Where the Hell is Mattjesty?!

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan hun vakantiehuis in Mozambique na voltooiing verkopen. Ze willen niet langer met de negatieve publiciteit van het bouwproject geassocieerd worden. (NRC)

Maar de grote vraag is: waar moeten Wim-Lex en Max nu naar toe?
“Curaçao, Indonesië, Spanje, Texel” suggereert Boulevard twitteraar Peter v/d Vorst, “een caravan in Bakkum” tipt Stijlloze Pritter. Misschien maar beter niet naar Somalië, zojuist door The Economist uitgeroepen tot “slechtste land op aarde” op basis van de Corruption Perceptions Index 2009. Pak uit die lijst de top 10 en je kan het beste naar Nieuw-Zeeland, Zweden of … Nederland. Het interblog Global Voices verzet zich echter tegen deze lijst en roept haar kosmopoliete publiek het beste land te kiezen met verrassende resultaten: Madagaskar “omdat de spinnen er de mooiste zijde maken”, Ghana “omdat als je daar leert autorijden je overal kan autorijden”, Birma “omdat ze er 33 alfabetten hebben” en ja toch weer Somalië “omdat er ondanks alles nog steeds mensen wonen…”.
Afijn, waar moeten Wim-Lex en Max nu naar toe? U mag het zeggen.

 1. 2

  België, zoals Het Goede Doel al zong.

  Nee joh, gewoon in eigen land blijven. Ze hebben toch nog landgoed zat?
  Af en toe naar (schoon)pappa, beetje bijkleuren.

  Je zou verdorie bijna beklag met ze krijgen.

 2. 8

  Tristan da Cunha. Lekker rustig, weinig kans dat een journalist erheen komt, omdat hij dan maanden vast kan zitten op het eiland, zonder dat er een hotel is…

 3. 10

  Indonesie. Oude kolonie, mooie manier om aan te geven dat dat land nog een speciale betekenis heeft voor ons, dicht genoeg bij azie om de sfeer en veranderingen daar op te snuiven, en ’t land zit tjokvol met moslims.

 4. 14

  Willen ze echt eens wat anders (voor sommige mensen een voorwaarde voor vakantie), kunnen ze altijd een maandje in een prachtwijk bivakkeren. Zijn ze er echt helemaal uit.

  Maar goed, vakantie is ook bedoeld om tot rust te komen. Dus mij lijkt het voor de hand liggen dat ze hun intrek nemen in het eerste de beste Veluwse verpleeghotel of een zorgboerderij in welke polder dan ook.

 5. 16

  Dat uitstel vertrouw ik niet helemaal, als over een jaar de opinie omslaat vinden ze vast wel een excuus om het toch te houden. Verder zou hen als uitkeringsgerechtigden enige soberheid niet misstaan. Jetsetten is voor gevallen royalty.