Wacht niet op Vrede, Eis Vrede!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In Geneve hebben vertegenwoordigers van Palestijnse en Israelische organisaties 2 jaar lang onderhandeld over een vredesplan. Vandaag werd het Geneve Initiative gepresenteerd. Het plan wordt gesteund door oa Zwitserland, voormalige regeringsleiders, en verwelkomd door Powell, de EU en Kofi Annan. Verander de wereld, begin bij jezelf! Wat vindt jouw volksvertegenwoordiging van het plan, ‘verwelkomen’ ze het lekker vrijblijvend positief, ‘steunen’ ze het, of hebben ze ‘geen commentaar’? Stuur een email naar jouw volksvertegenwoordiging, want jouw parlementarier dat ben jij zelf! Wacht niet op vrede, eis vrede! Eis dat ze dit plan officieel en actief steunen!

Emails:
CDA: [email protected]
VVD: VVD web formulier
PvdA: [email protected]
D’66: [email protected]
LPF: [email protected]
SP: [email protected]
CU: [email protected]
GroenLinks: [email protected]

Voorgestelde tekst:
“Geachte volksvertegenwoordiger,
als mijn vertegenwoordiger in de Tweede Kamer wens ik dat u mijn steun voor het Geneva Initiative als implementatie van de Road Map kenbaar maakt door:
1. publiekelijk te verklaren dat uw partij/fractie dit initiatief officieel steunt als implementatie van de Road Map,
2. van de regering te eisen dat ook zij het Geneve Initiative officieel steunen als implementatie van de Road Map.

met vriendelijke groeten,

Links:
Geneva Initiative – English Text
Carter Center – Geneva Initiative
Telegraaf – Alternatief Vredesplan

0

Reacties (15)

#1 Carlos

Goed plan, die dikke pad van een Sharon was ook erg boos dat ie gepasseerd was.

(is Femke Halsema niet nog met zwangerschapsverlof?)

 • Volgende discussie
#2 jannis

wishful thinking, meer is het niet.

Alsof de kolonisten zich makkelijk laten verjagen en dan nog zal Israel niet vrij zijn van zelfmoord-terroristen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Jan des Bouvrie

Zolang zowel de Israelische regering als de hardliners met de wapens en de bommen aan Palestijnse kant er niet in geloven, heeft dit plan werkelijk geen schijn van kans. Daarom ga ik zeker GEEN mailtje aan mijn volksvertegenwoordiger sturen. Ik heb liever dat zij haar tijd aan zaken besteedt die wel een (kleine) kans hebben om iets op te leveren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 jj

ALs het plan serieus genomen moet worden moet die gekke balkenende er niet bij in de buurt komen. Geen palestijn die er dan nog in geloofd!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Michiel
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Inge

Heb net email terug gehad van PvdA, meldende dat er een redirect had plaatsgevonden richting [email protected]. Misschien wijs om in de originele post het emailadres ook te veranderen?

Inge

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Inge en Michiel,
ik heb jullie opmerkingen even toegevoegd, bedankt

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Sik

Diegenen die afgelopen zondag de (op het Idfa met de Joris Ivens award) bekroonde documentaire ‘Checkpoint’ op Nederland 3 hebben gezien, weten dat een vrede erg ver te zoeken is.

Tegenlicht: Checkpoint

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 caprio

Is Checkpoint die documentaire die in scene is gezet?

Iedereen is weer lekker holkands cynisch met als gevolg dat niemand zijn poot uitsteekt, vraag me af of dat in 40-45 ook zo was?

Ome Frank: we moeten wat doen, dit loopt uit de hand.
Joop: hm, ik geloof er niet in.
Ome Frank: maar wie is er bij geholpen als we niets doen.
Joop: kweet niet, denk niet dat het helpt.

Dan de uitspraak van een zwarte mevrouw die tien jaar lang vocht tegen verpaupering van haar buurt zonder resultaat, maar tegenwoordig een miljoenen-renovatie project leidt:
“Yes, one person can make a difference, not all the difference.”

Wat dat betreft ben ik misschien beetje ver-Amerikaniseerd, Amerikanen geloven daadwerkelijk dat ieder een telt, niet altijd met briljante gevolgen, en misschien ook vaak benevens de werkelijkheid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Carlos

Je hebt helemaal gelijk caprio.
Al dat cynische gelul, alleen al Sharon buiten spel zetten is de moeite waard van deze actie.

Bovendien, waren de israliers en de palestijnen al heel ver met onderhandelingen. Camp David was dan volgens de cynici onaanvaardbaar voor de Palestijnen, er werd toen wel en stuk minder gemoord en de kolonisten zaten meer in de tang dan dat ze nu zitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Verbal Jam

Ik ben het met Caprio eens. Eigenlijk zouden we Sharon en Arafath moeten overvoeren met emails dat ze dit plan moeten uitvoeren of anders oprotten.
Checkpoint is trouwens niet die documentaire die in scene is gezet, dat was Ford Transit. Bij die checkpoints gaat het werkelijk zo: het hangt soms grotendeels af van het individuele fatsoen van een soldaat hoe mensen worden behandeld.
Ach, het is zoals overal: met zo’n groot geweer in je poten kun je fijn de macho uithangen en makkelijk een grote bek hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 SalonSocialist

Beste Mensen,

Evenals debouvrie ga ik zeker mijn volksvertegenwoordiger niet mailen.

1. Dit in verband met het implementeren van “geneve plan” als onderdeel van de road map, welke veel te vrijblijvend voor Israel was.
2. Het vredesplan het lvuchtelingen probleem niet oplost maar simpelweg ontkent.

Erg vindingrijk dat er door “andere” onderhandelaars onderhabdeld werd ditmaal en dat Sharon zo mooi in zijn hemd staat. Alleen vanuit dit oogpunt (het buitenspel en voor het blok zetten van Sharon) heeft hij plan al afgeschoten. Hij beloofde veel ,maar er is niets van terecht gekomen. Weg met die bolle.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Lilith

Iedereen is weer lekker holkands cynisch met als gevolg dat niemand zijn poot uitsteekt, vraag me af of dat in 40-45 ook zo was?

Ik neem aan dat je op de comment van JdB doelt? Volgens mij heeft het nix met cynisch te maken, maar met ‘eigen gespreid bedje eerst’ (zie ook zijn comment d.d. 02-12-03 van 13.55 uur bij Wereld Aids dag).

Verder, om even ontopic te blijven, vind ik dat Sharon (en andere tegenstanders van het plan) zich dood moet(en) schamen. Tis godsgeklaagd als hier niets aan wordt gedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 caprio

godsgeklaagd

liep laatst ’s avonds over de Boston Post Road naar het station in Stamford, langs enorme glazen kantoorpanden, toen ik uit het niets op het hoekje in een van de nog verlichte ramen op de begane grond in een lange smalle gang keek van een meter breed. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de hal van raamkant tot ver inwaarts gevuld was met een rij orthodoxe joden met gebedsboeken in de vuist terwijl ze pijpende bewegingen richting muur maakten, gekleed in grote zwarte, ronde bontmutsen en lange zwarte capes. Schrok me echt te pletter, toen moest ik grinniken, radicaal religieuze mensen blijven een grote grap voor me, zeker in het holst van de nacht in een schaarsverlicht kantoorhalletje in Stamford.

Is het anti-semitisch als ik denk dat orthodoxe joden allemaal zionisten zijn eigenlijk?

mijn punt is overigens, dat we niet moeten emailen naar Sharon en Arafat, die doen alletwee niets aan de vrede, en handhaven hun macht dankzij het conflict over de rug van de burgers, maar eigenverantwoordelijkheid neemt, dus de Nederlandse regering tot een standpunt dwingt, of Amerikaanse vertegenwoordigers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Lilith

Mooi verhaaltje op het woord godsgeklaagd. Het woord pijpen (zie ook jouw opmerking ‘160 uur voor pijpen’ bij Wereld Aids dag post) is ook ‘hard’ ingeslagen, zie ik (… terwijl ze pijpende bewegingen richting muur maakten …). :)
In de ‘echte klaagmuur’ zitten spleetjes waar ze wat in kunnen stoppen, had jouw rij orthodoxe joden dat ook in hun muur?

 • Vorige discussie