1. 1

  Ze maken een rekenfout: het is nog meer. Dat was ook de bedoeling. Het reddingspakket moest de schuldenpositie van Griekenland verbeteren en dat doe je door je schulden af te betalen. Die schulden worden grotendeels gehouden door banken, die op hun beurt weer schulden hebben aan bedrijven en particulieren (dat heet spaargeld).

  Die ‘activiste’ heeft dan ook ongelijk dat het geld ‘dus’ niet ten goede is gekomen aan gewone Grieken. De 35 miljoen die in het saneren van Griekse banken gestoken is, heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat hun spaarcenten veilig zijn.

 2. 6

  @1: Duh, bij bepaalde sites met een roze kleurtje doen ze inderdaad wel alsof al die miljarden richting Griekenland gingen, maar wie een beetje opgelet had weet ook wel dat de hele “steun aan Griekenland” vrijwel linea recta naar Westerse banken ging (en nog steeds gaat, want Griekenland heeft nog lang niet alles gekregen, maar krijgt steeds net genoeg om aflopende schulden af te betalen, mits het tenminste elke keer weer door het hoepeltje springt dat de ECB en IMF voorhouden).

 3. 8

  Godzijdank gaat dat geld dus naar mensen die er mee om kunnen gaan, de banken en de rijken. En niet naar de mensen die nooit meer dan een tientje hebben vastgehouden, die feesten het toch alleen maar meteen op.

 4. 11

  @10: En laten we daarbij het zwarte geld van de grieken niet vergeten.

  Deze link is trouwens ook leuk. Daaruit blijkt dat de gemiddelde inwoner van de meeste overige zuidelijke landen ook veel rijker is dan wordt voorgesteld.. ( grafiekje met meer landen uit de EU).. en wij maar solidair zijn ;-)

  http://tinyurl.com/co7km8q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren