Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Meedoen, meer werk, minder regels. Dat is het motto van het kabinet Balkenende II, en de afgelopen twee dagen werd er hier al in de rookdiscussie geconcludeerd dat meer werk en minder regels onder druk staat, maar de laatste twee dagen werd mij ook duidelijk dat het Meedoen vooral voor de bevolking geldt en niet voor de overheid.

Natuursteen en kersenhout
Zo laat de directie van het UWV een aantal vers opgeleverde etages slopen om ze voor 9 miljoen euro opnieuw in te richten omdat ze een betere uitstraling moeten hebben en kersenhout een ‘betere acoustiek heeft’. Men wenst niet voor de camera te reageren.
Welnu, ik vind dat deze patsers gewoon voor de camera moeten komen met hun koppen, en moeten uitleggen waarom ze denken dat ze gemeenschapsgeld over de balk menen te mogen gooien. Ze hebben een publieke taak, en afgezien van het feit dat een publieke instelling niet tot doel heeft dezelfde uitstraling te hebben als de bestuurskamer van bijvoorbeeld Microsoft, hebben ze in mijn ogen gewoon de verplichting om verantwoording af te leggen. Daar hebben we recht op.

Naamsverandering en de consequenties
Een tweede bericht is dat het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij een andere naam zal gaan krijgen omdat de Voedsel- en Warenautoriteit aan het ministerie is toegevoegd.
Op zich natuurlijk een logisch besluit, ware het niet dat heel Nederland de komende jaren in financieel opzicht anaal wordt genomen door Balkenende en consorten, en dat het uitstellen van zo’n naamsverandering een goed signaal zou zijn richting burgers dat ook de overheid op de centen let, want een naamsverandering werkt door in visitekaartjes, briefpapier, websites, opdrukken op auto’s en ik weet niet wat meer. En kost dus vele miljoenen. Als het beestje maar een naam heeft toch? Die naamsverandering kan ook prima aan het eind van de komende 4 jaar, wanneer het land gered is en er weer geld genoeg is.

0

Reacties zijn uitgeschakeld