529 doodvonnissen in Egypte

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 bolke

Ze nemen bijltjesdag wel heel serieus in Egypte

#2 Bismarck

Dit bevestigt wel weer de democratische intenties van de zittende dictator (of mogen we dat nog steeds niet zeggen in verband met de jaarlijkse miljard “ontwikkelingshulp” die de VS Egypte leveren?).

#3 L.Brusselman

Zijn er hier nog verdedigers over van de coup?
Een paar maanden geleden werd dit regime nog volop opgehemeld in diverse draadjes?

#4 Joost

Ik ben wel benieuwd of onze roze buren een stukkie hadden getikt als het de moslimbroederschap was geweest die die 529 doodsvonnissen had uitgesproken.

Zal toch wel?

#5 De Conservatief

Zijn er hier nog verdedigers over van de coup?

Hier.

Is het werkelijk zo raar dat mensen die een centimeter weg waren van het slagen van hun poging om Egypte een islamitische dictatuur a la Iran te maken, en die toen dat niet lukte politieagenten gingen lynchen, kerken gingen vernietigen en minderheden gingen terroriseren flink bestraft worden?

Heel wat Egyptische expats die ik gesproken heb beschouwen generaal Sisi als een held.

#6 Bismarck

@5: Misschien het bericht even lezen. Het gaat om mensen die tegen Sisi waren aan het protesteren en zich verzet hebben toen de politie hun protesten uit elkaar kwam schieten (waarbij overigens meer Morsi-aanhangers sneuvelden dan bij al het voorafgaande geweld waar jij aan refereert). Verder kun je in het bericht lezen dat de hele rechtszaak niet bepaald aan enigerlei juridische standaarden voldeed.

Tenslotte heb ik het idee dat noch jij, noch Egyptische expats (en trouwens ook de meeste Egyptenaren zelf niet) op de hoogte zijn van de aard en omvang van de heksenjacht die in dat land ontketend is, sinds Sisi aan de macht is.

#7 sander_1583

ach ja. ik begin israel altijd te begrijpen bij dit soort berichten… hoe pijnlijk die gedachten na 10 seconden ook zijn.
doodstraf, welke communist of religieus leider is er niet groot mee geworden..
Wanneer gaat de VS er mee stoppen? beetje vreemde eend in dat rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*