1. 7

  Damn wat een lastig stuk. Mijn eerste indruk:

  95% gaat over wat de landen en ISP moeten doen.

  Rechters ben ik nog niet tegengekomen. Veel is op basis van het vermoeden dat er inbreuk op rechten is gepleegd, en wat er dan allemaal wel niet moet en mag.

  En maar 1 alinea (en die was nog niet uitgewerkt) tegengekomen over de rechten van de beschuldigde.

  De vraag is echter hoe dit in de landelijke wetgeving gaat passen.

 2. 11

  Voor een overzicht over ACTA-ontwikkelingen, zie:

  “ACTA-verdrag: superstruktuur ter vervanging van World Intellectual Property Organization (en TRIPs-WTO)?” (http://voorwie.eu/media/internationale-media/324-acta-verdrag-superstruktuur-ter-vervanging-van-world-intellectual-property-organization-en-trips-wto.html)
  Het Anti-Counterfeiting Trade Agreement ACTA wordt in toenemende mate ‘afgebrand’ op het internet, in IT-tijdschriften en in de mainstream pers. Een nieuw ‘lek’ geeft aan dat het Nederlandse kabinet en de Europese Commissie de gemoederen proberen te sussen rondom de potentiële gevaren van ACTA en weigeren echt transparant te zijn. Op de achtergrond speelt de inzet van de VS en EU om ACTA tot nieuwe, internationale “gouden standaard” te bombarderen ter vervanging van de World Intellectual Property Organization (WIPO), die nu over wetgeving en beleidsvorming voor Intellectuele Eigendoms Rechten gaat.