Waar gaan we heen op vakantie deze zomer?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De voormalige Sovjetrepubliek Turkmenistan heeft op het eerste gezicht niet meer te bieden dan een leeg, dor en onaantrekkelijk woestijnlandschap waar je zomers een ei kunt bakken op je motorkap. Toch heeft dit land van schapen, kamelen en tapijten dankzij de ligging aan de oude Zijderoute een interessante cultuur en historie. En wie altijd al droomde van ritten te paard door eindeloze leegtes, moet hier beslist zijn.

Dat klinkt niet verkeerd, denk je zo op het eerste gezicht al lezende door een willekeurige reisgids. Maar volgens analisten van Economist Intelligence Unit is dit land voor het jaar 2004 genomineerd als de meest barre plek op aarde:

‘… In 2004 zullen de slechtste eigenschappen van het regime zo mogelijk nog verergeren: oprukkende zuiveringsacties, verhevigde geloofsvervolgingen (die onder het mom van terrorismebestrijding worden uitgebreid naar moslims) en de definitieve afsluiting van Turkmeense burgers van de buitenwereld, aangezien etnische Russen gedwongen worden het land te verlaten of hun banden met Rusland te verbreken.’

Lees hier verder in het interessante artikel van trends.be.

0

Reacties (5)

#1 caprio

goedkoop dus??!! en als Balkienende naar Irak durft, dan durft Nederland naar Turkmenistan.

Op trends.be wel gelezen dat ik makkelijk te beinvloeden ben, en ook een verklaring gevonden waarom ik nog geen multimiljonair ben.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Turkmenistan is niet duur inderdaad, en er is een hoop te doen: http://www.virtualtourist.com/vt/7e7/4/

This 12th century Mausoleum is one of the most beautiful structures around Merv, the best restored anyway.

Not only the building but also it’s surroundings are really attractive. Mystical bush and trees where camels wander around.

The caretaker is a very frienly old mullah who’s living there in a mystical cave like room.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Lilith

Het land is inderdaad duidelijk rijk aan cultuur, maar wordt helaas gerund door een dictator die, net als alle andere ‘grote leiders’, een grote behoefte heeft zichzelf te verheerlijken door zijn naam te verbinden aan o.a. steden. Op zich een normaal gegeven, maar ik vraag mij af waarom hij in godsnaam zijn naam ook verbindt aan huishoudelijke voorwerpen? Krijg je dan zoiets als ‘de enige echte Turkmenbashy Blikopener, de Vader van alle Blikopeners’?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 caprio

De blikopener heeft een enorme symbolisch waarde in de Turkmenistaanse cultuur hoor Lilith.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Lilith

Nou hoor caprio! En hoe zit dat dan met de Turkmenistaanse (of Turkmeense) krultang? Toch niet ‘de enige echte Turkmenbashy krultang, de Vader van alle Krultangen’? Alhoewel … hij verft wel zijn haar … hmmz.

  • Vorige discussie