Vrouwen mogen bloter naar het werk

Het is vandaag in het hele land zonnig en snikheet. Het wordt 31 tot 35 graden. In het uiterste zuiden kan het zelfs 36 of 37 graden worden. Op de Waddeneilanden blijft de temperatuur bij een matige oostenwind op 26 a 27 graden steken. Aldus Meteo Consult.

Intermediair weet te melden dat vooral de mannen hieronder lijden, aangezien zij volledig in het pak naar het werk zouden moeten. Nu weet ik niet waar ze dit precies onderzocht hebben, maar het zal ongetwijfeld een uitermate betrouwbaar onderzoek zijn. Lees maar:

Transpirerende mannen kunnen jaloers worden op hun luchtig geklede vrouwelijke collega’s, en uiteindelijk een gelijkwaardig kledingbeleid eisen of zelfs een aanklacht indienen bij de werkgever wegens discriminatie.

Het loopt de spuigaten uit met die vrouwen. De mannen staan hier inderdaad in rijen van drie bij de vertrouwenspersoon om hun klacht in te dienen.

Zelf ben ik wel blij dat mij mannen in korte broeken en Jezus-nikes bespaard blijven. Dit staat nog los van de vraag of ik het überhaupt erg moet vinden dat vrouwen bloter naar het werk mogen.

 1. 1

  Vanaf m’n twaalfde hoefde ik geen korte broek meer te dragen. Buiten sport- en campinggedoe etaleerde ik mijn volwassen zijn altijd met bedekte benen. Vandaag ben ik voor het eerst weer met blote benen buiten geweest: de verkindsing is begonnen.
  Vorige week was ik in een gezelschap waar een man (boven z?n korte broek) een groen overhemd droeg, met alle knoopjes open. Om zijn zestigjarig buikvet lichaam ontstond een onzichtbare ring waar geen mens zich durfde te vertonen, is dat mijn voorland?
  (zojuist bij Sargasso geplaatst)

 2. 2

  Bij ons is het “not-done” een korte broek te dragen. Klanten over de vloer…

  Ik “zondig” door af en toe een 3/4 broek te dragen.

  Toen iemand de doodzonde beging een korte broek aan te trekken werd hij daarop aangesproken door een vrouwelijke medewerker.
  Zij droeg een kort rokje, zonder mouwen, waardoor haar tatoeage duidelijk zichtbaar was.

  Er is dus wel degelijk sprake van een dubbele moraal. Of ik dat erg vind? Nee. Ik zie liever de vrouwelijke collega in een kort rokje dan de benen van mijn mannelijke collega in een korte broek. :-)

 3. 6

  Bekend probleem. Als ik op kantoor zit, zit ik heerlijk in mijn korte broek met T-Shirt. Maar bij de klant mag dat pak weer aan. En op zich is dat niet zo erg, want dan heb je airco.

  Maar als je dan in je pak dat gebouw uitloopt en in één keer van 20 graden naar 36 graden gaat. Dat is pas erg…

 4. 8

  Bij mogen de mannen gewoon in 3 kwart broek en iets korter, maar heel kort mag niet. Ben ik ook blij om, want veel mannen boven de 30 zien er helaas niet echt appeteitelijk uit. Wat dat betreft zijn vrouwen veel beter voorbereid op een wat blotere verschijning :-)

  en ach die mannen bij mij zien heel weinig vrouw op kantoor, die hebben niet zoveel moeite om de concentratie op het werk te houden :-)

 5. 9

  Ik vind dat een baas die meent van zijn personeel een bedekking in pak te moeten eisen, ook wel een airconditioning aan kan schaffen.

  Die van ons doet het slechts sporadisch, zodat wij meestal in korte broek en met opgerolde mouwen achter de computer zaten. Gelukkig is het nu vakantie.

 6. 11

  Ja en? Af en toe iets leuks zien voorbij trekken heeft ook zijn voordeel.

  De airco of klimaatbeheersing zoals het in het echt heet, is zodanig ingesteld dat er meer dan 12 graden verschil zit tussen binnen en buiten. Dat is echt idioot met het gevolg dan je binnen verkleumt en buiten omvalt van de hitte.

 7. 14

  Daar zal Spuyt12 nooit achterkomen, want echt no-way dat ik in een korte broek naar het werk kom.

  Overigens denk ik meer dat het een persoonlijke mening was, dat verhaal van de mederwerkster met de jurk, dan echt een bedrijfs-policy.

  Toen enkele weken geleden de persoon die tegenover me zit in een korte broek op het werk verscheen kon ik het niet laten het bovenstaande verhaal te vertellen. Toevallig was de opvolgster van de medewerkster met de jurk ook aanwezig, en die had daar duidelijk een andere mening over.

 8. 15

  @David: Dat werd me toen wel uitgelegd als een bedrijfpolicy. Maar de laatste alinea snap ik niet helemaal. Ach, ik spreek je daar maandag wel over :-)

  Leuk, alles anoniem houden :-)

 9. 22

  Toch die casual friday die spuyt de das om doet? Kan me nog iest herinneren over gedegenereerde padden achter PC’s…dat sloeg toch niet op jou spuyt :O