1. 4

  @3: Staged is niet fake. Gelukkig is Hans er om de complotjes weer de wereld in te helpen. Authenticiteit van de film is door experts bevestigd en ook andere complotjes zoals dat het om een foto zou gaan in plaats van film zijn weerlegd: *graphic*

  Waarom een simpele waarheid accepteren als het ook op z’n aluhoedjes kan.

 2. 6

  @3 – Er wordt in het filmpje weggeknipt op het moment dat de terrorist schijnbaar aan het hoofd van Foley begint te zagen. Beeld gaat op zwart, vervolgens zien we Foleys afgehakte/-gesneden hoofd op zijn torso liggen.

  Volgens allerlei ‘forensisch analisten’ die verder niet genoemd worden, en waarvan we dus ook niet weten wie het zijn of waar hun expertise uit bestaat, zou de daadwerkelijke moord niet onmiddellijk volgen op het beeld van de IS-terrorist die het mes aan Foleys keel zet.

  [img]http://cut2thetruth.files.wordpress.com/2014/08/james-foley-isis-execution-fake-hoax-false-flag-american-cia-5.png?w=480[/img]

  Ja, dat kan natuurlijk. Dat die video semi-professioneel is geregisseerd en dat ze hem op een later tijdstip hebben onthoofd.

  Eindresultaat is nog altijd hetzelfde: Foley is dood, zijn lichaam verminkt, de wereld huivert. Maar mogelijk levert het een ‘beter’ ogend filmpje op.

 3. 7

  @gbh Jep vrijwel zeker staged fake psy op, familie is verdacht.

  ISIS schrikt overigens niet terug voor daadwerkelijke onthoofdingen elders (overtuigende videos genoeg online), het is tuig dat zsm dood moet.

 4. 8

  @7 Vraagje: ziet dit hoofd er uit als een filmrekwisiet?

  Hoezo is de familie van Foley ‘verdacht’? En als het allemaal nep is, wat gaat die Foley (die nu wereldberoemd is) dan de rest van zijn leven doen? Krijgt hij een riant pensioen van de Amerikaanse overheid?

  Vragen, vragen…

 5. 9

  @6: ik heb me er niet in verdiept, Prediker. Wat mij betreft is het echt.
  Ik vind het wel merkwaardig dat dit filmpje uitgebracht wordt op het hoogtepunt van de IS-media-campagne.
  Waarom krijgt het geweld van IS zoveel publiciteit en zendtijd?

 6. 10

  Waarom krijgt het geweld van IS zoveel publiciteit en zendtijd?

  @9 Omdat het zo godvergeten mediageniek is. Media houden van sensatie, en de schaal en gruwelijkheid van het geweld van de IS maakt het sensationeel. Ook de schaal waarop de IS militaire successen boekt trouwens.

  Komt bij: onze eigen angst voor de islam sinds 9/11, de moord op Van Gogh, de cartoonrellen, etc.; de Nederlandse steun voor de Irakoorlog (en Afghanistan); de controverse rond die Irakoorlog, het debacle dat daarop volgde; de wereldwijde belangen die daarmee gemoeid zijn en die menigeen snel zal onderkennen.

  Ben ik nog wat vergeten?

 7. 11

  @10: Yubs, Amerikaanse bombardementen op IS, de eis van IS was daar mee te stoppen anders zouden er meer journalisten volgen.

  Begrijp niet waarom iemand de vraag stelt waarom een religieuze moordmachine, die ook hier sympathisanten heeft en alles uitmoord wat niet in hun zieke leer past, zoveel aandacht krijgt.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2709433/The-Islamic-State-Killing-Fields-Terror-group-releases-horrifying-video-showing-drive-shootings-suicide-bombings-dozens-victims-rounded-executed.html

 8. 12

  @11: ik houd gewoon niet die strategie van de angst
  Waarom moet er toch altijd bang gemaakt worden?
  Voor Ebola, voor cholesterol, voor klimaatverandering, voor AIDS, voor de Mexicaanse griep, voor de Russen, voor negers, voor Roemenen, voor zigeuners en nu weer voor Syriëgangers.
  Laat de mensen met rust en stel ze gerust.

 9. 14

  Laat de mensen met rust en stel ze gerust.

  @12 – Jij geeft de voorkeur aan de stijl van Hendrik Colijn, begrijp ik? Die maande Nederland, even na de Duitse hermilitarisering van het Rijnland, op 11 maart 1936 om rustig te gaan slapen:

  Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn.

 10. 15

  @14: Zo uit m’n hoofd, maar het aantal mensen wat jaarlijks aan verkeersongelukken overlijdt in nederland is meer dan het aantal mensen wat er per maand wereldwijd aan ebola overleden is. TBC en aids (ook besmettelijke ziektes) maken ook meer doden dan ebola. En bij een beetje burgeroorlog (Congo: 5.4 miljoen doden over 5 jaar; da’s 3000 doden *per dag*) verbleekt Ebola.

  You sayin’?

 11. 16

  @12: Hans kan jij je voorstellen dat ik een beetje moeite heb dat te geloven? Kan dat niet rijmen met alle sites die jij afstuift met de meest waanzinnige (complot) theorietjes.

  @15: Rationeel heb jij gelijk maar zo kan je alles bagatelliseren. De malariamug is het meest dodelijke wezen op aarde maar sommige dingen komen in de belevingswereld hier veel dichterbij, terecht of niet.

 12. 19

  @18: In de wetenschap wel, in het leven niet. Mensen hebben een mechanisme in hun hoofd om te overleven, dat ze onkwetsbaar maakt. Een roker blijft roken omdat hij geloofd dat niet hij maar een ander longkanker krijgt, een hardrijder blijft hardrijden omdat hij geloofd dat hij alles zo onder controle heeft dat niet hij maar de ander een ongeluk krijgt.

  Als dat mechanisme niet meer werkt omdat ze geen grip op de situatie hebben worden mensen bang zoals bij ebola en IS.

 13. 20

  @16:
  Ik weet dat mijn tijd hier op aarde beperkt is. Ik vind het zonde van mijn tijd om ergens bang voor te zijn, gbh.

  Ik zoek naar alternatieve nieuwsbronnen en extra informatie om ook anderen gerust te kunnen stellen.

  @13:
  Saddam Hoessein had helemaal geen massavernietigingswapens.
  Al Qaeda had helemaal geen commandobunkers in de grotten van Tora Bora, zoals Dick Cheney jou heeft wijsgemaakt.
  En in het buisje dat Colin Powell liet zien zat gewoon poedersuiker.

  [img]http://cassandraclub.files.wordpress.com/2010/05/colin-powell-vice-president.jpg?w=425[/img]

 14. 23

  @21: bij mij ook. Niet zo vreemd, want als ik naar buiten ga is mijn hoofd onbedekt (kaal), maar draag ik wel een jas en broek. Mijn hoofdhuid is dan ook veel donkerder/bruiner dan mijn armen en enkels. Duh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren