1. 4

  Los van alles: dit is niet goed te praten. Zulke bestuurlijk geklungel mag niet zonder consequenties gaan. Als ik het goed begrijp zijn nu de jongeren in de buurt de grote verliezers. Misschien toch dat gebouw als jeugdhonk exploiteren?

 2. 5

  “laagdrempelige multifunctionele voorziening waarin activiteiten gericht op toeleiding naar werk plaatsvinden”

  Tijd voor een aangifte wegens fraude en valsheid in geschrifte tegen de indieners van de subsidieaanvraag?

 3. 6

  Wat ik grappig vond is dat veel mensen het hebben over de islam en al die moslims hier die ons gaan overheersen. En lees je dit verhaal over de turkse en marokkaanse moskee; hoezo 1 islam. Maar goed dit is natuurlijk niet goed te praten.

 4. 7

  Zo te lezen is was er met de opzet van het project niets mis, maar zijn de gebruikers na oplevering de afspraken niet nagekomen.

 5. 9

  De Transvaal in Oost was vijftien jaar terug al de totale segregatie waar mijn vriendin en ik ons totaal buitengesloten voelden. Niet alleen de Blonde Greet is racistisch hoor. Goed dat dit verhaal is opgepikt door de Groene.

 6. 13

  Veel zaaltjes bij Christelijke kerken worden gebruikt voor “openbare” activiteiten EN voor bv. kinderkerk, kerkvergaderingen en catechisatie. Voor de “openbare” activiteiten ontvangt men vaak subsidie, ook voor het beheer en onderhoud van het gebouw/zaaltje. Vooral in kleine dorpen gebeurt dit. Hoor je niemand over klagen.

 7. 17

  `Dit gebeurt o.a. met steun van Europese subsidie uit het ‘Leader’-programma, dat dient ter versterking van de leefbaarheid op het platteland.`

  Blijkbaar weer een ander potje. Amsterdam Oost is geen platteland.

 8. 19

  Iedereen zuigt aan de staatstiet. Het is een manier om linksom of rechtsom de politieke participatie terug te krijgen in het leven van mensen; als het niet vrijwillig kan (partijlidmaatschap, dat immer terug loopt) dan maar onvrijwillig (via de portemonnee, en wie het beste het systeem naar zijn hand kan zetten).

  Of anders: de politicus verlangt een actief publiek. En als hij dat niet gewoon kan krijgen, dan pakt ‘ie eerst je geld af, en laat je vervolgens bedelen om het terug te krijgen.

 9. 21

  @18
  Amsterdam is geen platteland. Oorsprong bevind zich waarschijnlijk in Frankrijk waar je echt verlaten dorpen hebt.

 10. 24

  @21. Wat maakt dat uit? Subsidie aan Christelijke gebouwen/instellingen op het platteland mag dus wel en subsidie aan een Moslim gebouw/instelling in de stad mag niet? Gelijke monniken gelijke burkas!

 11. 25

  Ik zie eigenlijk geen enkel verschil met wat er minstens tot en met 1990 in de Nederlandse Biblebelt gebeurde, inclusief het gesjoemel en niet willen vermengen van de verschillende groepen gelovigen.

  Het corrigeren van de exploitatie is iets voor de gemeente Amsterdam.

  /Maar goed, de Tweede Kamer wil zich ook bemoeien met de playlist van Radio 2, dus dan kan deze storm in een glas water er ook wel bij.

 12. 28

  @10 “Niks mis met het stiekem subsidiëren van gebedshuizen?”

  Dat is dus niet gebeurd als je leest hoe het proces was. Het was gepland als een multifunctioneel gebouw maar de gebruikers zijn het maar voor twee functies gaan gebruiken.

  Het stadsdeel is daarmee dus terug bij af: het moet gebruikers gaan vinden die bij de oorspronkelijke taakstelling passen en dus moeten de oude gebruikers opkrassen. Dat had natuurlijk al aan het begin gemoeten.

 13. 29

  @28

  Sweet. Maar heb je het artikel in de Groene Amsterdammer gelezen? Daarin wordt duidelijk gesteld dat stadsdeel Oost de primaire functie, namelijk een Moskeeverzamel-gebouw, verhuld heeft in haar aanvraag voor subsidie bij de EU. Ordinaire fraude, dus. Met goedkeuring van de autoriteiten, inderdaad.

 14. 30

  En ook verkapte subsidie door een te lage huur te berekenen.

  Heeft Oost al gereageerd? Lijkt mij trouwens dat de Amsterdamse Rekenkamer ook wel een onderzoek mag instellen.

 15. 31

  @29 De primaire functie is wat in de aanvraag staat. En dat was wat anders dan de functie die het gebouw nu vervuld. Niet de aanvraag was fout maar de verandering van functie.

 16. 33

  Ik woonde nog geen twee minuten lopen ervandaan (tugelaweg) en was niet welkom. Kerk en staat gescheiden, my vieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren