Bizar toeval – incident Tweede Kamer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Niet te geloven toeval: in de laatste Kunst op Zondag een anekdote naar boven gehaald over een man die zich in 1971 in de Tweede Kamer op hing (zie de alinea tusen Zoro Feigl en Loreta Visic en klik de link naar Harm Brinksma), lijkt het er sterk op dat vandaag iemand de aktie heeft herhaald, maar dan met veel vervelender gevolgen.

Open artikel

Reacties (14)

#1 P.J. Cokema

Da’s snel: de pers weet inmiddels meer. Een actievoerder uit Groenlo, die al een tijdje op het Binnenhof bivakkeert voor zijn strijd voor de legalisering van medicinale wiet.

#2 Amateur Commenter

Deze man is destijds ten onrechte opgepakt wegens cannabis teling voor chronisch zieken, en schuld zonder straf opgelegd. Daardoor is zijn hele leven op zijn kop gegooid, veel problemen rondom zijn sociale ondernemingen in Nederland en Canada doordat hij een aantekening kreeg.

#3 P.J. Cokema

Lokale nieuwsbron meldt dat de actievoerder morgen al weer het ziekenhuis uit mag (geen noemenswaardige verwondingen over gehouden)

#4 Jip Beneck

@2: Ik zit maar te piekeren dat ie kennelijk niet echt nagedacht heeft om een ordentelijke knoop in zijn das of touw te leggen. Want normaal gesproken breek je dan toch meteen je nek? Bedoel, als je nu écht ergens mee zit en een punt wil maken en je gaat ervoor…dan bereid je je toch eerst vóór i.p.v. half werk af te leveren? Nu lijkt het niet meer dan een uiterst amateuristische schreeuw om aandacht en sorry dan ben je bij mij aan het verkeerde adres….

#5 Amateur Commenter

@4: Doe het anders een keer voor Jippieboy, als echte internetheld.

#6 Lutine

@4

Het kan bij mij ook geen enkele sympathie op wekken. Het lijkt er op dat de man helemaal geen zelfdoding wilde, maar aandacht voor zijn zaak. Zoiets van: beter negatieve aandacht dan geen aandacht. Het stemde dan ook tevreden dat de media er nauwelijks aandacht aan besteedde. Al was het maar om herhaling te voorkomen. Zaak gesloten.

#7 Frank789

@6: [ Zaak gesloten.]
De aluhoedjes krijgen in hun bubbel een niet aflatende stroom van halleluja berichten over wonderbaarlijke genezingen door cannabis.
Het is de nieuwe Haarlemmer olie die werkelijk alles geneest, inclusief alle kankersoorten, ook al is het merendeel anekdotisch en ontbreken nog harde bewijzen.

Uiteraard complotteert de overheid met big pharma om de bevolking dit geneesmiddel te onthouden.

Gisteren zat zo’n adept bij Pauw. Het interesseerde hem geen reet hoe het met de zelfmoordenaar ging en of die actie wel of niet afkeurenswaardig was, hij was alleen geïnteresseerd in publiciteit voor cannabis/hennep.

#8 P.J. Cokema

Het gaat goed met de man. “Wel heeft hij spijt dat Kamerleden dit hebben moeten zien. Kamperman: ‘Het is natuurlijk nogal wat, ik heb geprobeerd om ze wakker te schudden’.

#9 Frank789

@8: ” Volgens Kamperman zijn het 150 acteurs die gestuurd worden door multinationals. Hij doelt daarmee op de leden van de Tweede Kamer. ”
Dat bedoel ik dus.

#10 Bismarck

@9: Naja, helemaal ongelijk heeft hij niet. Het aantal politici dat voor en/of na de politieke carrière posten heeft bij multinationals is best wel groot, vooral bij de VVD. Neem bijvoorbeeld Unilever Rutte, Shell Bolkestein, Zijlstra en Wiebes, KPMG Verdonk, ABN-AMRO Blok en Zalm, maar ook ING, Shell en KLM Kok, Shell Bos, Ernst & Young Balkenende, Philip Morris Brinkman en VDL en Chemelot Verhagen, om me even te beperken tot de wat recentere kopstukken.

#11 Jip Beneck

@7: Wat dat betreft heeft ie best een punt: die slaap- pijn- en kalmeringsmiddelenindustrie gaat zowat elk kadertje te buiten. Het leidt in Amerika zelfs tot exorbitante stijging van heroïneverslaving. Waanzin ook dat cannabis b.v. nog op de dopinglijst staat.

Ben ik overigens de enige die dat facebookbericht tragikomisch vind? “Het gaat goed met de man”. Haalt het overigens niet bij de Moeder der tragikomedies die ik u in dit kader niet wil onthouden (tot de laatste snik kijken):


Ik verlos mijzelf van Pijn & Passie
Door me op te hangen aan me dassie

#12 Lutine

@7

Ik ben geen tegenstander van cannabis, maar ik heb er ook geen belang bij. Doch het is altijd een slechte zaak als idioten met jouw item er vandoor gaan. En dat speelt alleen maar Rutte, Bolkestein, Zijlstra , Wiebes, Verdonk, Blok , Zalm, maar ook Bos, Balkenende, Brinkman , Verhagen in de kaart. (Dank Bismarck)

#13 Bismarck

@12: Je vergist je, het speelt Unilever, Shell, KPMG, ABN-AMRO, ING, KLM, Ernst & Young, Philip Morris, VDL en Chemelot in de kaart.

#14 Joop

Inderdaad een incident, ik heb er weinig over gehoord en gelezen. Het interesseert me weinig en teveel eer voor de beste man die aandacht wilde voor zijn idealen, die uiteindelijk toch niet uitvoerbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*