1. 3

  Ayaan had “Afrikaan van het Jaar” moeten worden, dan had ze meer bereikt dan in Nederland bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.

 2. 5

  Job Cohen.
  De boel bij elkaar houden, een koel hoofd en een warm hart dát hebben we nodig en geen opgewonden standjes die met z’n allen bang zijn de rechtse boot te missen.

 3. 7

  “spiritueel”: Johannes Paulus II. In het “harnas” gestorven.

  “sport”: Tom Boonen. Ongeveer alles gewonnen wat er toe doet.

  “politiek”: Hugo Chavez: Voor het nemen van een aantal zeer opvallende en zeer vernieuwende maatregelen tegen de huidige wereldregimes in.

 4. 8

  Frank Zappa. Gewoon posthuum “Man v/h Jaar 2005” maken. Ik luisterde onlangs nog ’s naar Shut Up ’n Play yer Guitar en dat was allemaal zo mooi..

 5. 9

  Binnenlands: Cohen.
  Buitenlands: Benedictus XVI. Gekozen tot paus terwijl geen enkele deskundige dat verwachtte. Zijn keus riep ook binnen de kerk veel verzet op, omdat hij bekend stond als ‘de waakhond’ van het Vaticaan en uiterst conservatief.
  Door zijn gematigd optreden, zijn meer op geloofsinhoud dan op discipline en moraal gerichte praten, zijn goede theologie en zijn bescheiden presentatie heeft hij binnen het jaar veel aanvankelijke critici nu tot enthousiaste volgers gemaakt, en is zijn bijnaam veranderd van ‘Duitse herder’ naar ‘Papa Razzi’: Niet gek, binnen 8 maanden.

 6. 11

  Maikel, het vriendje dat getuige was van de moord op Nienke Kleiss – zodat iedereen die meegewerkt heeft aan de veroordeling van Cees B. zich andermaal realiseert hoe kapot zij zich moeten schamen. Met een glansrol voor de rechercheurs die Maikel lieten naspelen hoe hij bijna werd gewurgd. Met de rechercheur bovenop. Ze hoopte dat de destijds 11-jarige jongen zodoende de moord zou bekennen. De politie had geen idee waar ze mee bezig waren. Ziek, wanneer je je kind in vertrouwen meegeeft aan de rechercheurs.

 7. 13

  Europeaan van het Jaar
  Tony Blair voor het redden van de EU begroting

  Arabier van het Jaar
  Ariel Sharon voor het ontruimen van de Gaza-strook

  Amerikaan van het Jaar
  Burgemeester van New Orleans omdat hij gedurende een paar emotionele minuten als enige Amerikaanse politicus in 2005 de waarheid sprak.

  Aziaat van het Jaar
  Robert Kaplan voor zijn boeken over Azië.

  Latino van het Jaar
  Trio-uitreiking: Hugo Chavez, Fidel Castro en Diego Maradona. Voor de grootste links-populistische schow van 2005 en het initiëren van huiskamer-lachsalvo’s tijdens het kijken naar het journaal.

  Nederlander van het Jaar:
  Trio-uitreiking: Jan Marijnissen, Geert Wilders en André Rouvoet voor de grootste links-rechts-populistische-christen-fundamentalistische-anti-europa-show van 2005 en het verneuken van de internetverkiezing.

  Afrikaan van het Jaar
  Als voorschot aan Ayaan Hirsi Ali uitreiken en haar met al haar goede ideeën terugsturen naar Somalië om het aldaar eens te op te gaan nemen voor de onderdrukte moslimvrouw. Als ze daar succes weet te boeken dan verdient ze van mij 1000 maal meer respect dan wat ze hier vanuit haar liberale studeerkamer in de media tegen eenvoudige neder-moslimmeisjes loopt te krijsen.

 8. 17

  ..van Kooten en de Bie lieten ooit ergens begin jaren ’80 een groepje Chinezen en een Japanner zien, de kijker die de Japanner eruit wist te halen kreeg een avond gratis in bad met de Dolly Dots kado. Ik had dat toen graag gewonnen, maar nadat ik het fout had heb ik het opgegeven, voorgoed.

 9. 18

  haha Dat moet nog wel lukken, twee chinezen uit elkaar houden is lastiger…

  Maar ik zou het niet direct weten wie de aziaat van het jaar moet worden, zelfs de kanshebbers zijn al moeilijk.

 10. 19

  Alan Watts:
  ‘Een blanke houdt ervan zichzelf af te schilderen als een man van de praktijk die ‘uit is op resultaten’. Voor de theorie heeft hij geen geduld, en het is al net zo met elke discussie die niet rechtstreeks naar concrete toepassingen leidt. Daarom zou algemeen gesproken het gedrag van de westerse beschaving beschreven kunnen worden als ‘Veel Herrie over Niets’. De eigenlijke betekenis van ‘theorie’ ligt niet in loze speculaties, maar in een visie, en het gezegde ‘Waar geen visie is, gaat het volk ten onder’ was terecht.

  Maar in deze betekenis staat visie niet voor dromen en idealen voor de toekomst. Het staat voor het begrijpen van het leven zoals het is, van wat we zijn, en waar we mee bezig zijn. Zonder een dergelijk begrip is het eenvoudig belachelijk om het te hebben over praktisch zijn en op resultaten werken.’

  (Lof der onzekerheid, 1951)

 11. 21

  Juist om de afstand… In je uppie met een tri!-maran singlehanded de wereld rondt gaat geen enkele vrouw/man ooit verbeteren! Behalve Nick Mollony? mischien…

 12. 24

  Nederlander van het Jaar: Samir A.
  Kreeg meer aandacht van de media dan Bea & Maxima, Beau & Linda, Jack & Sjimmie en Geert & Ayaan bij elkaar.

  Sportheld van het Jaar: Co Adriaanse
  Wat hij met AZ deed, grenst aan een Godswonder. Als kaaskop het beste sportjaar uit m’n leven beleefd.

  Wereldburger van het Jaar: Hugo Chavez
  Heeft een heel werelddeel nieuwe hoop gegeven op een betere toekomst en bewijst dat radicaal-linkse politiek uitstekend kan samen gaan met forse economische groei. (Getuige zelfs de statistieken onlangs in het Kapitalistische Kerkblad The Economist)

  Europeaan van het Jaar: Balkenende
  Inspireerde honderdduizenden Nederlanders tot het afwijzen van een neo-liberaal politiek programma dat door sommige grappenmakers ook wel ‘grondwet’ werd genoemd.

 13. 28

  Larie: Dan zijn we het erover eens dat de credits niet aan Tony Blair toekomen? Dat was stiekem de reden van mijn post.

  Sowieso een beetje vreemd om de man die door zijn eigenzinnige internationale politiek Europa volledig uit elkaar gedreven en daarmee op het werteldtoneel onbelangrijk gemaakt heeft, voor die titel voor te dragen.

 14. 29

  Ik had U wel door, Bismarck…meer stiekem gedoe please ;-)
  Maar onbelangrijk voor het wereldtoneel ? Ik heb mijn twijfels, the UK is nog steeds een wereldmacht (tot nu toe dan).

  Ergens in dat land heb ik een stukje van mijn hart verloren.