1. 1

  Ha! De EU commissie staat binnenkort in het rijtje CPB, KNMI en andere. Linkse Kerk die kritiek durft te leveren op de onfeilbare inzichten van dit kabinet. Intrekken die subsidies :)

 2. 2

  Tja. is very broad support from the scientific community wel zo’n sterk argument als the support from the Zeeuwse community totaal ontbreekt? Als ecoloog ben ik ook zeker voor ontpolderen, maar met totaal ontbreken draagvlak kun je zoiets er niet zomaar doordrukken. Eerst beter communiceren en draagvlak creeeren.

 3. 3

  Mrt @2, de alternatieven voor de ontpoldering van de Hedwigepolder worden door het huidige kabinet gezocht in het ontpolderen van een paar polders bij Ritthem. Het is de ene ontpoldering voor de andere, allebei zonder draagvlak. Een voordeel van de laatste optie is dat daarmee gelijk de natuurruimte voor het onzalig megalomane Westerschelde Container Terminal plan onder water gezet wordt.

 4. 4

  Wacht maar tot de Zeeuwen deze brief goed bestuderen. Met name passages als: “This has serious consequences not only for biodiversity but also for flood protection.”
  Ontpoldering ligt gevoelig, maar watersnoodrampen nog veel meer.

  Overigens stelt Bleeker nu dat de EU geen juridische stappen kan nemen. Dat is merkwaardig, want in een brief van het Directoraat-Generaal Milieuzaken van de EU van augustus dit jaar werd al expliciet gememoreerd dat een eerdere inbreukprocedure door de EU werd stopgezet. Dat klinkt als dreiging dat als Nederland niet de afspraken gaat nakomen die inbreukprocedure alsnog opnieuw zal worden opgestart.
  Zie:
  http://www.pzc.nl/regio/zeeland/9229906/Dreigende-taal-over-natuurherstel-in-de-Westerschelde.ece
  http://angel.regioportals.nl/pzc/pdf/briefec.pdf

  Over de ontpoldering bij Ritthem is bovendien ook het nodige te zeggen: https://sargasso.nl/archief/2011/06/17/quote-van-de-dag-gebroken-beloftes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren