Wie bepaalt dat?

Rustig filerijdend ben ik de afgelopen dagen een paar maal lastig gevallen met een radiocommercial voor “De dag van de cateringmedewerker” op 3 november.
Nog los even van het feit dat ik niet inzie waarom de cateringmedewerker nou een bijzonder dag verdient, vraag ik me af wie bepaalt of iets een “nationale dag” mag heten.

Ze zijn trouwens niet zo snugger, die cateraars. Ze hadden namelijk vorig jaar bepaald dat het de derde donderdag van november moest zijn. Ergens is er iets mis gegaan. Maar gegeven de zorg die ze besteden aan hun teksten is het niet zo verwonderlijk.

 1. 1

  Iedereen die daar zin in heeft!

  Morgen een uitzendbureau en de rest van het jaar?

  Een kleine greep, De dag van de: Architectuur,Leraar,Ouderen,Aarde,Literatuuronderwijs,Europa,Filosofie,
  Park,Toekomst,Hoogbegaafdheid,Eindexamenkandidaat,Mantelzorg,Cultuureducatie,
  Haagse integratie Leerplicht,Student in Brussel,Religieuze film.

  De dag van Sargasso?

 2. 4

  Jeltje op de bres van de catering. Sja. Ik hoop dat het eerbetoon dan maar gegeven en bevallen is.

  Uit een klein boekje in een hoekje kwam een idee. Nog wat heftiger dan eerbetoon dmv Dag van X = in tijdmachine kunnen stappen om 3 gebeurtenissen X van nabij te bezien, niet te veranderen. Om er daarna een Dag Van te maken natuurlijk…

  1. de beursberichten over 5 jaar
  2. Denemarken 4000 B.C. als de Oergermanen en de onbekende oorspronkelijke bewoners samensmelten
  3. het delirium van de dronkaard uit “De Kroeg” (Louis Bouwmeeester), 1910

 3. 6

  @Steeph, hehe. 1 = puur gewin 2 = twee culturen komen samen (landbouw + taal) en ik zie de onbekende X aan het werk 3 = dit moet onvergetelijk zijn geweest voor de toeschouwers volgens dochter Wiesje

 4. 8

  @Steeph 7 2 was laatst een topic op Sargasso, of vnl in de comments ? Jagers/verzamelaars zoeken levert niks op, softwarefoutje ? Heb niet veel meer online momenteel, jammer.

 5. 9

  Zolang de cateraar bezwaar maakt tegen mijn surinaamse broodjes op vrijdag en van mening is dat ik zijn doorsnee ransvoer moet kopen doe ik niet mee aan de dag van de cateringmedewerker.

 6. 12

  (zet aan tot denken) Alleen op Sargasso kom je met zo’n aanbeveling weg, Steeph. De eerste link zegt iets duidelijks over het aan- en invoelen bij Quinns boeken: Ishmael geeft je een klap op je kop. ;-)