Wereld Sociaal Forum donderdag afgesloten in Nairobi

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ik ga naar huis en neem mee…

Einde forum Tenten worden afgebroken en de laatste souveniertjes ingepakt. Het Moi International Sportpark dat de laatste dagen het toneel was van de zevende editie van het Wereld Sociaal Forum, ligt er verlaten bij. Slechts de rondslingerende aanplakbiljetten herinneren aan de vele workshops en lezingen die tijdens de afgelopen zes dagen plaatsvonden.

De deelnemers aan het forum hebben zich verplaatst naar het stadscentrum van Nairobi, waar ze meelopen aan de marathon ter afsluiting van het forum in Nairobi. Daar, in het Uhuru Park, waar het forum op zaterdag 20 januari officieel werd geopend, eindigt de marathon. En daarmee is het Wereld Sociaal Forum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi officieel afgelopen.

De bezoekers aan het forum zijn gekomen met verschillende verwachtingen. Voor sommigen heeft het forum aan hun verwachtingen voldaan en voor andere zelfs overtroffen. Maar wie je op deze laatste dag ook spreekt, iedereen gaat naar huis met een souvenir. Hetzij nieuwe inspiratie, nieuwe kennis of nieuwe contacten. Het Wereld Sociaal Forum heeft ook dit jaar weer vele mensen een stapje verder geholpen.

Kijk hier voor filmpje over de afsluiting van het Wereld Sociaal Forum. Het Wereld Economisch Forum zal dit weekend nog gewoon doorgaan en zondag worden afgesloten. lokaalmondiaal en onzeWereld blijven het forum volgen en zullen dit weekend nog van zich laten horen. Kijk ook op globalisering.com.

Reacties zijn uitgeschakeld