Aardgasvrije wijken: te hoge verwachtingen gewekt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Algemene Rekenkamer constateert onduidelijkheden in het verantwoordingsverslag over de bestedingen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Uit het persbericht van de Rekenkamer:

De Algemene Rekenkamer constateert in het verantwoordingsonderzoek 2019 dat het bestedingsplan, de begrotingen, het jaarverslag van het Ministerie van BZK en antwoorden op Kamervragen telkens andere doelen noemen. Het is onduidelijk welke doelen de minister op enig moment wel nastreeft en welke niet of niet meer.

In de periode 2018-2019 is circa € 150 miljoen besteed aan het programma. Het plan was om aan het einde van die periode al ruim 2.000 woningen aardgasvrij te hebben gemaakt. De Algemene Rekenkamer constateert dat eind 2019 slechts enkele woningen daadwerkelijk aardgasvrij zijn gemaakt.

In het verslag over de bestedingen van het Ministerie van Economische Zaken constateert de Rekenkamer ook nog onduidelijkheden over een bedrag van 90 miljoen aan de Nederlandse aardoliemaatschappij vanwege het afbouwen van de aardgaswinning.

Uit het persbericht:

De Algemene Rekenkamer heeft niet vast kunnen stellen of de hoogte van een voorschot van netto € 90 miljoen aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) redelijk is bepaald en waarvoor de minister van Economische Zaken (EZK) precies heeft betaald.

0

Reacties (1)

#1 Michiel de Pooter

[edit] Begin erg op spammen te lijken. Ga wat leuks doen man, op zo’n dag als vandaag [/edit]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*