Autodealer ziet het coronavirus als een ’tijdelijke hik’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De grootste autodealer van Nederland, het Brabantse Van Mossel Automotive, ziet de toekomst niet pessimistisch in. (FD €)

‘….in de eerste vier maanden van het jaar liggen de resultaten op hetzelfde niveau als in 2019. We hebben voor de komende maanden wel een tegemoetkoming in de loonkosten aangevraagd maar ik verwacht niet dat we er gebruik van zullen maken.’

‘Landen met een algehele lockdown doen het heel erg slecht. In Nederland, Denemarken en Zweden, met soepeler regelgeving en een ‘intelligente lockdown’ valt de schade relatief mee. In Nederland zijn dealerbedrijven, met dank aan het kabinet, nauwelijks dicht geweest.

‘Dit is geen structurele crisis zoals de financiële crisis van 2008-2009. Het kan ook zomaar zijn dat mensen de komende jaren het openbaar vervoer vaker zullen mijden, voor onze sector zou dat positief zijn.’

0

Reacties (2)

#1 Le Redoutable

“Het kan ook zomaar zijn dat mensen de komende jaren het openbaar vervoer vaker zullen mijden, voor onze sector zou dat positief zijn.”

Als je een niet essentieel beroep hebt en je wil of moet het komende anderhalf jaar verder dan fietsafstand dan heb je niet heel veel andere keuze, dus dat zou beste een kunnen kloppen.

#2 Lethe

Ik ben het zelden met je eens.
Maar, n=1 natuurlijk, het was vanmiddag in R’dam centrum en omgeving ongewoon druk met autos. Vgl met bv januari buiten de spits.
Net of er heel veel mensen de auto pakten ipv de fiets, lopen, tram, metro.
Niet in de binnenstad geweest, maar er langs fietsende leek het wel een ‘gewone’ zonnige zaterdagmiddag.
Brrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*