VS: de doofpot slaat lek?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Congress (Foto: Wikimedia Commons/public domain)In Amerika lopen de gemoederen hoog op nadat bekend werd dat de CIA video-opnamen van de zogenaamde ‘harde’ verhoren (lees: martelen) heeft vernietigd. Het Congres wil een onderzoek instellen, maar het Witte Huis lijkt vastbesloten dit te frustreren. Er is zelfs al opdracht gegeven aan de CIA om niet mee te werken aan een eventueel onderzoek.

De kritiek komt ook in dit geval van twee kanten. Republikein Peter Hoekstra zei het volgende over de CIA en haar directeur:

“De inlichtingengemeenschap is incompetent. Ze zijn arrogant. En ze bedrijven politiek. Ik denk dat wij Mike Hayden ter verantwoording roepen”.


De democraat Joe Biden gooit daar uiteraard nog een schepje bovenop:

“Ik heb geen vertrouwen in de president. Ik heb geen vertrouwen in de vice-president. En ik heb geen vertrouwen in het ministerie van justitie. Eenvoudiger kan ik het niet zeggen”

Het geeft wel aan dat Bush steeds verder in een isolement raakt, en dat Bush’ steun straks tijdens de campagne misschien zelfs niet eens gewenst is voor de Republikeinse kandidaat.

Sowieso lijkt het erop dat Bush nogal wat te verbergen heeft. Uit onderstaande staatje blijkt dat Bush’ shredder-uitgaven de afgelopen jaren zijn verzesvoudigd!

Shredderkosten Bush (bron: Radar Online)

Reacties (3)

#1 Christian

Ziet er verdacht uit. Maar als je de cijfers in detail bekijkt, komt de groei grotendeels voor rekening van de Amerikaanse belastingdienst. En dat blijkt dan weer te maken te hebben met het feit dat ze het snipperwerk vanaf 2004 moesten uitbesteden ipv zelf doen.

Overigens, als ik stiekem documenten wilde vernietigen zou ik het niet uitbesteden aan een bedrijf…

  • Volgende discussie
#2 pedro

@1: dat verklaart slechts de grote sprong tussen 2003 en 2004. Het verklaart de stijgende trend niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

@1: De Amerikaanse regering heeft in het verleden wel vaker dingen niet zo slim aangepakt. Maar je hebt gelijk, dat plaatst de cijfers in een ander licht.

Maar goed, dat staatje was maar een bijzaak in het stuk. De rest staat nog.

  • Vorige discussie