Biobrandstoffen niet effectief

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo bericht de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen vandaag.

Dat riepen sommige milieuclubs trouwens al jaren. Maar wel fijn dat dat dan ook bewezen wordt.

 

Open artikel

Reacties (7)

#1 roland

@0: “KNAW concludeert dat biomassa – ook frituurvet en landbouwafval – niet moet worden beschouwd als brandstof maar als grondstof .. Verbranden van hout in elektriciteits-centrales en van bio-ethanol, biodiesel in auto’s lijkt nauwelijks bij te dragen aan besparing van CO2-uitstoot. Daarom zijn ze ongeschikt voor transitie naar een duurzame energievoorziening”
– Boeiend KLM met steun van WNF benut frituurvet als meest duurzaamste vliegbrandstof. Andere milieugroepen zien Landbouwafval als de 2e generatie duurzame biomassa.

#2 Anton

Biobrandstof is een van de meest pregnante voorbeelden van de enorme schade die de CO2 hoax aan milieu en economie heeft toegebracht. En zoals altijd zijn de arme, de minst weerbare mensen het grootste slachtoffer.

#3 roland

Verster stelt het KNAW stuk:
– “De EU en Nederland stimuleren het gebruik van biobrandstof en hout. De veronderstelling is dat daardoor automatisch het gebruik van kolen en olie verminder … Maar het verbruik van brandstof en elektriciteit mist zo’n natuurlijke bovengrens”
– Ook bij zon- en windenergie is uitgegaan van vervanging van fossiel verbruik, niet van aanvullend naast fossiel. In dat laatste geval geldt eenzelfde bezwaar tegen zon-windenergie!

#4 Anton

@3: Oud nieuws, de zogenaamde duurzame oplossingen zijn alleen duur en lossen niets op. Subsidie op ‘duurzame’ opwekcapiciteit druk hoog rendement gas en wkk uit de markt en maakt de weg vrij voor goedkope kolen. Netto resultaat hoge energie rekening en stijgende CO2 emissies.

Naar het zich laat aanzien doen die stijgende CO2 emissies er niet toe. Gelukkig maar want was dit wel het geval geweest dan waren we met dit beleid gedoemd.

#5 roland

@2: Klimaatverandering treft ook “arme, minst weerbare mensen als grootste slachtoffer”

#6 Toko Senang

De enige klimaateffectieve oplossing is minder energie, niet efficiënter maar effectiever.

#7 Anton

@5: Daarom investeren in addaptatie waar nodig en wanneer nodig. Mitigatiemaatregelen die, zoals het zich nu laat aanzien weinig zin hebben omdat CO2 sensitivity veel lager is dan beweerd, zijn niet meer dan een zinloze een verspilling van schaarse middelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*