1. 1

  GRappig, vooral dat de GS reaguurders redelijk hersenloos zijn. Een klein onderzoek leert dat de betreffende memo via een optisch karakterherkenningsprogramma van een kopie is gemaakt. Veel spelfouten komen uit READIRIS en niet uit de koker van een ITjer.

  En ach ja, Hooijmaijers is VVD he, dus zal het allemaal wel GOED vallen bij het telegraaf publiek

 2. 2

  @Jasper: Nou… dingen als “hij wilt” komen denk ik wel uit de VMBO koker. En een klein onderzoek is niet nodig om te zien dat er iets als OCR is gebruikt. dingen als “ais” ipv “als” zijn al een teken aan de wand.

 3. 4

  @Jasper: knullige en kinderlijke zinsconstructies komen ook niet door OCR.

  Verder, als ICT-er kan ik die lui van de provincie maar 1 tip geven: hou je aan je SLA bij dit soort gasten. Hij kan een standaard apparaat krijgen of de pot op. Wat een onbenul zeg. Als ik die aan mijn bureau had gehad toen ik nog iets van systeemondersteuning deed, had ik hem keihard het raam uitgelachen.

 4. 12

  Spuyt12: klein voorbeeldje

  Carlos:

  Dit argument heeft Bush slechts gebruikt om links-intellectuelen zoals ik voor zich te winnen. Maar dan had hij beter een doos goede wijn kunnen sturen, daar zijn links-intellectuelen (zoals ik) namelijk dol op!

  Daarnaast weet ik zeker dat ook ALO zich een intellectueel ( en liberaal) genoemd heeft.. aan hem heb ik echter al teveel aandacht besteed.. goede wijn behoeft immers geen krans!

 5. 15

  @Sikbock:
  Carlos heeft zich laatst in een draad alhier ‘wetenschapper’ genoemd. Nu wordt mijn vraag: is een intellectueel ook een wetenschapper, of is een wetenschapper ook een intellectueel? (Of is een intellectueel een wetenschapper met een grote voorliefde voor alcohol?)

 6. 16

  @zutman:

  ik stel voor dat we een paar flessen wijn aanschaffen (en dan geen J.P. Chenet van de appie, maar een goeie Thurgau of Tokay) om hier een avond alng over te discussieren!

 7. 18

  Nu wordt mijn vraag: is een intellectueel ook een wetenschapper, of is een wetenschapper ook een intellectueel?

  Een intellectueel maakt van denken zijn werk, een wetenschapper maakt van onderzoek zijn werk. Er zijn onderzoekers die buiten hun vakgebied niet kunnen denken (vooral beta’s hebben hier last van) en je bent intellectuelen die naast de nodige maatschappijkritiek en opinieartikelen niks “wetenschappelijks” tot stand hebben gebracht (vooral alfa’s hebben hier last van).

 8. 27

  Kunnen we hier wat inhoudelijker reageren zeg of hoe zit het anders rotten we maar op ik heb geen uren de tijd heb wel wat beters te doen.

 9. 29

  Tja Spuyt12,…tis me ook wat hier met die nihilistische lolbroeken,…kan óók al geen lijstje met gelezen Nederlandse stuiverromannetjes overleggen,…ja,.. de ”vraagbaak Opel Kadett 1984 – 1991” van P.H. Olving (in één ruk uitgelezen) en ”De ontvoering van Alfred Heineken” van Peter R.,…maar d’r is nou niet bepaald een artikeltje dat ik zeg van,..ja interessant,…. denk dat ik van het weekend maar es wat in het archief van Sargasso ga snuffelen,..over de EU- grondwet of zo.

 10. 31

  Dat is wel de zoveelste VVD’er uit Amsterdam die voor met iets dergelijks het schip in gaat. Ik voel toch een beetje de invloed van Jort Kelder: “Dat typisch Nederlands calvinistische gezeik over een paar duizend euro, dat is weer de polder ten voeten uit. Een beetje kwaliteitsspullen heb je gewoon nodig om goed te kunnen werken. Dat die SP’ers nog allemaal in hun ‘Ban de Bom’-shirts rondlopen.”

 11. 32

  @Spuyt:
  Voel je je aangesproken dan?

  @YP:

  ik heb geen uren de tijd heb wel wat beters te doen

  Could of fooled me, gezien de eindeloze en onvertaalbare stroom socialistiese praat die je hier uitstort.

  @Scilnv:

  Dat is wel de zoveelste VVD’er uit Amsterdam die voor met iets dergelijks het schip in gaat.

  Ik kan mij voldoende naar corruptie neigende incidenten met Amsterdamse PvdA’ers en Groenlinksers herrineren. Misschien ligt het aan Amsterdam zelf, wat denk je daarvan?

 12. 35

  @JSK: “Voel je je aangesproken dan?”
  Laten we het omdraaien. Als je mij daar niet mee aansprak, waarom zou je het dan opschrijven?

  Het zou dan wel een erg loze opmerking zijn.

 13. 36

  JSK trekt graag dingen stuk, een beetje op zijn geenstijls. En hangt ook wel eens de vermoorde onschuld uit: ooohhh wat ben jij niet wellevend zag. Stuko. Puber.

 14. 37

  @Larie,

  Vogens Google:

  “macht corrumpeerd”

  Results 1 – 10 of about 97 for “macht corrumpeerd”. (0.15 seconds)

  “macht corrumpeert”

  Results 1 – 10 of about 9,220 for “macht corrumpeert”. (0.04 seconds)

 15. 38

  Hehe, ja het is fout gespeld, maar weet iemand wie die uitspraak heeft gedaan?

  @Spuyt: Niet alles draait om jou, zelfs als je een derderangsweblog hebt.

 16. 40

  [quote=””]gezien de eindeloze en onvertaalbare stroom socialistiese praat die je hier uitstort. [/quote]
  Tja JSK,.. ik kan m’n vinger er ook niet opleggen. Srebrenica, daarna 9/11, v. Gogh, Fortuyn, enz.…of: hoe een stompzinnig rijk landje wereldvermaard om tolerantie en sociale vernieuwingen binnen een dag en een scheet veranderd in één kakelende klaagzang en plots verkeert op het randje van sociaal bankroet. Misschien een onbewuste tegenreactie, weet ik veel. Eén troost,..in het dagelijks leven zou je d’r niks van merken.

 17. 42

  Taalfouten daargelaten… Hoe haalt zo iemand het in zijn hoofd? En arme arme IT afdeling. Zoals altijd, de mensen die het WEL begrijpen worden het slachtoffer van degene die het niet weten en “graai cultuur” wel erg letterlijk nemen.

  Ik had al niets met de VVD, maar dit is toch wel heel erg.

 18. 43

  @MP: Mijn weerzin tegen de alsmaar voortdurende verandering van regels die er niet toe doen hebben mij lang geleden doen besluiten er niets van aan te trekken. Spellingsregels zuigen, zolang u maar begrijpt waar de P≤ 0,05 grens van de entiteit ligt is het mij voldonde.

  Voor U een wenkbrouw optrekt; Een groep mensen op een lokatie meent hetzelfde begrip te hebben over een “iets”, een gevoel een ding or whatever. Dan spreekt men een klankenreeks af om dat begrip een verbale afperking te geven. Zo onstaat een woord, op straat en niet door een stelletje bebrilde softe *kuch* deskundigen.

 19. 45

  @32: De begroting van de gemeente Amsterdam wordt altijd met de nodige creativiteit samengesteld, waardoor soms wel eens iets moet teruggestort of een boete moet worden betaald (daar staat tegenover dat af en toe ook een truc lukt, zoals nu dat stiekeme reservepotje voor Noord-Zuidlijntegenvallers.) Maar daar doen alle partijen aan mee, dus daar komt nooit iemand echt door in de problemen. Die VVD’ers sneuvelen altijd op varianten op de kalfslerenlaptophoes. Ik kan me geen voorbeelden van PvdA’ers of GL’ers in die hoek voor de geest halen.

 20. 46

  @Larie,

  Ben ik helemaal met je eens, dat gesleutel aan die taal leidt tot grote verwarring bij al die versteende breinen van onze medemensen.

  Ook bieslog wijdt er regelmatig een stukje aan:)

  De tussen-n

  en deze

  Nog een spellingsalternatief

  Het gaat natuurlijk ook vooral om de inhoud. En commenten is bijna net als praten, vol met krommende-tenen-taal :) Ik zondig wat dat betreft heel vaak:)

  Ik zie het ook maar als vrijheid van expressie, een soort van kunstvorm.

  Maar er kwam een glimlach op mijn gezicht toen je vanuit een soort plichtsgevoel jezelf te snel corrigeerde en struikelde over de d’s en de t’s :)

 21. 47

  W00t! Allemaal kewle knopjes! Grobbo! Aan de CSS :-)

  En die “code” knop mag wel weg toch? Of wil er iemand nog wat javacode toevoegen ;-)

  @JSK: Vindt u het erg dat ik u vanaf nu niet meer serieus neem en links laat liggen? Zielige vertoning…

 22. 48

  @spuyt12,

  Als hij het nietv ergeet dan gaat steeph misschien een bbcode versie met plaatjes knoppies proberen wat er echt wel beter uit zal zien:P

 23. 49

  Die VVD’ers sneuvelen altijd op varianten op de kalfslerenlaptophoes. Ik kan me geen voorbeelden van PvdA’ers of GL’ers in die hoek voor de geest halen.

  Toegegeven, ik kan niet zo snel voorbeelden van PvdA’ers of GL’ers ophoesten, maar had laatst de Amsterdam niet haar eigen bonnetjesaffaire? Wat ik zeg is dat de VVD niet uniek is in haar “corruptie”, hooguit in de kleinzielige uitwassen daarvan.

  @JSK: Vindt u het erg dat ik u vanaf nu niet meer serieus neem en links laat liggen? Zielige vertoning…

  Zoals ik doe met jouw veelal dommige schrijfsels? Go for it.

 24. 50

  @JSK: Volgens mij was dat inderdaad iets met PvdA en GL. Maar de grootste boosdoener was toen toch Mokum Mobiel (waarvan die rooie nu in de tweede kamer zit)?

  Maar ik ben het eens met de opmerking dat het niet een typisch VVD verschijnsel is.

 25. 52

  @JSK: Alles beter dan een discussie te moeten winnen door belediging van de andere partij. Oh wacht, we hadden geen discussie! Het sloeg sowieso nergens op!

  *happerdehaphap*

 26. 53

  —- Redactie: Deze zat tijdelijk in het spamfilter. Sorry —-

  Het ergste van alles is niet de arrogantie en het egoïsme van Hooijmaijers. Volgens mij is het grootste probleem dat hij denkt dat elk probleem op te lossen is met een apparaat of een gadget. En dat je daarbij niet de handleiding hoeft te lezen! En hij is bestuurder. Wat voor beleid krijg je dan?

 27. 54

  Het ergste is de stupiditeit van de IT afdeling. Als ITjer een tip: de klant heeft altijd ongelijk.
  Of meer seriues. Een ambtelijke afdeling moet zich niet laten leiden door de status van een gedputeerde, of ander hooggeplaatst persoon. Het meeste IT beleid is er niet voor niets. (Overigens vind ik € 10.000 voor een inbelservertje een beetje duur, VPN werkt ook, maar dat zal Hoijmaijer wel te complex vinden.)

  En, uhm oh ja, READIris geeft stomme dingen, maar er is ook nog iemad geweest die het kon corrigeren, die scan dan he? Laat ze gewoon een scan zelf zien.

 28. 55

  @JSK, 49: Die bonnetjesaffaire daar kraaide GL en PvdA juist victorie. Maar ik herinner me nu wel een ernstige corruptiezaak met een stadsdeelvoorzitter die zichzelf een appartementje had toebedeeld in een zeer geliefd nieuwbouwcomplex, waar zogenaamd iedereen per loting evenveel kans op de schappelijk geprijste appartementen zou krijgen. Korte tijd later verkocht hij het ding met dikke winst verder, zonder er ooit zelf gewoond te hebben.
  Maar we zijn het eens, ik doelde dus ook op die Amsterdamse VVD’ers die plat gaan op het onnodig graaien naar kruimels.

 29. 56

  @JSK, 49: Die bonnetjesaffaire daar kraaide GL en PvdA juist victorie.

  Ah sorry, ben ik zo in het Amsterdamse.

  Overigens… is dit soort corruptie niet “gewoon” het gevolg van bestuurders die andermans geld uitgeven? In een grijs verleden heb ik bij de studentenvakbond gewerkt, en zelfs daar kwam ik twijfelachtige bestedingen tegen. Een of andere pipo had een keer een lunch van 120 euro besteld, en dat was een beginnend politicus.

 30. 58

  Bram Peper… Die is rechts toch? Ik heb er nogal moeite mee dat nogal wat rechtse mensen de PvdA als links zien. In de PvdA barst het namelijk van de rechtsen.

 31. 59

  Overigens… is dit soort corruptie niet “gewoon” het gevolg van bestuurders die andermans geld uitgeven? In een grijs verleden heb ik bij de studentenvakbond gewerkt, en zelfs daar kwam ik twijfelachtige bestedingen tegen. Een of andere pipo had een keer een lunch van 120 euro besteld, en dat was een beginnend politicus.

  Beste JSK. Blij te zien dat je aangeeft dat graaien van alle dagen en lagen is.

  Let er wel op dat diezelfde studentenvakbondfraudeurs (Sargasso woord v/d maand?)
  ook terug te vinden zijn in bestuursfuncties…

  Dus alles overlaten aan de markt betekent feitelijk overlaten aan graaien en frauderen. Blij dat we dit even hebben vastgesteld.

 32. 60

  Dus alles overlaten aan de markt betekent feitelijk overlaten aan graaien en frauderen. Blij dat we dit even hebben vastgesteld.

  Nou nee, het probleem met de studentenvakbond is dat het (zoals alle andere overheidsorganen) geld krijgt op basis van politieke overwegingen en niet op basis van resultaat.

  Een marktpartij wordt natuurlijk gefinancieerd door consumenten die tevreden zijn met haar producten, en is minder geneigd te frauderen omdat een verspilling van middelen (wat fraude per saldo is) haar prestaties, dwz haar manier om middelen te bemachten, in gevaar brengen. Dit in tegenstelling tot een overheidsorgaan die geld krijgt voor whatever whenever.

  Het punt was: fraude is inherent aan situaties waarin mensen beschikking krijgen over Other People’s Money, en dat komt veel vaker voor in overheidskringen dan in bedrijven.

 33. 61

  @ JSK: andermans geld wordt inderdaad gemakkelijker uitgegeven.

  retorisch vraagje: van wie is het kapitaal dat door uitgifte van aandelen wordt vergaard?..

  conclusie: toch maar in het midden en klein bedrijf ” beleggen”?

 34. 62

  Nou, in het grote bedrijfsleven heb je natuurlijk ook corruptie (de Enrons en de Aholds), maar deze wordt beteugeld door een aantal instrumenten: een Raad van Bestuur, het koppelen van bestuurdersbeloningen aan prestaties. En wanneer worst comes to worst wordt een frauderend – dus inefficient – bedrijf overgenomen.

  In het geval van een “corrupt” Amsterdams college of studentenvakbond zie ik een overname niet zo snel gebeuren. ;-)

 35. 63

  @ JSK: ik zie weinig verschil.. in beide sectoren wordt vlijtig andermans geld uitgegeven..

  retorische vraag: waarom denk je dat (grote) beursgenoteerde bedrijven vaak net zo inefficiet zijn als overheidsinstellingen en het kader ruim bovengemiddeld verdient?

  omdat ze allemaal met hun snuit in een grote trog met “anoniem” geld zitten. Dat geld heeft geen eigenaar en kan dus onbelemmerd worden uitgegeven/geconsumeerd

 36. 65

  omdat ze allemaal met hun snuit in een grote trog met “anoniem” geld zitten. Dat geld heeft geen eigenaar en kan dus onbelemmerd worden uitgegeven/geconsumeerd

  Totdat iemand er weet van krijgt, publiceert, de aandeelprijs keldert en er een vijandige overname in het verschiet ligt. Ik geloof dat concurrentie het verschil maakt tussen overheidsbureaucratie en bedrijfsbureaucratie.

 37. 68

  Totdat iemand er weet van krijgt, publiceert, de aandeelprijs keldert en er een vijandige overname in het verschiet ligt.

  Zit daar niet een beetje het probleem? Die casino achtige markt?
  Kan nooit goed zijn voor groei en een stabiliteit…

 38. 70

  @62:
  Die prestatiebonussen en aandeelhoudersdruk blijken nou vaak juist een bron van corruptie (kunstmatig de koers hoog houden.) Verder heeft een regering ook een parlement dat het controleert (= RvB) en is het afhankelijk van kiezers (=aandeelhouders), dus daar zit het verschil niet.

 39. 71

  @Scilnv:
  Nouja. Een aandeelhoudersvergadering is niet te vergelijken met een vierjarige verkiezing. Volgens mij kunnen de aandeelhouders vrij direct een bestuurder dumpen die hen niet zint, ik zie dat de bevolking van Amsterdam (“de aandeelhouders”) dat nog niet doen met corrupte VVD’ers. Je kan natuurlijk niet op de VVD stemmen de volgende keer maar dat wil niet zeggen dat die bestuurder ontslagen wordt.

 40. 72

  Maar de gemeenteraad en de VVD zelf kunnen wel de corrupte persoon aanpakken. De andere partijen doen dat graag, maar ook de VVD zal niet bekend willen staan als de partij die soft is jegens corruptie. Omdat de werkelijke invloed van de aandeelhouders op de Raad van Bestuur en de directie in de praktijk nogal tegenvalt, zit je daar in de politiek toch beter.

 41. 73

  Het verschil zit ‘m natuurlijk heel ergens anders. Bij een bedrijf kun je vrij makkelijk zien of de bestuurders hun werk goed doen. Dat zie je aan de winst- of verliescijfers. Als een bedrijf recordwinsten maakt zal het bestuur behoorlijk populair zijn bij de bestuurders, zelfs als ze soms een beetje rommelen.
  Bij overheden ligt dat wat ingewikkelder. Daar willen de meningen over goed of slecht beleid nog wel eens uiteen lopen. Een zwart-wit beoordeling is dus wat moeilijker. Met als bijkomend nadeel dat politici soms wit willen praten wat zwart is.
  Overigens: als die Hooijmaijers bestuurder van een bedrijf was geweest en hij had zich zo gedragen, dan had daar nooit iemand (behalve dan misschien een paar lui van de ICT afdeling) een probleem van gemaakt.

 42. 74

  @Scilnv:

  Maar de gemeenteraad en de VVD zelf kunnen wel de corrupte persoon aanpakken.

  Ja, maar waarom? Itt de situatie met de aandeelhouders, is het voor de raad en de VVD nog steeds andersmans geld. Maar we zullen zien waar deze man terecht komt… volgens mij is Huffnagel (ook zo’n spilzieke VVD) enkel overgeplaatst.

  @Oplawaai:

  Overigens: als die Hooijmaijers bestuurder van een bedrijf was geweest en hij had zich zo gedragen, dan had daar nooit iemand (behalve dan misschien een paar lui van de ICT afdeling) een probleem van gemaakt.

  Een niet falsifieerbare en daarom nutteloze opmerking.

 43. 75

  Zie jij wel ’s een bedrijf van binnen, JSK? Hoe mensen aan de top de dienstverlenende afdeling behandelen? Dat gaat vaak op z’n Hooijmaijers, dat kan ik je verzekeren.
  En Huffnagel is nu wethouder in Den Haag.

 44. 76

  Ik ben vandaag ongevoelig voor autoriteits”argumenten”.

  En Huffnagel is nu wethouder in Den Haag.

  My point exactly: je fraudeert als politicus, je wordt overgeplaatst. Is het nu zo moeilijk te geloven dat sjoemelen inherent is aan situaties waarin mensen onvoorwaardelijke beschikking krijgen over Andersmans Geld, en dat deze situaties het vaakst binnenin de overheid voorkomen?

 45. 77

  Nee, maar het gaat om de ‘onvoorwaardelijkheid’. Politici staan volgens mij meer onder publieke controle dan mensen in het bedrijfsleven.
  Waar de minste controle is, is net onder de top, waar mensen wel de macht hebben om een flinke graai te maken, maar niet onder het publieke vergrootglas zitten. Dus dan verwacht je dat de meeste corruptie daar zit, bij topambtenaren en het hogere middenmanagement. Is daar iets over bekend?

 46. 78

  Nee, maar het gaat om de ‘onvoorwaardelijkheid’. Politici staan volgens mij meer onder publieke controle dan mensen in het bedrijfsleven.

  How do you figure that? Jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen beat vierjaarlijkse verkiezingen any time. Maar goed, een onderzoek zal meer uitkomst bieden.