1. 9

  Subsidies op energierekening van de 3 bedrijven die een substantieel deel van onze elektriciteit verstoken en op de verlaging van gasprijzen voor het verwarmen van kassen waar op een bijzonder milieuvervuilende manier chrysanten worden gekweekt.

 2. 18

  Subsidies voor bedrijven die “verbeteren” van heel erg vervuilend naar erg vervuilend.
  Overigens ben ik een groot voorstander van prestigeprojecten “vind Parijs erg mooi!”

 3. 26

  Ik ook landbouwsubsidies icm exportsubsidies en importheffingen. Het kost de burger dubbel geld en je naait er de derde wereld mee. Alleen de 100 boeren die we nog hebben profiteren.

 4. 27

  Koningshuis
  JSF
  wachtgeld algemeen
  Salarisverhoging 30 % politici
  Ex/import subsidie
  IMF
  Wereldbank
  BIS
  WILDERS (die man is gek geworden!!!)

  Ik mis er een paar, kom ik op terug..

 5. 28

  Subsidies aan commerciele, milieu, antidiscriminatie, religieuze, lobby, culturele, politieke organisaties en al die ik vergeten ben. Principieel vind ik dat een organisatie, die niet in staat is om zelfstandig de broek op te houden, niet hoeft te blijven bestaan. Dan kunnen er andere en betere organisaties voor in de plaats komen, die geen steun nodig hebben.

  Ik heb ook nooit begrepen, dat in 2007 nog altijd 80% van de EU subsidies aan landbouw wordt besteed, terwijl die sector in de meeste landen slechts 10% van de economie omvat. Het lijkt me ook direct in strijd met het Europese doel van kenniseconomie, maar dat kan aan mij liggen. Daarbij werkt het systeem niet eens, want Franse wijnboeren moeten hun gesubsidieerde overproductie zelfs wegspoelen over hun eigen akkers!

  Ik zou ook ‘onzinnige’ paternalistische boetes willen aanhalen: rijden zonder autogordel of helm en het bezitten van harddrugs. Als mensen zelf zo dom willen zijn – van mij mogen ze. De overheid zou het (spaarzame) overheidspersoneel niet moeten aanwenden om persoonlijke aangelegenheden te vervolgen, maar in moeten zetten bij het vervolgen van echte misdaad: straatroof, geweldpleging, etcetera.

 6. 29

  Carlos, je kunt tegenwoordig freelancen over de hele wereld. Heb je alleen maar een internetconnectie voor nodig. Je moet alleen oppassen met je grensoverschrijdende transacties.

 7. 31

  Als ik dit hier allemaal optel dan stort de maatschappij in. Lekker onderbuikje: Rita geen wachtgeld.Klaas de Vries wel?

  Mijn bijdrage over wat weg mag: alles wat eindigt op -subsidie of -toeslag.

  Organisaties moeten zelf maar inkomsten regelen. Aan de private kant hebben we de inkomstenbelasting voor herverdeling. Alles wat daarvan afwijkt is verstorend.

 8. 32

  Aan pogingen om nutsvoorzieningen van ons allemaal voor een grijpstuiver aan de markt te verkopen waarna ik voor gas en electra dubbel tot driedubbel zoveel moet betalen.

  Oeps, is alreeds gebeurd. Sorry.

 9. 33

  Verhoging uitkeringen; werklozen schilders en dichters etc; verbruiksbelasting op goederen als vruchten- en groentensappen, mineraalwater en limonade; successie- en schenkingsrecht; nog meer BPM op dieselauto’s (want die is al veel hoger dan die voor benzineauto’s terwijl die meer CO2 de lucht in pompen); deze meeste belastingen op producten (omzetbeslasitn, dan wel BTW).

 10. 37

  Die landbouwsubsidies zijn zeker een punt. Een belangrijk punt. Een blok aan het been. Ik gok dat als er in Frankrijk een nieuw president is Engeland opnieuw druk uit zal gaan oefenen. Maar dan? Dan stort Frankrijk in… want dat land leeft van haar subsidies en haar administratieve systeem.

 11. 41

  Mij dunkt dat eenieder die roept om een afschaffing van een subsidie, meteen ook de persoonlijke voordelen van die subsidie mag bijbetalen, hoe hypocriet weggeborgen en onrechtstreeks ze ook mogen zijn of lijken.
  -dit dus als: wat zou ik als subsidie(systeem) afschaffen-

 12. 43

  @ Chrachàt: heb het idee dat u mij bedoelt, maar kan geen touw vastknopen aan uw tekst.

  Als ik vind dat er geen belastinggeld moet worden besteed aan zeg, de Steungroep voor Lesbotische Speervangsters, wat is dan mijn persoonlijke voordeel, en hoeveel moet ik bijbetalen?

 13. 44

  Studiefinanciering voor Utrechtse studenten. Niks mis met toegankelijk hoger onderwijs, maar als je ziet aan wat mijn nietnutten van collega’s hun geld aan uitgeven..

 14. 45

  Mijn top-10:

  €) Infrastructurele monsters (Betuwe / HSL)
  €) Europese Unie
  €) Religieuze instellingen
  €) Salaris topbestuurders publieke sector
  €) Koningshuis
  €) Commissie gelijke behandeling
  €) JSF
  €) Publieke omroep
  €) DWI / Sociale dienst
  €) Kunst

 15. 46

  @ Nette Heer: maakt u zich geen zorgen, het laatste lid van de Steungroep voor Lesbotische Speervangsters is gisteren overleden bij het jaarlijkse clubkampioenschap. De subsidie wordt met onmiddellijke ingang stopgezet.

 16. 47

  Niet enkel u, Nette Heer.
  Goed nieuws, het door u aangehaalde voorbeeld wordt u niet in rekening gebracht.
  Elke bestaande vorm die op -subsidie eindigt wel.

  Blij dat dit punt uitgeklaard is.

 17. 48

  Boeiende vraag, overigens, jammer dat ik nu echt moet gaan werken in de echte wereld.
  Fijn klusje overigens: een heuse wandschildering van 5 op 2 meter in een volkomen ongesubsidieerd museum, opening 31 maart.
  Mijn tekening hier zal dus behoorlijk laat deze avond pas opgeladen zijn.

 18. 49

  @JSK#44
  Ik hoop werkelijk dat jij na jou studie overlijdt oid. Ik moet er werkelijk niet aan denken als iemand met jou ideeën een rol in onze samenleving gaat vervullen. Ik ga mijn vlucht nu reeds voorbereiden.

  Het enige dat ik van je hoor is dat er hard, harder gewerkt moet worden zoals jij en dat iedereen buiten jouzelf nietsnutten en lanterfanters zijn die hun geld te grabbel gooien.

  Heb jij wel eens lol in je leven of ga je naar de kerk?

 19. 53

  Ik hoop werkelijk dat jij na jou studie overlijdt oid.

  Dat is haat, me dunkt. Anyway, niemand zat te wachten op je twee kutstukjes over de kerk en niemand zit nu te wachten op je hatelijke opmerkingen over andersdenkenden. Voeg iets toe of hou je smoel, zou ik zeggen.

 20. 54

  @HansR,

  Kom op dat meen je niet, JSK kan soms wat streng in de leer overkomen, legt de lat soms misschien wat hoog, maar zijn hart zit wel op de goede plek lijkt mij…

 21. 55

  @Erwin

  “kunst/cabaret/muziek (als je goed bent verdien je je geld toch wel)”

  Ja, inderdaad! Al die “moderne” kunst, die zogenaamd revolutionair en grensverleggend is. Echt dikke onzin. Goede kunstenaars hebben echt geen subsidie nodig. Gemiddelde kunstenaars worden vergeten. Slechte kunstenaars kunnen maar beter niet gesubsidieerd worden.

 22. 58

  @MP#54
  Nee, ik meen dat natuurlijk niet en wens hem verder een prima leven hoor. Maar als iemand zegt …maar als je ziet aan wat mijn nietnutten van collega’s hun geld aan uitgeven.. (en dat niet voor de eerste keer) dan schort er toch wat.

  Hij noemt zich in #53 anderdenkend. Maar daar gaat het in zo’n statement toch niet om denk ik dan. Hij denkt op zich niet anders, hij is gewoon bot. Met zijn uitspraak over zijn collega’s zegt hij iets over het gebruik van belastinggeld, zijn collega studenten in het bijzonder en studenten in het algemeen.

  Bot, gewoon bot.

  Dan permitteer ik me een botte opmerking terug.

  En of hij zijn hart op de goede plaats heeft kan ik vanaf hier natuurlijk niet beoordelen. Dat kunnen we geen van allen over elkaar. Dat is het vertrouwen dat we in elkaar moeten hebben. Hier op het log en in de echte wereld. Ik heb dat wel hoor. Maar dat weerhoudt me er niet van soms met botheid op botheid te reageren. En JSK kan daar blijkbaar niet zo goed tegen. En hij kon blijkbaar ook niet tegen mijn kutlogjes. Mijn opmerking …of ga je naar de kerk deed blijkbaar teveel pijn. En dan wordt hij grof.

 23. 59

  @Nette Heer:
  Och ja.. wat kan ik daarop zeggen?

  Dan permitteer ik me een botte opmerking terug.

  Je zegt dat iemand dood moet. Dat is geen ‘botte opmerking’ dat is gewoon autisme.

  En JSK kan daar blijkbaar niet zo goed tegen.

  Em.. jij wenst mij dood om een mening die ik uit. Jij bent de emotioneel labiele hier. Wel de zaken in perspectief blijven zien.

  En hij kon blijkbaar ook niet tegen mijn kutlogjes.

  Nou, ik heb ze uberhaupt niet gelezen – want ik weet dat je een zeer slechte schrijver bent en het gegeven dat jij als auteur genoemd werd zei mij genoeg. Maar, ik had het over de reacties op je braaksels, daaruit maakte ik op dat vrijwel niemand behoefte aan jouw gezeur had. Net zoals nu: jouw doodsverwensingen aan mijn adres, hou ze lekker voor jezelf wil je.

 24. 60

  @Jimmy #55

  “goede” kunst (wat dat ook mag inhouden) bestaat bij gratie van een enorme kweekvijver van middelmatige en “slechte” kunst. Het is een illusie te denken dat het stoppen van subsidie aan marge kunstenaars geen negatieve gevolgen gaat hebben voor de elite van de kunstwereld.

 25. 66

  Aan de ruim 900.000 mensen die niet willen werken en toch maandelijks hun geld ontvangen. En zich de komende vier jaar ook niet druk over hoeven te maken.