Bedrijven: schade door PVV-meldpunt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (25)

#1 Anton

De werkgevertjes laten zich niet zomaar hun uitknijparbeidskrachten afpakken. En wat doen we ermee als ze zijn uitgeknepen? Hup op de grote hoop van de verzorgingsstaat. Wientjes en de zijne de lusten en de rest van de samenleving de lasten.

#1.1 Bismarck - Reactie op #1

Volgens mij bestaat daar al een meldpunt voor bij de SP. Op het PVV-meldpunt daarentegen gaan de eerste vijf vragen over overlast, overlast, overlast, dronkenschap en verloedering door Midden- en Oost-Europeanen en vervolgens één vraag specifiek over baanverlies (dus niet arbeidsomstandigheden) aan Midden- en Oost-Europeanen.

#1.2 jsk - Reactie op #1.1

Die overlast volgt uit hun arbeidsomstandigheden. Dat dit je nog uitlegd moet worden. :P

#2 larie

Vandaag in m’n (voorheen) lokale krant een bericht over een referendum en Wildres:

http://www.20min.ch/news/ausland/story/Geert-Wilders-provoziert-mit–Ost-Pranger–26183536

http://www.20min.ch/news/schweiz/story/SVP-will-Kontingente-fuer-Auslaender-23557219

De discussies zijn ongewoon hard.

#3 Spam

Krijgt Bolkie toch nog een beetje gelijk met zijn ‘pleefiguur’

#3.1 Carlos - Reactie op #3

Inderdaad Spam, een ‘plee-figuur’ over een paar weken is het alweer 10 jaar geleden dat Fortuyn de Gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam won en al die populistische bullshit begon. Soms vrees ik dat we beland zijn in een Tachtig-jarige Oorlog tegen de Onderbuik.

#4 jsk

De bedrijven zullen vast ook schade ondervinden van het minimumloon of de arbo-wet.

#4.1 pedro - Reactie op #4

Ah. De gebruikelijke afleidingsmanoeuvres. Niet op het onderwerp in gaan, maar gewoon over iets heel anders beginnen.

#4.2 gronk - Reactie op #4

In amerika zijn de meldpunten veel beter!

#5 jsk

@5: Dat de popi-progresso’s zich opeens aan dezelfde zijde van het bedrijfsleven bevinden lijkt mij vrij centraal in deze discussie.

#5.1 Bismarck - Reactie op #5

Jij en verder niemand.

#5.2 Carlos - Reactie op #5

Niet zo zwart wit redeneren JSK, wie zegt dat progressieve mensen anti-bedrijven zijn? Deze gedachtengang is zóóó 70’s.

Overigens loopt NL ook 1 miljard euro EU-afdrachtvermindering mis die NL (op aandringen van de PVV) in Brussel wilde claimen.

Maar ja… het vasthouden aan je principes (als het recht om te mogen discrimineren en stigmatiseren) dat mag wat kosten zo vindt dit kabinet blijkbaar.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #5
  • Vorige reactie op #5
#5.3 su - Reactie op #5.2

wie zegt dat progressieve mensen anti-bedrijven zijn?

Ik. De rest zijn vastgeroeste conformisten.

#5.4 Carlos - Reactie op #5.3

ACTIE ACTIE ACTIE!!! :-)

#5.5 jsk - Reactie op #5.4

Een uitgesproken anti-bedrijfsleven beweging als Occupy NL heeft in een week meer impact gehad dan jouw blogje in zijn hele bestaan. Get real. Sarcastische, zogenaamd “intellectuele” commentaren leveren op internet verandert helemaal niks.

#5.6 su - Reactie op #5.4

ORGANIZE, ORGANIZE, ORGANIZE!

#5.7 pedro - Reactie op #5

Ga nou eens op het onderwerp in man, in plaats van een vraag om dat te doen met een van je bekende ad hominems te beantwoorden.

Wat jij je verder allemaal in je hoofd haalt over popi-progresso’s en wat die allemaal zouden moeten denken volgens jou is volstrekt niet interessant en weer totaal off-topic.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #5
  • Vorige reactie op #5
#5.8 jsk - Reactie op #5

@9: Ben je nog niet in Athene? Deze week speel je toch activistje?

@10: Je zegt dus dat je een D66-liberaal bent. Als in: “vrijheid voor iedereen, maar ik wil mijn nanny niet meer betalen dan kost en inwoning”. Dan ben je gewoon niet vooruitstrevend wat mij betreft.

@12: Ik ga ook in op het onderwerp: ik vraag “so what?” dat de bedrijven het vervelend vinden. Alsof Sargasso het bedrijfsleven om haar mening vraagt als het gaat over bvb de teerzandwinning in Canada. Dit is gewoon kinderachtig spel: de Henk’s en Ingrids moeten blijkbaar hun plaats kennen, en als dat betekent dat we VNO-NCW aanhalen, so be it. Gatver.

#5.9 pedro - Reactie op #5.8

Nee, je hebt het onderwerp niet begrepen. Het onderwerp is de vraag, of het bedrijfsleven schade ondervindt van het PVV meldpunt, niet of het bedrijfsleven dat vervelend vindt. Kennelijk snap je niet, dat wij er allemaal last van hebben, als ons bedrijfsleven er last van heeft. Of beter gezegd: in dit specifieke geval kies je er voor om net te doen alsof je dat niet snapt, want dat komt jou dit keer goed uit.

En je hebt gelijk: het is inderdaad uiterst kinderachtig om er allerlei randzaken bij te slepen en niet op het onderwerp zelf in te gaan, maar dat hebben meerdere mensen je hier in andere bewoordingen ook al verteld.

#5.10 Carlos - Reactie op #5.9

exact wat pedro zegt.

#5.11 Bismarck - Reactie op #5.8

Geen idee hoe je daar bij komt, maar je gaat wel steeds verder off-topic.

#6 jsk

Kennelijk snap je niet, dat wij er allemaal last van hebben, als ons bedrijfsleven er last van heeft.

Jezus. Ik dacht dat ik zoiets alleen uit de mond van een Amerikaan zou horen. Let je op gronk: ik kokketeer er mee, maar de echte marktfundamentalisten zitten hier.

#6.1 Carlos - Reactie op #6

Okee je moet kiezen. Bedrijven voor of tegen?

#6.2 pedro - Reactie op #6

Je negeert me weer helemaal he. Maar ik vind het wel een beetje zielig worden hoor, dat je steeds maar weer stropoppen verzint en daar wel op reageert.

Deze keer doe je net alsof je niet snapt, dat ons nationaal inkomen wordt bepaald door het inkomen van ons allemaal bij elkaar op te tellen, en dat het ons allemaal schaadt, als onze bedrijven last hebben van domme initiatieven van politici. In plaats daarvan zet je een stropop over marktfundamentalisme op… En dat alleen maar om de PVV te beschermen…

#7 Harm

De vraag is of de werkgevers (en daar mee de Nederlandse economie) schade lijden door deze idiote actie van Wilders, niet of iemand vóór of tegen de werkgevers is. En dat ze schade lijden lijkt me evident.

Misschien dat de SP dat recht kan trekken door te onderzoeken of de Polen wel dezelfde arbeidsvoorwaarden genieten als de Nederlanders. Het zal voor de Polen een hele geruststelling zijn dat er tenminste één Nederlandse partij is die zich daarom bekommert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*