Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Even een mini-dilemma tussendoor:
Geenstijl bericht over een conflict tussen de ombudsman van de Volkskrant en “columnist/taalpurist” Jan Kuitenbrouwer over al dan niet overdreven berichtgeving door Kuitenbrouwer over de Kijkwijzer. Nu lees ik op Kuitenbrouwer’s weblog over dit conflict het volgende:“Hmm, ik denk dat de ombudsman bedoelt te zeggen dat ik optrad als ‘rechter in eigen zaak.’ Niet dat dit zo was, maar dat bedoelt hij, denk ik. Of dit ook ergens uit bleek, uit het ontbreken van bepaalde feiten bijvoorbeeld, of een anderszins onjuiste voorstelling van zaken, vermeld de Ombudsman niet.”

Zal ik nu de d/t-fout:
a) reaguren bij geenstijl; of
b) rapporteren aan taalpuristen.nl; of
c) even mailen aan Kuitenbrouwer; of
d) iets anders?

0

Reacties (13)

#1 michiel

Mailen met Pieter Broertjes? D. dus?

 • Volgende discussie
#2 Krekel

Tid moed besdrafd worten!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Ben Helder

Mag je ook kiezen voor alle opties? De spelregels zijn mij niet geheel duidelijk…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Vodka

Is dit?
A. EEN OPEN VRAAG

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Vodka

is dit?

A Een openvraag.
B Een meerkeuzevraag.
C Een retorische vraag.
D Een Strikvraag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 bicat

D, iets anders.
Als je op elke fout een slak legt.. eh..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 MMaas

Ik vind dat ik wel eens mag zeggen dat ik hier de scoop had in internetland. Toch? Maar bronvermeldingen is bij GS en consorten helemaal uit geloof ik. Is typisch Telegraaf, naar het schijnt…
Enfin, alhier vind u een mirror van het rare postje op Het Volkskrant weblog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Ben Helder

@MMaas

idd

they are wathing you

etc..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 caprio

Allemachtig, noem het maar een mini-dilemma! Ik zit me hier nu al de hele ochtend over op te vreten, wat heb je nu uiteindelijk gedaan?? Ik vind het echt reuzespannend allemaal.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 mark

t. Iets anders

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Siquo

dt) iets anders; de verbetering op zijn huis graffiti-en.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 hexx

Altijd mogelijkheid D kiezen, als u de kans krijgt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 max dohle

“gek word je ervan.” Die trof ik ook al eens aan bij onze Jan. Ook ik wijs jullie er graag op dat ik de scoop had op mijn log. GS was later en kwam er alleen achter omdat in de comments hun naam stond. Daar gaan ze direct achteraan.

 • Vorige discussie