Verkiezingsquote: Tijd voor Kant

[qvdd]

“Bij een wisseling van de wacht is gewoon tijd nodig voor gewenning. Ik ben zestien jaar fractievoorzitter geweest. Dat scheelt veertien jaar met Kant. Ze moet een kans krijgen.”

De SP draaide beroerde gemeenteraadsverkiezingen en wordt in een landelijke peiling meer dan gehalveerd. Maar Jan Marijnissen staat vierkant achter Agnes Kant. Ook houdt hij de mogelijkheid open zelf lijsttrekker te worden bij de landelijke verkiezingen. Kun je nog vierkanter achter iemand staan?

 1. 1

  Als ik bij de SP zat, zou ik me ook geen grote zorgen maken. Ten opzichte van 2003 hebben ze nog steeds 2 zetels winst. Alle proteststemmers zijn dus (zo ongeveer) weg, maar daar heb je als partij ook geen mallemoer aan. Die stemmen niet voor jouw partij, maar tegen …. de anderen, de PvdA, de elite, enzovoorts, enzovoorts.

 2. 2

  Zojuist op de Radio: SP is in conclaaf en er komt een daverend applaus uit de van Mierlo-zaal waar ze zich hebben teruggetrokken. Spannuhnd

 3. 3

  Agnes Kant heeft zojuist haar functie als lijsttrekker van de SP per direct neergelegd. Komt Jan Marijnissen terug? Interessant om te zien wat dat doet met de PVV, ik begreep dat daar nu veel SP-stemmers zitten.

 4. 5

  Het vreemde is dat wat veel in de media en onder de burgers wordt beweerd: Kant kan niet hetzelfde klusje klaren als Marijnissen, en sterker nog, zij is verantwoordelijk voor een zwakker SP. Dat is niet waar. In de peilingen gingen ze het laatste jaar onder bevel van Marijnissen al onderuit.