1. 5

  Ter info: Caffeine is van de dopinglijst afgehaald. Nog meer info voor betere prestaties slik je caffeinepillen. In koffie zitten ook andere stoffen die het gunstige effect weer te niet doen.

  p.s. Ik ga regelmatig op de fiets naar het werk, een beetje endrofine aanmaken en zo.

 2. 7

  Als je alle controles op dopinggebruik eens op een rij zet, krijg je sterk de indruk dat er bijna niemand meer zonder extra toevoegingen naar zijn/haar werk gaat

  De logica hierachter ontgaat me ten ene male.

 3. 8

  koffie en broodjes pindakaas werken zowel in werk als in sport, alhoewel sportactiviteiten aangevuld worden met aquarius en winegums

 4. 10

  @ Steeph:
  Al dat koolzuur in spa rood, daar krijg je echt een kick van, joh…

  Overigens kan ik in de parochie de koffie niet altijd ontlopen, maar als het kan probeer ik het wel.

 5. 14

  Heroine. Maar daar moet ik wel bij zeggen dat heroinejunk mijn beroep is. Voordat ik beroepsjunk werd, was het trouwens mijn hobby, heroine spuiten. Dus kun je zeggen dat ik van m’n hobby m’n beroep heb gemaakt.

 6. 16

  Overigens staat alcohol bij bepaalde sporten (oa. Jeu de boules, Biljart en Boogschieten) ook op de lijst van verboden middelen (die #5 blijkbaar synoniem stelt aan doping).

 7. 17

  Echt 16? Bij petanque mag je dus niet drinken?
  Gisters overtuigde ik mijn echtgenote er nog van dat uw doorsnee boulesfransman pas boulesfransman was als ie eerst een flesje rosé had soldaat gemaakt.

 8. 20

  Deze vraag kan alleen maar gesteld worden door iemand die de ballen verstand van topsport heeft.

  Net als het voorstel om “de boel vrij te geven” omdat “helden nu eenmaal drakenbloed” drinken, zoals in een krantenartikel van het weekend gesteld werd.

 9. 23

  @17: #21 heeft er een verklaring voor. De limiet ligt bij 0,1 promille (bij petanque, als je gaat waterspeedboten, mag het 0,3 promille zijn).

 10. 24

  ja, ik las het in de pdf van Eric – maar dus moet elke professionele pétanquist in le sac blowen alvorens de stalen bal te mogen gooien?
  Raar raar.
  Misschien is de verplichting tenminste één pichon naar binnen te hebben beter te controleren – en meer in de geest van het spel, me dunkt.

 11. 25

  @boog (7): Toegegeven, logica is niet mijn sterskte kant. Ik doelde met die opmerking op het feit dat naast de dopingcontroles in de Tour, de NS nu ook personeel op alcohol controleert en dat je surfgedrag op het werk in de gaten wordt gehouden en mensen die een kick van bepaalde sites krijgen ter verantwoording worden geroepen.

  @prometeus (20): Ik begrijp je niet. De vraag was toch of je doping op werk of bij studie gebruikt? Of vind je dat werk en studie niet te vergelijken zijn met topsport?

  @de meerderheid der reaguurders: koffie scoort behoorlijk hoog. Ik zelf heb gemerkt dat ik op koffie behoorlijk hard kan werken, maar ik kom dan wel volledig gesloopt thuis. Hebben jullie daar dan geen last van?

 12. 26

  @25: Ik merk weinig effect van koffie. Ik ben dan ook maar een erg matig gebruiker (maximaal eenmaal per dag in doorsneeweken). Ik merk geen verschil in vermoeid thuiskomen tussen dagen met en zonder koffie, maar enig mogelijk effect daarvan gaat zeer waarschijnlijk volledig ten onder in de ruis veroorzaakt door mijn onregelmatige slaapgedrag.

  Verreweg de meest effectieve werkdoping voor mij is overigens muziek. De wat hardere dancemuziek wel te verstaan.

 13. 29

  dekapineaplrolezepamlorazepam , 1.1 gr.gram oraal in totaal
  + half traytje red bull om wakker te blijven , en nóg mag ik zo auto rijden.

  werken is voor den dommen, studeren voor de onwetenden.
  wao voor de ver gevorderden. aow voor hema.

  en ik geleuv de mede reageerders niet , té braaf
  op de vrijmiborrel zie je het wit onder de neusgaten
  nog zitten.
  De gemiddelde clientële van een coffeeshop bekijkende doet mij beseffen dat de tandarts en wegwerker ook wel eens wil relaksen in de pauze..

  1 op de 4 gaat vreemd op het werk , u niet? frappant.

 14. 31

  Of het nu de door de Hema bedoelde braafheid der reaguurders is of niet: als de reacties hier als representatieve uitslag van alweer een onderzoekje zxouden worden gepresenteerd, dan moet de conclusie zijn dat er geen middelen worden gebruikt waarvan een prestatie- of kwaliteitsverhogend effect uit zou gaan.
  De druk om te presteren op het werk is wellicht niet dezelfde druk als die bij topsport.
  Of er worden geen topprestaties verwacht.
  Of men ziet zijn/haar werk niet als een topprestatie.
  Kan allemaal, maar de in het bronartikel bedoelde smart drugs en meer natuurlijke middelen ben ik hier dus niet tegen gekomen.
  Heeft Hema gelijk en wordt er niet gefitnessed in de pauzae, maar gaat men van bil met een collega en prefereert men een rustgevend jointje boven een geheugenpil?