Artiesten nu ook al van de pot gerukt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Artiesten nu ook al van de pot gerukt

Wie dagen de minister voor de rechter? Nog nooit van gehoord.

0

Reacties (10)

#1 Arnoud

Lang leve het achterhoedegevecht!

#2 Abhorsen

Wie de fuck is Ricky Koole? En waarom zou Ricky geld moeten krijgen als ik een Ipod koop? Ricky moet misschien gewoon eens gaan werken voor haar geld.

#3 Joost

@Abhorsen: Just my thoughts…

#4 Roy

Nou, jongens… Volgens mij doet Ricky Koole best hard werken voor haar geld. En Peter Blok trouwens ook.

#5 Abhorsen

@4, ik doe ook hard mijn best voor mijn geld. Mag ik nu ook wat geld van jouw Ipod aankoop?

Ik heb geen nummers van Mevr. Koole gestolen, maar toch moet ik haar betalen? Vreemd…

Ik heb zat software in mijn tijd toen ik nog programmeur was geschreven, dat kan ook op een data drager gezet worden. Dus… geef mij ook maar geld!

Het is toch van de pot gerukt dat je voor elke willekeurige data drager die verkocht wordt een artiest moet sponsoren?

#6 Joost

Ik heb het idee dat als 1000 mensen hun nummers jatten via downloads ze juist meer zouden gaan verdienen via hun alternatieve kanalen…

#7 Roy

@5: volgens mij breng jij niet iets uit wat op mijn Ipod zou komen te staan.

Het gaat er gewoon om dat men met huidige manier van verspreiden van muziek en film nog geen vergoedingssysteem heeft verzonnen.

#8 Abhorsen

@7, Helaas wel..software kan net zogoed op je Ipod staan. Bij deze… Zal ik mijn rekening nummer alvast doorgeven? En nog erger.. copieeren van software is NIET toegestaan in de Nederlandse wet. Muziek wel…

Komop zeg. Je weet toch ook wel dat het van de pot gerukt is dat Nederlandse artiesten of ze nu goed of slecht zijn, wel of niet verkopen geld krijgen van de verkoop van alle datadragers omdat het potentieel misbruikt kan worden?

Zometeen ook maar geld naar alle schrijvers voor de papierverkopen omdat je het potencieel kan overschrijven?

Overigens wordt het meeste van dit geld onder een herenclub verdeeld. Een selectgroepje CD fabrikanten neemt het geld in beslag en gebruikt het voor eigen gebruik. Oneerlijke concurentie tegenover de andere CD fabrikanten.

De meeste datadragers worden proffecioneel door bedrijven gebruiken voor hun eigen data. Dat geld gaat naar artiesten toe?! WTF?!

Sorry maar ik kan hier zo kwaad over worden. Geld krijgen zonder prestatie te leveren? Bah..

#9 Roy

@8: jij kunt wel over veel dingen kwaad worden he ;-)

Maar goed, als er bij CD’s een kopieheffing gerekend wordt, zou het me erg consistent lijken als dat voor andere datadragers ook geldt. Dan moet het geld natuurlijk wel bij de artiesten zelf terechtkomen.

#10 Abhorsen

@9, Vooral Wilders en stichting Brein. Eens zal ik de connectie tussen beide bewijzen. ;)

Op CDs is de kopieheffing dan ook onzin. Omdat er 1 kwaad is ga je de rest ook niet dat aandoen.

Waarom alleen artiesten? Wat met mijn software die ik schrijf dan? Ik wil ook free money!

Het probleem is
1) dat een datadrager overal voor kan worden gebruikt. Het is dus bullshit dat je moet betalen voor potentieel muziek gebruik.

2) Dit is een preventieve boete. Het is om misbruik te compenseren. Ik weet niet of jij autorijd, maar wat dacht je ervan dat je elke week een bon voor “potencieel te hard rijden” kreeg?

3) Het is dubbelop geld verdienen; een keer voor de verkoop, en nogmaals voor de datadrager. Ik koop een CD en wil deze op mijn Ipod zetten. Dan zou ik dus twee keer voor dezelfde muziek moeten betalen. Stel je voor dat je in de winkel twee keer voor hezelfde moet betalen. Dat vind je acceptabel? Ja meneer u wilt uw gekochte boek op vakantie nog een keer lezen? Dan moet u nogmaals betalen. Je betaald geen rechten PER datadrager, tenminste zo zou het niet moeten en mogen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*