Winnaars Big Brother Award 2009

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (11)

#1 Steeph

Als 14 februari de stream na te kijken is via de Balie, gelijk doen. Vooral de voordracht van Vincent Icke was goed:
http://www.bigbrotherawards.nl/

 • Volgende discussie
#2 HansR

Kan best goed zijn allemaal, de vraag is of het iets uithaalt. Dit is het eigen cirkeltje van weerstand.

Redelijkheid, goede filosofie, weerstand tegen stupiditeit etc… heeft nog nooit direct echt iets uitgehaald. Alleen op de erg lange termijn. De tijd van Voltaire had uiteindelijk wel effect maar dat ging niet zachtzinnig en het koste veel tijd voordat er wat gebeurde.

De macht gaat zijn eigen weg.
De macht heeft zijn eigen doelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Steeph

@HansR: Daarom heb ik ook al die linkjes geplaatst. Itt tot eerdere edities heeft deze BBA alle grote kranten en sites gehaald. Dat helpt ook.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Lethe

Steeph @1, thanks voor de tip!

En inderdaad, het begint op te vallen dat ook ‘main-stream media’ langzamerhand meer en meer aandacht aan dit onderwerp besteed. Dat is hard nodig ook en ook goed, want de kans dat het dan iets uithaalt is groter dan wanneer het ‘onder ons’ blijft of nog erger nog, door een deel van de ‘alu-hoedjes’ gekaapt wordt.

Ben ik er voor mezelf nog niet uit of ik er blij mee ben dat het via personen en via de kilometervergoeding een onderwerp wordt. Maar dat zal in de loop van de tijd wel blijken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Steeph

Zie ook pag 3 van Volkskrant vandaag, de kop onderaan “CDA heeft weinig op met privacy”. Dat prikt lekker:
http://www.volkskrant.nl/vk-online/VK/20100206___/1_003/#original

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Anoniem

Walgelijk dat Sophie in ’t Veld die pluim heeft gewonnen terwijl D66 vrolijk meedoet met privacy beperkende maatregelen. En D66 is er niet eens eerlijk over zoals het CDA of de VVD. D66 claimt op te komen voor privacy en doet in de pers keer op keer kritisch, maar als puntje bij paaltje komt stemmen ze gewoon voor.

http://www.privacybarometer.nl/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Doortje Messing

@6
Verklaarbaar is het wel: ze zaten in coalities met het CDA of de VVD, dat hebben GL en SP nooit gedaan. Verder stemmen ze inderdaad ook de laatste jaren nog wel eens voor dingen die privacy-schendend zijn (de diverse ‘dossiers’/databases.), en is Pechteld-de-minister het een en ander te verwijten. Daar staat tegenover dat in het Europees Parlement en in de Senaat D66 qua aandacht voor privacy niet onderdoet voor GL. En Sofie in ’t Veld zit juist in het Europees Parlement. Daar heeft ze ook erkenning (ik geloof zelfs een prijs) gekregen voor haar voortdurende inzet voor de burgerrechten, mede omdat ze zelf aan den lijve heeft ondervonden hoe het is om op een amerikaanse zwarte lijst te staan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bas Taart

@6 Niet D66, maar Sophie in ’t Veld kreeg dan ook de award. Op persoonlijke titel, dus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Anoniem

Heel mooi natuurlijk dat ze zelf voor meer privacy is, maar zolang ze daarmee stemmen wint voor een partij die juist allemaal privacybeperkende maatregelen doorvoert doet ze meer kwaad dan goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Kalahiri

@6 en @9. Sophie in t Veld verdient echt wel een prijs voor haar inzet voor de privacy. Ze doet goed werk in Europa. Ik hoop dat D66 in de Tweede Kamer juist een voorbeeld aan haar neemt.

Wat mij betreft mogen er volgend jaar nog meer mensen die zich als voorvechter van de privacy manifesteren in het zonnetje worden gezet. Het helpt denk ik om ook positieve prijzen uit te reiken. Dat stimuleert en vestigt de aandacht van de kranten ook op de voorvechters. Meer Winstons wat mij betreft. (maar misschien kan er een aansprekendere naam voor die prijs worden bedacht)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Yevgeny Podorkin

@ anoniem

Walgelijk? Gênant met hoofdletter is het goede woord. Want je kan moeilijk die prijs weigeren uit piëteit met het op het oog wankele stemgedrag van je partij. Goed, lastig wegen kwalitatief kwantitatief die acties van D’66:, want weliswaar op cruciale punten 4 x tegen gestemd: vingerafdruk in p.p. en opslaan in database, bewaarplicht telcomgeg., EKD en wet inl.- en veiligheidsdiensten, D’66 komt als 4e partij uit de bus) maar daarnaast 15 x vóór + 1 x n b. (niet bekend/ geen mening). Voorts bij voorstellen en proefballonnen 11 x n.b., nee, doet allemaal toch wat magertjes aan “niet bekend/ geen mening”. Aan de ene kant Sofie in Europa a la Don Quichot vechtend tegen spook Winston: Vermorzeld Door Het Systeem, je afficheert je in het partijprogram op deze wijze: ”Het gaat namelijk om mensen”:Als er één ding is waar wij niet tegen kunnen is het willekeur en misbruik van macht en nieuwe regenten die de huidige verwarring aangrijpen om voor elkaar te krijgen wat ze al jaren willen: meer controle en meer toezicht gebaseerd op wantrouwen in plaats van vertrouwen en die schijnveiligheid creëren terwijl ze onze vrijheden aantasten.

O jaha? Als er 1 ding is waar IK niet tegen kan is dat dan aan de andere kant Sancho Panza Pechtoldt kennelijk obligate spreekwoorden in microfonen heeft staan declameren nadat er weer een keer n.b. niet bekend/ geen mening is uitgerold…

Ik eis, en ik ben daar heel gek in, ik eis eerst, liefst NU, van D’66 een verklaring wat hiervan allemaal de bedoeling is en wel onmiddellijk en met de billen bloot ook…
Tot zolang zit mijn stem op D’66 in de diepvries…

*geheel gratis-en-voor-niks stemwijzer*

 • Vorige discussie