Verdonk zoekt toenadering tot Wilders

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Rita Verdonk (Foto: Roel1943) Een half jaar geleden riep ze nog “Wilders gaat steeds over de grens” en drie maanden geleden “Geert gaat over de grens van het fatsoen“, maar nu blijkt de Kerstgedachte ook Verdonk in zijn greep te hebben.

Toenadering tot Wilders dus. Vandaag konden we namelijk het volgende uit haar mond optekenen: “Ik zou best in een regeringscoalitie met de PVV willen stappen”. Vreemd, dat je dat wilt met iemand die je eerder dit jaar nog de grens van het fatsoen vond passeren. Maar het downplayen van de eigen uitspraken is al begonnen: “Ik vind dat hij een paar keer de grens overgaat”. Aha, een paar keer. Dat is nogal wat anders dan ‘steeds’, en ‘over de grens van het fatsoen heen’.

Gecombineerd hebben de twee partijen volgens de politieke barometer virtueel 28 zetels, meer dan de VVD, de SP en de PvdA. Maar zelfs met de VVD gecombineerd komen de twee niet eens in de buurt van een kamermeerderheid. Een coalitie waar de PVV en TON deel van uit zullen maken lijkt dan ook erg onwaarschijnlijk. Gelukkig maar.

Reacties (5)

#1 Chris

En terecht voor wat betreft je laatste noot, wie wil er nu een haatzaaier en klootvioliste als regeerders? Doe mij dan maar het gortdroge CDA, die hebben het tenminste geregeld over het heb je naasten lief ;)

  • Volgende discussie
#2 Abhorsen

Ik ben blij weer iets van Verdonk te horen en ook hoe ze haar politieke visie en beleid voor Nederland goed beargumenteerd naar voren brengt. Ze heeft duidelijk grootste plannen voor ons kikkerlandje en ik ben blij te horen dat ze ook daadwerkelijk inhoudelijk duidelijk maakt wat haar plannen zijn. Net zoals we eigenlijk altijd al van haar gewent zijn. Geen politiek voeren, maar de zaken benoemen en aanpakken. Duidelijk inhoudelijk beleid willen voeren!

Oh… wacht…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Arnoud

Wilders hoeft van mij maar één keer over de grens. Richting Vlaanderen ofzo.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Paul

Bij ’toenadering zoeken’ dringt zich onwillekeurig de gedachte aan voortplanting op, en de tweede generatie is bij problemenmakers altijd veel virulenter dan de eerste, maar gelukkig zijn Verdonk noch Wilders iets in die geest van plan.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Eric

Hmnou, ik ben nog niet helemaal zeker van het CDA. Al hebben we daar wel het voordeel dat Balkenende Verdonk niet nog een keer in zijn kabinet wil hebben.

  • Vorige discussie