1. 2

  Amerikaanse revolutie.

  De idealen daarvan spreken mij zeer tot de verbeelding. De uitwerking ervan minder. Ook de Franse revolutie (die ideologisch en oorzakelijk natuurlijk samenhangt met de Amerikaanse) kan nog eens plaatsvinden. Ook daarvan zijn de idealen grotendeels verkwanseld en door de plee gespoeld.

 2. 3

  De anti-actieve revolutie. Van werknemers en nieuw soort vakbonden, die in opstand komen tegen het almaar erger wordende stellen van eisen aan karakter:”pro-actief, commitment, geen 9 tot 5 mentaliteit” en zo de 40 urige werkweek naar oneindige rekbaarheden tillen.
  Credo: >
  Aanvang: 1 januari 2008
  Locatie: Malieveld

 3. 5

  ”pro-actief, commitment, geen 9 tot 5 mentaliteit”

  Ja maar zazkia, de lieden die dit soort taal bezigen zijn ook lekker vatbaar voor allerlei modernismen. Als je het een beetje slim aanpakt bestrijd je dat soort kwezels met hun eigen middelen:

  “JA! Ik wil flexible zijn! Ik ga 20 uur op de zaak werken en de rest thuis.”

  Prachtig toch? Ik heb heel wat kantoren meegemaakt waar je niet veel hoefde te doen dan een beetje “meebuzzen”. Voor de rest een beetje internetten.

 4. 6

  Echte, betekenisvolle revoluties verwacht ik niet, zeker niet op korte termijn. Of het moet zijn de revolutie van het ongemak.
  Nu de mensheid al zo lang bezig is geweest alle ongemak aan te pakken middels technologie of oorlogen, maar eigenlijk alleen maar meer ellende heeft bereikt (grotere kloof arm-rijk, oorlogen all over the wordl en neit te vergeten de niet te stuiten klimaatveranderingen) raakt de mensheid zo langzamerhand aan het eind van zijn latijn. Het ongemak overwint en we zullen nederig het hoofd moeten buigen.
  Alleen al die klimaatverandering zal vooral voor verwende rijke westerlingen, zoals wijzelf, tot waterschaarste en uitdroging leiden. Meer ziektes en voedseltekorten. Het gaat er dus stukken ongemakkelijker op worden.

 5. 7

  Een microbiele revolutie? Bacterien bouwen resistentie op tegen alle antibiotica en omdat de westerese wereld al decennia lang daarop vertrouwt voor haar verdediging, wordt driekwart van de bevolking uitgeroeid. Het westen moet nu gaan bedelen bij de derde wereld (voor arbeidskrachten), de rollen zijn eens omgedraaid.

  Meer wens dan verwachting.

 6. 8

  @p, Dat trucje werkt pas als je eenmaal binnen bent. Dan kun je om half 5 de handen in elkaar slaan en uit volle borst “Commitment” roepen en naar huis rennen. En dan inderdaad een beetje internetten.
  Volkomen ingedutte werknemers, die het appeltje-eitje turven op de bullshit bingo en wiens dagelijks leven en bewegingsritme bestaat uit schuifelen van deur naar leaseauto, naar lift, naar bureau, naar koffiemachine en terug.

  prachtig toch

  Oef.
  Dat is toch niet het goede leven waar we op wachten? Allemaal ontevreden kiesvolk, mensen die zich doodvervelen en daar naar eigen mening veelsteveel belasting voor betalen. Staatsgevaarlijke lieden, zijn dat.

 7. 9

  @Bismarck, oh ja die revolutie verwacht ik ook.
  En een revolutie van Donald Duck-abonnees die nu ook weleens wat willen winnen op hun clubpas. En van studenten tegen de hoge horecaprijzen.

 8. 12

  tja.

  Conservatief..

  Misschien is ie al wel aan de gang, Maar gebeurt het op revolutionaire wijze zodat we hem op dit moment niet herkennen als revolutie?

  Waarbij het keurig predikenen van conservatieve waarde en normen de spandoeken vormen?

 9. 13

  Aha, Lamers verwacht de revolutie van de stille revoluties. Daar zet ik ook wel geld op in. Alhoewel Bismarcks macrobiotische ;) revolutie ook wel hoog scoort.

 10. 14

  @zazkia: Ongenoegen over de Donald Duck clubpas leeft ook bij 9-jarige zoon. Als hij groot genoeg is gaat hij met jouw kinderen mee om het hoofdkantoor van Sanoma Uitgevers in Hoofddorp te bestormen.

 11. 15

  Ik verwacht eigenlijk ook wel een afrikaanse revolutie.

  eentje van bijbelse proporties waar bij er vanuit zuidelijk afrika begonnen wordt met een mars richting noorden. Dwars door het dorre land. Waarbij zich uiteindelijk miljoenen afrikanen verzamelen aan de Noordafrikaanse kust. Massaal en wanhopig loopt men de middelandse zee in. De massale opoffering bouwt een menselijke brug naar europa. Bij de afrikaanse revolutie worden de afrikanen actief en komen ze de europeese (westerse) welvaart opeisen…

  Zoiets…

 12. 16

  Een atheïstische revolutie! Na Richard Dawkins ontstaat langzaam het besef dat god inderdaad niet bestaat, en dat al het overdreven respect daarvoor ook niet nodig is. Eindelijk kan er dan een wereldwijde ethiek ontstaan, verdwijnen 80% van de (oorlogs)conflicten en heeft iedereen normale vrijheid in zijn/haar slaapkamer.

 13. 18

  Een Witrussische revolutie zou wel op zn plaats zijn,dat land is echt een van de meest deprimerende dictaturen ter wereld. Dan het liefst wel een revolutie die een democratie voortbrengt zonde dat meteen het IMF het land dwingt al zn publieke diensten te verpatsen zodat het hele land instort.

 14. 22

  Evolutie en Revolutie is vaak toch maar een zaak van perceptie. Voor de beeldvorming is er altijd wel een moment aan te wijzen dat de omslag vormde (revolutie) maar dan zijn ontwikkelingen altijd al langer gaande. (evolutie) Geldt voor industriële revolutie, en vast ook wel voor de conservatieve revolutie van Lamers!

 15. 23

  Nadat alle ‘ismen’ in de 20e eeuw elkaar naar de strot vlogen is het kapitalisme er van overgebleven.
  En wat voor een kapitalisme? Eentje van het rauwste soort: agressief, destructief, gedomineerd door de beurs in New York.

  De ware revolutie zou zijn dat de boeken van Keynes, Tinbergen etc. weer ééns werden opengeslagen.

 16. 26

  Een soort van industriële? revolutie II rond einde olietijdperk of opraken andere delfstoffen als koper, alu, U92 enz.

  De mate waarop vér voor het einde hiervan afdoende wordt geanticipeerd zal uitmaken hoe heftig en op welke schaal zich wereldwijd andere revoluties (politieke/ sociale/ maatschappelijke) zullen voltrekken.

  Wensen?: een soort Revolutie van Het Gezonde Verstand dan maar…

 17. 28

  Vreemd, daar dacht ik vanochtend onder de douche over na…

  Wanneer de ene groep wordt vervangen door de andere, dan veranderd op lange termijn weinig. Ik denk dat er maar 1 echte revolutie kan zijn en die moet er ook komen. De revolutie van individuen die niet meer doen wat er van ze verwacht wordt maar verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen handelen.

  Zoals Gil Scott Heron zegt: ‘The revolution will put you in the drivers seat.’

 18. 34

  @rick da’s ook een revolutie :)

  De tulpenrevolutie is nog niet eens afgelopen trouwens, terwijl we daar zo aan een nieuwe denken.

  Maar zodra die over is denk ik aan een narcissenrevolutie van opstandige dictators tegen volksrevoluties van de vroeg 21ste eeuw. (Locatie Kirgizistan goed denkbaar)

 19. 39

  Een economisch revolutie: Een flink electromagnetische puls wist alle data van Wallstreet. In een klap zijn we het overgrote deel van ons electronisch kapitaal kwijt.

  Wat zou er dan gebeuren?

 20. 43

  @42: Na een wereldwijde EM-pulse op koper inzetten… Interessant! Volgens mij komt er dan namelijk net een hele boel koper op de markt.

 21. 45

  De wereldbank is als een harde schijf en een ieder heeft zo zijn deel of gedeelte . De harde schijf is weer vastgelopen en wordt nu opnieuw ge- initialiseert en ge- defragmenteert zodat er een nieuw wereld orde systeem met een biomedisch registratie van de verenigde politie staten in Europa voor Amerika opgezet kan worden .Iedereen krijgt hier binnenkort een chip ingeplant en dan is persoonlijk bezit nog slechts een virtueel begrip gebaseerd op de hoeveelheid energie die je opbrengt voor de enige echte god en dat is een ondernemer die bestaat uit een kunstmatige intelligentie met een IQ van 1 terrabyte .

 22. 47

  @kim Pas maar op met die vrede demonstraties ,want de geheime dienst van het een of ander ondernemend bedrijf kan zomaar een bom leggen bij de trein of metro . Jullie hebben gezien wat ze in Londen hebben gedaan met jullie peace hippies