Winnaar Europese Sargasso-vlag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

een collecters item Voor ons vierjarig bestaan als medium, spoorde Steeph de reaguurders aan om hun hun mooiste herinneringen aan Sargasso op te tikken. Onze Belgische huiskunstenaar Crachàt gaf in de first post gelijk een toegift en beloofde de mooiste reactie een originele Sargasso EU-vlag. Persoonlijk kwamen alle reacties mij hartverwarmend over. Vooral ook van mijn oud vakgenoten Andivas, dr Banner en The Horse die inmiddels zijn uitgewaaierd over de aardbol maar die Sargasso benutten als levenslijntje met de Nederlandse samenleving. Artistiek gezien torende het epistel van ALO echter met kop en schotel boven de rest uit: herkenbaar, openhartig en de schaamte voorbij.

De Sargasso EU-vlag -een gezamelijk produkt van de reaguurders en Crachàt- is inmiddels in zeer beperkte oplage op Tibetaans linnen geprint: een collecters item dus ! Hier een foto van het eerste exemplaar dat werd uitgehangen op het Sargasso Bockbier Beraad. Beste ALO gefeliciteerd, de redactie neemt deze Kerst contact met je op.

Reacties (28)

#1 ALO

Ik ben geroerd.

In het topic staat een link naar het eindresultaat van de vlag, maar jullie zult begrijpen dat ik nu op zoek ben naar de link naar het topic waar de vlag tot stand kwam. Ik kon hem niet vinden, weten jullie het nog?

Moet ik nu als de vlag uithang daar en schotel bij hangen of volstaaat een winpel bij de kop?

 • Volgende discussie
#2 Degtyarev Pekhotny

Het tot stand komen van de vlag gebeurde in de reacties. Helaas heeft onze hosting provider tienduizenden reacties verwijderd om dat onze voorpagina te veel capiciteit vraagt van zijn server. WordPress zit volgens onze provider kennelijk op de een of andere manier erg onlogisch in elkaar.

Binnenkort gaan we stappen ondernemen om de oude reacties weer terug te krijgen en Sargasso een op normale snelheid ladende pagina te maken. Mij is gevraagd om de technische kartrekker van Sargasso te worden, aangezien Webmeesteres steeds minder tijd heeft en dan zou ik dit onder andere dus moeten gaan regelen. Ik heb nog geen antwoord gegeven of ik het doe maar ik denk dat ik het wel doe en dan is het de bedoeling dat alle oude reacties weer gewoon terugkomen waar ze horen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Larie

Die handen, mooi.. ‘strike a pose’ :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Degtyarev Pekhotny

Ik had het stuk “de schaamte voorbij” nog niet eens gelezen. Foei. Goed stuk. Herkenbaar ook die laatste alinea.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Franz

Horen die zoutpotjes er ook bij? Voor het broodnodige korreltje zo nu en dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bloem

In de volgende 4 jaar toch maar de webcam vervangen voor een degelijke fotocamera?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Verbal Jam

Zwelgen de heren nu niet een beetje teveel in zelfingenomenheid over het vierjarig bestaan? ;-)
Misschien moeten jullie die vier jaar eens delen door het aantal medewerkers. Dan is het hooguit een paar maanden.
Dat zet de beentjes weer op de grond.
Maar ik wil natuurlijk niets afdoen aan de kwaliteit van Sargasso. Want daar kom ik voor: de kwaliteit, niet de kwantiteit.
Nog van harte gefeliciteerd!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Degtyarev Pekhotny

als je het daarna weer vermenigvuldigt met het aantal berichtjes per dag dan kom je zo weer op 4 jaar hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Carlos

Van zelfingenomenheid is volgens absoluut geen sprake.

Wie denkt dat bij het runnen van een maatschappelijk relevant, wetenschappelijk up-to-date en cultureel-kritisch weblog (met ook nog eens humor om te lachen) alleen wat “postjes plaatsen” komt kijken weet zelf van toeten noch blazen.

Ik herinner mij nog levendig de avonden en nachten dat ik allerlei onbegrijpelijke polemiek en razernij tussen volwassen heren in beschaafde banen moest leiden ter bescherming van de heren zelf en mijn eigen weblog. Maar ook de technische beslommeringen, doodsbedreigingen, treiterijen, dagelijkse post en het te woord staan van media en studentes kosten allemmaal verrekte veel tijd en energie.

Maar verder hoort u mij niet klagen, hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Jacobine

Overigens verwonderde ik mij slechts bij het lezen van de reactie van ALO, hoe ALO ooit de website van Tonie heeft gevonden, als ALO niet eens de naam van onze Tonie correct kan spellen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Verbal Jam

@Carlos
Ik mag toch hopen dat je wél de knipoog bij mijn opmerking oppikte, want ik wil natuurlijk niets afdoen aan de hoeveelheid energie die erin wordt gestoken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Jacobine

De VJ knipoog!! Kutreacties met een knipoog erbij!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Praetoriaan

Jacobine wat bent u zuur zo net voor kerst :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Jacobine

Altijd scherp blijven, ook al is het bijna Kerst!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Verbal Jam

Ach, Jacobine is nu eenmaal onverbeterlijk. Om niet te zeggen: geheel uitbehandeld. Ik wens haar een rustig kerstverlof.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Degtyarev Pekhotny

en altijd zuur

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Jacobine

Maar…ik schrijf tenminste geen achterlijke nonsens, om die ellende vervolgens ‘columns’ te noemen en ik publiceer dat ook niet op mijn van grootheidswaanzin doordrengde logje. De humor nog slechter dan Seth heb ik ook niet en zéker laat ik deze humor nooit vergezellen van een soort achterlijk emoticon, uitgevonden voor mensen die met woorden niets kunnen.

Prettige Kerts!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Sikbock

Linkt u nu naar uw vakantiefoto’s Jacobine? In ieder geval drukt u daarmee de verhalen dat u eigenlijk een vent bent de kop in..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Jacobine

Ik kan je doen geloven wat ik wil…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Sikbock

Als u een lelijk mokkel was geweest, had u het daar een stuk moeilijker mee gehad ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Degtyarev Pekhotny

One thing you can’t hide Is when you’re crippled inside

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 ALO

Jacobiene, ook een prettige Kerts!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Larie

@jacobine: Wist U, ben ex-delftenaar, dat de Lutherse Kerk in Delft voor pakweg een eeuw dolhuis is geweest. Toen ik dat las ergens in die plek moest ik wel grijnzen :)

De akoestiek is buitengewoon, mits niet in het midden zittend, niet te vergeten de tig registers van het orgel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Jacobine

ALO, veel plezier op de beroemde site toni.net, waar u zo veel fijne uurtjes hebt doorgebracht!

(Terwijl wij allemaal bij Tonie waren)

Larie, Dufterikken zijn over het algemeen beste mensen. Hoe zong JF dat ook alweer? ‘Hij was een hele knappe…voor Délft een hele knappe’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Spuyt 12

Jacobine… Ziekelijk twistziek en vermakelijk rechtlijnig. Geeft het ongelijk nooit toe.

Heeft Sargasso nou eigenlijk al een wiki? Ik denk dat vele reageerders hier nog wel wat over haar zouden willen zeggen :-)

Zalig pasen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Larie

Dames heren ook, ontspan u toch tijdens deze mooi tijd van het jaar. Kwestie van kracht en tegenkracht, geef mij maar wuivend riet.

Om in de spirituele stemming te blijven , een man die ik na diep nadenken, was geen eenvoudige kost voor mij, erg waardeerde was de lang verketterde : Teilhard de Chardin.

http://noosphere.cc/christianity.html

@Jacobine: Dat lied van Jaap wat u noemt kan ik, samen met “ik kocht een ei en tiereliere lazerus” zo voor u citeren.(vrolijk kijkend en zwaaiend met de ledematen).

btw, hij leeft nog:

http://www.joopvisser.nl/waarschuwing.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Jacobine

@Larie: ik weet dat hij nog leeft, tegenwoordig onder de naam Joop Visser. Sterker nog, heb hem laatst nog gezien in concert. Helaas doet hij geen nummers meer uit den ouden doosch.

Ken al zijn nummers uit mijn hoofd: een koning had eens vijf zonen en een prinses…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Steeph

Geef mij maar die over het Ei.
Sluit ook beter aan bij de paasgedachte alhier.

 • Vorige discussie