Wanda Perez bestaat niet, maar bestaan de SalonBloggies überhaupt wel?

Wanda Perez (hier links op de foto): winnares van de prestigieuze Martin van Amerongen prijs 2007 blijkt een pseudoniem van Rosalie Koolhoven. De in Osnabrück woonachtige juriste won de prijs met een ronkend essay over de intense slechtheid van de blogosfeer: Een Blog Voor Je Kop. Het epistel werd vanzelfsprekend laaiend enthousiast ontvangen door de bloggemeenschap en de vooraanstaande SalonBloggies vernoemde zelfs een prijs naar haar: “De Wanda Perez-prijs voor de buitenstaander die het minst gehinderd door kennis van zaken toch een straffe mening over weblogs heeft”.

Toch bleef Wanda een mysterie, was het soms een anagram van de journalist Rene Zwaap? De Nieuwe Reporter maakte een einde aan eindeloze speculaties omtrent de ware identeit van Wanda door simpelweg de contactinformatie van wandaperez.com te checken en de telefoon te pakken. De zeer goed op het internet ingewijdde Rosalie was dan ook überverrast toen een stem aan de andere kant van de lijn haar confronteerde met haar eigen artistieke vermomming.

Nieuwslezeres Sacha de Boer die tegen haar zin in door haar werkgever wordt gedwongen tot bloggen schreef vandaag: “Toch best een eer als je er een prijs naar je vernoemd wordt terwijl je niet bestaat” (weblogs.nos.nl)

Maar wij vragen ons nu af: bestaan de SalonBloggies überhaupt wel?!

 1. 1

  De typering “het minst gehinderd door kennis van zaken” is wel bijzonder van toepassing, zo blijkt. Mevrouwtje weet echt helemaal *niets* van internet blijkbaar.

 2. 2

  Grappig verhaal. Zou haar graag eens willen spreken over wat nou wel en niet echt is in dat essay.

  Het is nu wel totaal een karikatuur van zichzelf geworden. Niet alleen slaat ze een GeenStijl-toon aan in het essay, ze bleek dat ook nog anoniem te doen. :-)

  Joh!

 3. 4

  Toch bleef Wanda een mysterie… …door simpelweg de contactinformatie van wandaperez.com te checken en de telefoon te pakken.

  Nou, dat is me pas een mysterie! Maareh… wie is er nou eigenlijk geinteresseerd in de ware identiteit van een slechte auteur?

 4. 9

  Uiteindelijk zijn Sark, GC en retecool toch gecapituleerd voor de SalonBloggies, alleen het vermetele PF heeft stand gehouden.

 5. 12

  Politiek
  Buro Renkema
  Davidrietveld.nl
  Sargasso
  Wijblijvenhier.nl
  Zaplog

  Nieuws
  Amsterdam Centraal
  En Dan Dit
  Geen Commentaar
  Geenstijl
  Zapruder