1. 2

  Ik vind dat scheidsrechters niet zo moeten zeiken. Waar gevoetbalt wordt zijn halve zolen die je uitschelden. Negeer ze.
  In de jaren 80 was het in de stadions veel erger dan nu. Nederland is in hoog tempo aan het vertrutten.

 2. 3

  @Spuyt 12: Vroeger was alles beter/slechter is niet zo’n sterk argument. Wil jij terug naar de 80’r dan? Uit eigen ervaring, mijn vader was knvb-fluitist en de fam moest mee, vond ik die sfeer benauwend en soms ronduit beangstigend. De scheidslijn tussen verbaal en fysiek geweld is flinterdun zo wordt/werd het in ieder geval door collega fluitisten rond de tafel thuis ervaren. Als jij dat vetrutten vind hoe trek jij dan de lijn, of wil je helemaal geen lijn?

 3. 6

  Wees blij dat het in Nederland grotendeels bij spreekkoren blijft. Ik zag laatst een documantaire over de “Ultrassur” van Real Madrid. Dat zijn dus extreem rechts aanhangers die echt alleen naar voetbal gaan om rellen uit te lokken en te vechten.

  Daarbij vergeleken zijn de ADO supporters zelfs nog poeslief.

 4. 9

  Ik zeg niet dat het toen niet erg werd gevonden of was, maar dat er nu opeens zo hard wordt opgetreden vind ik hypocriet. Je moet als scheidsrechter maar wat kunnen slikken.
  En Dreadloki heeft gelijk. Over oerwoudgeluiden werd altijd schande geproken, maar er werd nooit iets tegen gedaan. Hebben ze het over het vermeende beroep van Sylvie Meis, dan is het opeens de druppel die de emmer doet overlopen.
  Laat ze lekker stikken in hun spreekkoren. Al die aandacht vinden ze toch alleen maar leuk, daar is het ze immers om te doen!

 5. 10

  @Larie: En om antwoord te geven op je vraag: Schelden op het veld richting de scheidsrechter streng bestraffen. Gescheld uit het publiek negeren, maar geweld hard aanpakken door mensen die erbij betrokken zijn een stadionverbod op te leggen.

  Ik heb het nu over grote wedstrijden in stadions. Op het amateurveld moet de scheids zelf beslissen of hij het te bedreigend vindt worden. Zo ja, staak de wedstrijd (als dat een optie is).

  Bij mijn weten is een spreekkoor nog nooit uitgelopen op fysiek geweld richting een speler/scheidsrechter.

 6. 16

  Als voetbal Oorlog is… waarom heb ik Femke Halsema dan nog niet horen snotteren, dat het toch niet zo kan zijn ….(willekeurige zin met allochtone vrouwen en kinderen) ?