Weblogmissionarissen, vloek of zegen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Kottke: “Dear New Yorker, New York Times, San Francisco Chronicle, Washington Post and others**,
Please stop using the term “web log” to refer to a chronologically-ordered frequently-updated website. The correct term is “weblog”. Furthermore, “blog” is not short for “web log”, it is short for “weblog”.

Lawrence Lessig:“I’ve been talking to a bunch of people about blogs and their effect for a book I’m supposed to be finishing this week.”

Adam Curry:“Gisteren een bezoek gehad op de castle van nederland’s enige zulu-warrior. Ik heb hem na enkele uren ervan overtuigd dat hij perfekt is om een log bij te houden.”..één pots later: “Nog een kandidaat logger waar ik achteraan ga: Ronald Waterman, waterbouwkundige en statenlid van Zuid-Holland.”

0

Reacties (3)

#1 Grobbo

Een weblog is een site die regelmatig -chronologisch-wordt geupdate. Niet meer en niet minder. Soms met een thema soms niet.
Het zijn voor het merendeel personal homepages. En van wisselende kwaliteit, het medium op zich is niets, het staat en valt met degene die het doet.

En een webloggende zulu warrior? Misschien een leuk nieuw bedrijf voor Adam en Patries? Hij doet de breedbandverbinding naar donker Afrika via de satelliet, en Patries verzorgt huidvriendelijke niet op dieren geteste make-up voor de oorlogskleuren van de Zulu’s. Dat zijn dan weer 2 bn’ers minder :)

Punt van discussie:
https://sargasso.nl/index.php?p=1897

  • Volgende discussie
#2 TbosS

in Zuid-Amerika zoeken ze vaak naar weblock ipv weblog ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Carlos

…en dat ies een beetje dom :)

  • Vorige discussie