Volksvertegenwoordigers lezen geen weblogs

150volksvertegenwoordigers.jpgIn een poging de politici een menselijk gezicht te geven (vraag me niet waarom dit gewenst is), heeft men de site 150volksvertegenwoordigers opgezet. Heel veel persoonlijke details van de dames en heren uit de Tweede Kamer.
Hieronder ook, bij bijna iedereen, de lijst met websites die ze zeggen te lezen. Uiteraard zitten daar de gebruikelijk zaken als de eigen partijsites, de persoonlijke weblogs en de googles en nu.nls tussen.
Maar lezen ze ook onafhankelijke weblogs? Niet dus. Dit is de schamele oogst:
Geenstijl.nl: Joop Atsma, Harry van Bommel, Hero Brinkman, Boris van der Ham, Renske Leijten, Alexander Pechtold
Hetvrijevolk.com: Sietse Fritsma
Burorenkema.nl: Sybrand van Haersma Buma

Bescheidenheid en nederigheid is ons deel.

 1. 1

  Renske Leijten leest GeenStijl ?!
  Deed die niet zelf mee aan de Stijlloze Buurmeisjes Verkiezing?
  [img]http://heerlen.sp.nl/pics/spraakwater/14feb06/renske-leijten-rood-sp02.jpg[/img]

 2. 2

  Soms ben ik veel te optimistisch qua wereldbeeld..vrouwen geemancipeerd en als gelijke mens gezien..diepe gedachtes bij volksvertegenwoordigers..dat mijn generatie niet ergens bleef steken…

  ik moet bijleren want de wereld ziet er anders uit, vrouwen worden nog steeds meerdendeels als minder bekeken en betaald en den haag kijkt niet verder dan de neus en over ‘die’ generatie zal ik het maar niet hebben :(

 3. 7

  @larie : op GeenStijl worden vrouwen als minder gezien, en daarom verbaast mij de aanwezigheid van Renkse Leijten op GS. GS is bij uitstek het portal voor de seksueel gefrustreerde kantoorman die geilend op buurmeisjesverkiezingen tussendoor nog even een doodswens intikt.

 4. 8

  Wilders schrijft toch op geenstijl? Of telt dat niet mee omdat ie misschien wel alleen zijn eigen stukjes leest (en misschien die ook niet, wat me niet zou verbazen)

 5. 9

  @Henk, ik had je geheel niet voor ogen hoor mocht je dat denken . Ik doelde meer op de dagelijkse gang der dingen..2007 potverdrie en een man/vrouw op gelijkee functies hebben verschillen in loon enzo…je plaagstootjes worden door mij begrepen en gewaardeerd btw.

 6. 10

  De politiek staat mijlenver van internet af.

  Let wel: er is nog steeds geen Ministerie voor Internet. De infrastructuur van Internet is wellicht niet interessant genoeg?

  Gelukkig kunnen we hierdoor lekker anarchistisch blijven doorgaan met z’n allen :)

 7. 12

  Sodwju! Hebben we 150volksvertegenwoordigers? En welke 150 volkjes vetegenwoordgen die mensen dan? Zit het volkje dat zit weg te teren in Second Life daar ook bij? Of worden die pas vertegenwoordigt als daar massa’s mensen aan trombose sterven?

 8. 14

  @on the beat peet# 12, nee we hebben 150 + 75 volksvertegenwoordigers, een slordige 225. Die website stelt ook helemaal niet dat het er 150 zijn, maar dat 150 ervan geportretteerd zijn….

 9. 16

  Hum hum t gaat geloof ik niet om wat jij ervan vindt ;) Maar ik zie hier nu dat we abuis zijn. Er zijn nou niet ontelbaar veel maar wel heel veel volksvertegenwoordigers want de gemeenteraadsleden en de waterschappen zijn ook volksvertegenwoordigers. Volgens de heilige sinte wikipedia althans.
  Maar als je gaat kijken naar t Nederlandse volk dan is dat in zijn geheel direct en getrapt vertegenwoordigd, alleen in de EK en de TK, net zoals bijna elke vertegenwoordiging in bijna elke staat bikameraal is.

 10. 23

  Dit is geen redelijke afspiegeling.

  Amsterdam – Rotterdam: 20 – 3.

  Ajax – Feyenoord: 18 – 15 (dat dan weer wel, zal wel aan die oververtegenwoordiging van arbeiders liggen).

  Losse vondst: De post Rechtshandhaving en criminaliteitsbestrijding op de begroting van het Ministerie van Justitie moet verhoogd worden met € 1.030.000. Dit geld moet besteed worden aan de nazorg voor ex-gedetineerden die op vrijwillige basis nog in een justitiële inrichting verblijven. Om dit te financieren moet de post voor jeugd met hetzelfde bedrag verlaagd worden. (9 tegen: PVV, ik zeg het niet graag maar soms hebben ze gelijk)

  Geweldige site om mee te spelen!

 11. 24

  De politicus die z’n dagelijkse web-baggage weer op moet snuiven zal dat inderdaad niet op Sargasso doen. Veel te veel nuance, daar kan je helemaal niet mee uit de voeten.

 12. 25

  Wat een trieste avond wordt dit. Deze site is met recht een eye opener.

  Ik heb nog eens flink doorgelezen en doorgecriteriaad, en ik kan helaas maar één conclusie trekken.

  Dit is de slechtste Kamer in jaren.

  Wat een zootje middelmatige, SBS6’ige, slecht opgeleide, rancuneuze, baantjesgeile, kortzichtige, dieptrieste en egotrippende ransaapjes zijn dit.

  Dit is met recht een volksvertegenwoordiging.

 13. 26

  Ik heb deze vraag een tijd terug al eens gesteld: “komen politici, andere gezagsdragers, wetenschappers of…” hier wel eens kijken. “Niet dus”. Niet dus? Dat kan toch niet waar zijn? Kan het me niet voorstellen. Zal wel een addertje onder het gras zitten…makkelijk scoren door je te afficheren met b.v. GS ‘k zeg maar wat. Dus…ruwweg zeg gemiddeld 500 (unieke?) bezoekers per post? (uitzonderingen boven 1000 daargelaten)…en op een w- link gedeeld door zeg een factor 5? 500 of wat verwaaide salonsocialisten en dat was het dan? Een elite van 500 dolende praatjesmakers? Meer niet? Wat vreselijk. Waar doe je het voor dan.

  Zeg me dat het niét zo is.

 14. 28

  @#22: begin jaren ’90 had ik het idee om alle Nederlandse Sonja Barent lookalikes die er toen in Antwerpen op bezoek kwamen te fotograferen : acajou haar, rode lippenstift, zwarte leren jekker, jeansbroek… Later bleek dat een of andere fotograaf dat idee ook heeft uitgevoerd. Weet iemand nog wie dat was ? (Cf. in dit verband ook de fotograaf / fotografe die al die Belgische roodbakstenen huizen heeft getrokken met een net afgereden gazon en de rolluiken op de eerste verdieping neergelaten.)

 15. 31

  Met uit de school klappen drogen bronnen op @Dolby.

  Beste Jan,

  Zodra ik overtuigd raak dat de SP meer is dan u ga ik ‘r op stemmen,

  hartelijke groet van een dolende.

 16. 33

  Ik denk ook niet dat veel wetenschappers, met de uitzondering van een enkele minister, komen kijken in de 2e kamer.

  Als we het aantal 2e kamerleden nu eens terug verlagen tot 100 man, en het salaris flink verhogen, zouden er dan wel capabele mensen in de 2e kamer komen? Of heeft de geleidelijke Europeanisering een provencialisering van nationale overheden tot gevolg?

 17. 34

  goh iglo toch weer een mooie aanleiding om je link te spammen.

  @rik wat heeft het aantal met de capaciteiten van de volksvertegenwoordiger te maken?

 18. 35

  @Yevgeny P.
  het is wel zo,
  maar zeg me dat je gewoon verder leeft ;-)

  @ Larie,
  haha, daar trapt zelfs Jan niet in.

  @Kapitein Iglo
  ik hoop toch echt dat die brief niet van Boris van der Ham komt, kan het me bijna niet voorstellen. Het taalgebruik is zo slecht, dat kan en wil ik niet geloven.

 19. 36

  Er zitten hele capabele mensen in de politiek, mensen die gedreven zijn, die er hoe dan ook voor zorgen dat ze een zetel hebben. Ik denk dat dit een gegeven is. Meer zetels = meer ruimte voor “zetelvulling”

 20. 37

  Tot gisteren was ik volksvertegenwoordiger. Nou ja, zo’n volkomen onzichtbaar statenlid. Kom al enige tijd op Sargasso, eerst onder pseudoniem, nu onder eigen naam.

  Het slijpt de geest en verbreedt de horizon, maar echt praktische zaken voor provinciale politiek kun je hier niet verwachten. Hoeft ook niet. Waarschijnlijk jaag je daarmee alleen een boel interessante reaguurders weg.

  Mijn indruk is dat vooral fulltime politici zoveel achter de dagelijkse ditjes-en-datjes aanrennen, dat ze geen tijd nemen om eens ‘doelloos’ te surfen en uit het raam te staren, om nieuwe ideeën op te doen of (oude) te laten bezinken en te filteren.

 21. 38

  @NH

  n.a.v je reactie toch even wezen kijken.
  Inderdaad je kunt je lol op.

  Overigens een nogal vreemd antwoord bij Rita Verdonk.

  ” Over dit kamerlid is (nog) slechts beperkte informatie beschikbaar “. Als er iets niet waar is.

 22. 41

  @Steeph. Procrastinatie. Amusements waarde. Eerlijkheidshalve is sargasso pas een adres een sinds een maand of twee. Terwijl ik geenstijl reeds langer frequenteer, 2 jaar of zoiets?. Sargasso heeft leukere linktips aan de rechterkant van het scherm (Waan v/d Dag) dan geenstijl. Ik heb geloof ik Sargasso ipv digg genomen. Ik vind geenstijl wel grappiger dan Sargasso. Maar hier is de talkback (comments) beter. Tja, waarom kom ik hier eigenlijk … en waarom bij geenstijl. Goede vraag. Omdat ik het leuk vind._

  NB 1 Op onze afdeling wordt er veel gegeenstijld (door promovendi, afstudeer studenten en postdocs), maar niet zoveel gesargassoot.

  NB 2 Ik wetenschap niet in politicologie, geschiedenis o.i.d., maar in levenswetenschappen.

 23. 42

  Ze lezen misschien wel blogs maar de totstandkoming van veel blogs is onduidelijk en er worden nogal eens radicale standpunten geponeerd waar politici niet altijd mee geassocieerd willen worden. Dat geen geenstijl meer genoemd wordt verbaast mij niet, dat is inmiddels geïncorporeerd, het neemt zelf niet echt rechtstreekse standpunten in en kent bovendien een grote aanhang. Met een grote aanhang willen veel direct gekozen politici onder het motto ‘kijk ik ben net als u, stem op mij’ wel geassocieerd worden.

 24. 43

  —- Redactie: Jaap, deze bijdrages lijken teveel op linkspam. De reactie is een simplistische drager. Doe beter je best of verdwijn —-

  Moeten ze toch eens gaan doen, snappen ze eindelijk wat er onder het volk leeft