1. 1

  Ondanks het feit dat het niet de meest verrassende dood is, doet het me toch wel wat. Bleef toch altijd hopen dat het ooit nog wat zou worden, tegen beter weten in. Maar misschien word ik wat melancholisch door de herfst.

 2. 3

  De Eddy Wally van het wielrennen.

  VDB, of hoe je er met succes, talent (en doping) alleen niet geraakt.
  Noch in het wielrennen, noch in het leven in het algemeen.

  VDB: de vleesgeworden karikatuur van de huisziekte van Vlaanderen: het symbool, van wat er allemaal misloopt in Vlaanderen, van wielrennen, tot politiek, allemaal ziek in hetzelfde bedje; weinig of geen inzicht in het scheiden van de details, van de belangrijke zaken.

  Een ergerlijke sympa figuur, die ik toch ook op een bepaalde manier zal missen.

  Frank, rust in stilte jongen.

 3. 4

  Die overwinning in de Vuelta gezien popeye? (eindstreep lag bij een ME- fort op de top van een heuvel)? De Belgen onder ons (an sich overigens een onheilspellende ondertoon tussen haakjes) zullen zich die docu op sporza nog wel herinneren. Hele nachten in de weer met Italiaanse rondemiss “Vandaag ga ik voor jou winnen”. Vervolgens met grote mes buitenblad tegen die muur op, tjokvol EPO, testosteron, en kilo’s andere zooi (ooit na een metinkje (oke, waarden onder tolerantiegrens) in z’n bloed een 20- tal producten gevonden, controleurs)….of De la redoute op-het- buitenblad!, knettergek

  En toch ademt Russisch roulette de geur van romantiek.

 4. 5

  Die overwinning in de vuelta? (eindstreep lag bij een ME- fort op de top van een heuvel)? De Belgen onder ons (an sich overigens een onheilspellende ondertoon) zullen zich die docu op sporza nog wel herinneren. Hele nachten in de weer met Italiaanse rondemiss “Vandaag ga ik voor jou winnen”. Vervolgens met grote mes buitenblad tegen die muur op, tjokvol E*PO, testoster*on, en kilo’s andere zooi (ooit na een metinkje (oké, waarden onder tolerantiegrens) in z’n bloed een 20- tal producten gevonden, controleurs)….of De la redoute op-het- buitenblad!, knettergek

  En toch ademt Russisch roulette de geur van romantiek.

  *die andere zit in spamfilter, niet plaatsen*

 5. 6

  Die overwinning in de vuelta? (eindstreep lag bij een ME- fort op de top van een heuvel)? De Belgen onder ons (an sich overigens een onheilspellende ondertoon) zullen zich die docu op sporza nog wel herinneren. Hele nachten in de weer met Italiaanse rondemiss “Vandaag ga ik voor jou winnen”. Vervolgens met grote mes buitenblad tegen die muur op, tjokvol E*PO, t*est*os*ter*on, en andere zooi (ooit na een metinkje (oké, waarden onder tolerantiegrens) in z’n bloed een 20- tal producten gevonden, controleurs)….of De la redoute op-het- buitenblad!, knettergek

  En toch ademt Russisch roulette de geur van romantiek.
  .
  *2 in spamfilter, niet plaatsen

 6. 9

  Peter “De Keizer van de Zesdaagse” Post, winnaar van de snelste Parijs-Roubaix ooit en 65 zesdaagsen (waaronder 11x Antwerpen), gesjeedige renner noemen lijkt me toch behoorlijk ongepast.

 7. 14

  @ 4, 5, 6 .. :
  Ik herinner me wel nog de Waalse pijl (als ik het goed heb, of was het Luik-Bastenaken-Luik ?), waar Frank voor het vertrek doodkalm zei; dat ie (op de muur van Hoei ?) van het peloton ging wegrijden naar de overwinning.
  En dat was exact wat ie deed ! Nog nooit zo’n klassieker gezien !

  En dan natuurlijk die allerlaatste keer, dat ie wegreed in de Tour de France. Ik weet zelfs niet meer of hij die rit won .. Maar gewoon, dat Frank nog eens wegreed, dat feit op zich ..

  Hij moet nu helemaal niets meer.
  Eindelijk rust.