Actie om klimaat nu wel op de agenda van het laatste verkiezingsdebat te krijgen

Klimaat is wel een thema in de verkiezingsprogramma’s. Het is het grootste thema waar we de komende jaren mee aan de slag moeten gaan. Maar het speelt tot nu toe geen rol in de verkiezingsdebatten. Met deze actie moet dit voor het laatste debat voor de verkiezingen wel gebeuren. Help mee (zie onder de video de mogelijkheden).

Open waanlink

 1. 1

  NOS reageert op Facebook:

  https://www.facebook.com/events/647918348739223/permalink/648796785318046/

  (voor de FB no-go’s:
  Allereerst bedankt voor alle reacties. Graag leggen we jullie uit hoe het debat tot stand komt.
  De onderwerpen voor het slotdebat van de NOS zijn door de partijen zelf bepaald. Zo zit het format van het programma in elkaar en daarover hebben we al in een vroeg stadium afspraken gemaakt. Tussen de stellingen die de partijen hebben aangedragen, zit ook een stelling die te maken heeft met klimaat en energie. Het onderwerp komt dus zeker aan de orde op 14 maart.
  Vriendelijke groet namens de hoofdredactie van NOS Nieuws.
  )

 2. 3

  Ter recht dat hier geen aandacht voor is er zijn wel belangrijkere zaken.

  Ouderenzorg.
  Gezondheidszorg.
  Armoede bestrijding.
  Beveiliging Defensie.

  De belasting betaler hoeft niet op te draaien voor groene idealen van een kleine groep nederlanders met een modaal dubbel modaal inkomen.

  Bovendien ben ik van mening dat naar windmolen parken geen cent belasting geld mag gaan, laten de exploitanten en de investeerders dit maar betalen.

  Maar dan ook de baten bijvoorbeeld de eerste 3 jaar geen belastingheffing over de opbrengsten van opgewekte energie. Een windmolen heeft zich binnen 4 jaar terugverdient.

  Ook geen subsidie geld meer naar zonnepanelen, zonnepanelen zijn dermate goedkoop geworden dat ook deze makkelijk zonder subsidie kunnen worden aangeschaft. Zonnepanelen verdienen zich binnen 5 jaar terug.

  Kortom voorlopig geen overheid geld verkwanselen aan groene stroom laat de exploitanten en de investeerder dit maar betalen die hebben ten sloten ook de baten.

 3. 4

  @3: Je hebt zelf blijkbaar heel geprononceerde meningen over klimaatbeleid. Dan is het toch óók voor jou van belang dat erover gedebatteerd wordt? Voor je het weet sluipen straks allemaal partijen die miljarden aan windmolens en zonnepanelen willen subsidiëren de regering in (of partijen die, zoals jij voorstelt, de rekening neerleggen bij de gebruiker, zodat de armsten uiteindelijk een disproportioneel deel van de rekening betalen via hun energierekening, want die zonnepanelen nu eenmaal niet in één keer kunnen ophoesten), omdat jij niet doorhebt dat je daarop gestemd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren