Aantal moslims groeit fors en valt mee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Aantal moslims groeit fors en valt mee

Het Pew Research Center deed onderzoek naar de groei van het aantal moslims in de wereld. De cijfers uit het rapport The Future of the Global Muslim Population zullen de komende dagen verschillend worden samengevat, naar gelang de hersencapaciteit en politieke bias van de samenvatter. Twee samenvattingen, die verrassend genoeg allebei kloppen.

Reacties (6)

#1 Joost

Het is in ieder geval minder dan ons scenario, dat we maakten toen er werd geroepen dat er snel 20% moslims in Nederland zouden zijn.

#2 vandyke

Maar wat dacht je van ds Koekoek uit Leiden die voorspelde dat het in 2025 al de helft zou zijn. Hij had er zelfs een boek over geschreven.

Dit schreef de Grote Blonde Leider in 2006:

‘De demografische samenstelling van de bevolking is het grootste probleem van Nederland. Ik heb het over wat er naar Nederland komt en wat zich hier voortplant. Als je naar de cijfers kijkt en de ontwikkeling daarin… Moslims zullen van de grote steden naar het platteland trekken. We moeten de tsunami van de islamisering stoppen. Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit, in onze cultuur. Als we ons niet verweren, zullen alle andere punten uit mijn programma voor niks blijken te zijn.’

#3 pedro

Een lekkende kraan is een reeks van tsunami´s voor de bacteriën op de rand van het afvoerputje.

#4 sander_1583

de veronderstelling dat de meeste moslims langzaam van zijn geloof valt des te minder religie om hen heen bevindt.

Denk dat het over 100 jaar qua geloof wel een beetje op is en dat stemt hoopvol!

science!

#5 Paul

In Amsterdam zorgen de blanken inmiddels voor meer nageslacht dan de anderen..

#6 vandyke

@5 Dat er een enorme verschuiving heeft plaatsgevonden van laag- naar hoger opgeleide immigranten. Daling immigratie T&M, meer Chinezen. Brazilianen, Indiërs etc., is iets dat we al een paar jaar weten. Logisch dat Amsterdam dat ook merkt. Wat ik wel verrassend vind is de stijging van het aantal autochtonen met kinderen.
Komt dat omdat Amsterdam zulke goeie crèches heeft? In ieder geval verklaart het waarom er een plaag is in de stad van bakfietsen volgepropt met kinderen. Zeg maar gerust een tsunami.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*