niet zien.

#15 Kale Kip

@8 “De kans dat een ploeg van die meelopers een geavanceerd raketsysteem succesvol kan afschieten lijkt mij behoorlijk klein.”

Zo succesvol was dat schot ook niet.

#16 gbh

Garry Kasparov:

Even while Putin’s pet terrorists let the bodies of innocents from MH17 rot in the fields, West looked for excuses not to blame him.

At very least, Germans must provide evidence it wasn’t Putin-supplied weapon & crew. Evidence it was is strong:

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2014/09/24/video-comparison-confirms-the-buk-linked-to-the-downing-of-mh17-came-from-russia/

Why mention source of the weapon not being RUS, without providing proof, if not as a favor to Putin? Winter is coming, gas is precious..

If Germany & West admit Putin supplied MH17 weapon & crew – as evidence says – no choice but to finally admit he is a terrorist himself.

So real question is, if US or Germany had satellite or comms proof of Putin’s weapons & forces shooting down MH17, would they admit it?

Considering how desperate they are to return to pointless negotiations with Putin, to buy his gas & oil, & to pretend he’s not a threat?

https://twitter.com/Kasparov63

#17 Bolke

Door deze BND openbaring blijft een andere belangrijk bericht van de BND onderbelicht, het schijnt dat Rusland genoeg reserve’s heeft om de huidige sancties 4 jaar lang te weerstaan zonder al te veel moeite.
Het schijnt dat Rusland echt veel meer reserve’s heeft dan vooraf geschat (619 miljard dollar).

Misschien is dat een reden dat de EU graag van de sancties af wil omdat Rusland het zolang vol kan houden dat alleen de EU nadelige gevolgen ondervind van de sancties.

Iniedergval lang genoeg om pijpleidingen naar niet EU landen te leggen en/of andere handelsbetrekkingen te ontwikkelen en daardoor een andere bronnen van inkomsten aan te boren en daarmee de sancties onbeperkt te kunnen weerstaan.

http://www.handelszeitung.ch/konjunktur/russland-koennte-sanktionen-jahrelang-ertragen-684366

(Duits alert)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*