1. 1

  Leuk geprobeerd van die ambassadeur en de ex-spion.

  Maar wel een discutabel verhaal.

  Het grootste zwakke punt is dat het juiste moment voor zo’n aanpak al lang voorbij is. 1998, Yeltsin, turmoil, banken stelen het spaargeld, hoge inflatie, naar rand van afgrond.

  Poetin en zijn a.s. opvolger zitten anno 2006 op rozen door de olie. De Russen moeten nu opgewonden raken over berichten over corruptie ? En die verschijnen straks zomaar in Russische media ? En de onthullingen komen van de Amerikanen ? jaja

  De twee heren ontvouwen een doorzichtig complot met het plan om een speciale organisatie te mogen stichten. Allerlei bedreigingen zullen worden ontdekt. jaja

  – – –

  Ze brengen wel een aardig punt ter sprake. Het ooit lastige Nederland kent de langzaamaanakties van de VS douane al. Dat is een stuk verbeterd.

 2. 2

  Ik denk dat het eerder juist een mediastunt van Putin cs is om de greep op de media die ze al hebben te houden/verstevigen in de aanloop naar de volgende verkiezingen.

  Vervolgens kunnen ze straks de meest gevaarlijke tegenkandidaat zwart maken als de marionet van de VS. Om dat kracht bij te zetten zal Putin vermoedelijk een paar maanden voor de verkiezingen nog eens zijn tanden aan de VS laten zien (om het externe vijandbeeld hoog te houden) en nog een paar westerse spionnen ontmaskeren.

  Zo regelen ze verkiezingen in Rusland.