Antarctische zeeleeuw verschijnt op strand in tropisch Gabon

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Yevgeny Podorkin

Alsof dieren geen flexibele gewoonten erop na mogen houden, er zitten toch ook negers in de Bijlmer…

#2 Rob

Het is duidelijk dat de klimaatalarmisten hierbij hulp hebben gehad van dierenactivisten. Die hebben tenslotte de broodnodige ervaring met het bevrijden van dieren en klimaatalarmisten klimmen enkel in hun pen.

#3 mb

tsja, tis maar hoe je nieuws maakt. De link zelf is wat ontnuchterend.

Hoewel de titel spreekt van antarctic, blijkt uit de tekst dat het gaat om sub-antarctic. Is alweer wat minder ver. In de tekst staat ook dat de dichtstbijzijnde kolonie zit op Gough Island; grofweg tussen midden Argentinië en iets ten zuiden van Zuid-Afrika, midden in de Atlantische Oceaan. Een Tristan da Cunha-achtige bult. Is nog steeds een kolere eind trouwens.

Ik zie in de hele link trouwens niemand een relatie leggen met het klimaat. Sterker nog: het is nogal gewoon dat dit gebeurt blijkt uit een niet te controleren comment.

#3.1 Rob - Reactie op #3

Opzouten. Je verpest alles!

#3.2 mb - Reactie op #3.1

geinig dat iemand die rob heet op dit onderwerp reageert…..is het een neef van je?

#3.3 Rob - Reactie op #3.2

:)

#3.4 Bismarck - Reactie op #3

In het artikel zelf staat anders dat het pas de tweede is (na eentje vorig jaar) die in Gabon op bezoek is. De klimaatlink lijkt me overduidelijk: Het is op Gough blijkbaar zo warm, dat de zeeleeuw het verschil met Gabon miet meer door heeft (voor men reageert: Nee ik snap wel dat dat onzin is).

PS. we weten niet zeker of die zeeleeuw antarctisch of sub-antarctisch is. Het artikel noemt wel Gough, maar er zijn ook veel zuidelijkere kolonies en van welke hij af komt is niet bekend.

#4 Bismarck

Wiki to the rescue: Het gaat blijkbaar om de Subantarctische zeebeer (Engels: sub-antarctic fur seal ), die zoals de naam suggereert normaal gesproken op sub-antarctische eilanden resideert, maar wel eens aan de wandel gaat richting de continenten van de zuidelijke hemisfeer. Hij is niet te verwarren met de antarctic fur seal (Nederlands: Kerguelenzeebeer), die vrijwel uitsluitend antarctische eilanden bevolkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*