Venus in de spotlight

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een Belg-logger (Bel-Glogger?!) op Sargasso? Als dat maar goed gaat. De normen en waarden kunnen hier helemaal de deur uit. Los van de eer om uitgenodigd te zijn, is het mij een waar-
Soit. waar was ik gebleven.
Oja. Verkiezingen, en een poging om daar Belgisch verslag van te doen. Die postjes zijn op komst. Democratische weetjes van het westelijke front. Maar wie kan het volgende nieuwsje omtrent “the object of sanguine wishes in Much Hoole” ongepost laten liggen? En dan nog net na de Tsjechische Stelling-post…
Historie schrijven we zo rond de achtste juni, en pas in 2247 weer. Reuters en ook een eigen Venus voor de Zon site…

0

Reacties (15)

#1 Carlos

Welkom Crachat! Leve België ! (in de EU en op Sargasso)

 • Volgende discussie
#2 Carlos

test

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 bicat

Oh jammer. Test mislukt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 mark

Awel, kom!
A(h), welkom, crachat!

Ga jij ook ‘via’ als ‘vanop’ vermelden (gaan)? En ‘zeker en vast’ ipv andersom? En turnpantoffel ipv gymschoen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 crachat

Mark: You bet uw aars :-)
En het Groot Dictee houden we hier ten Sargasso ook jaarlijks.

(slechts) Eén enkele regel toch meegeven: als ik poep(p)en schrijf, bedoel ik heel wat anders dan kaka doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 J.N. Bosboom

Poepen = vogelen. In dat verband mag ik u beleefd het boek ‘De fotograaf’ aanbevelen, van de schrijver Claus Trum (een pseudoniem van Jef Geraerts).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 J.N. Bosboom

Een citaat voor het literaire element:

Het was drukkend heet. Ik zweette een beetje in mijn zomers pak. Haar kutje had ook een beetje naar wijfje geroken. Van haar type kon ik zoiets verdragen. Van echte mooie, sexy wijven, slank modern enzovoort verlang ik de meest strikte hygiëne, maar bij dit moederdier was de bronstreuk dermate normaal, dat alleen het feit dat ze deodorant op haar venusheuvel zou gebruiken, me zou weerhouden van verdere familiariteiten. Op het toilet stond de deur van een weecee op een kier. Toen ik binnenkwam, ging hij even open en ze wenkte me haastig. Kom lieve schat, lekkere poepvogel, zei ze en kuste me zo geil met natte open mond dat mijn tong bijna in haar maag zat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 mark

Wie werk vindt, moet jodelen en bokkespringen maken, na het onpeilbare leed van de werkeloosheid. Het is belachelijk. De mens is niet gemaakt om te werken. De mens is gemaakt om te sterven.

(…)

Terwijl hij ronddoolde in Brussel liep hij ineens onvast, struikelde en bleef liggen. Het duurde een hele tijd vooraleer iemand zich over hem ontfermde. Mijdunkt was Louis nog in leven. De woorden die hij prevelde waren niet te begrijpen, maar dat het belangrijke woorden waren, daar mogen we zeker van zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Crachàt

Geraerts?
O ja. Jefke. De geGeerardste schrijver van het best vekochte boek in vlaanderen: de Snoecks Almanak. (250.000 ex.)
Waar hij het best herinnerd om wordt, wat mij betreft, is zijn antwoord op de vraag: “Seg Jef, wat was nu uw ergste belevenis toen gij de Camel Trophy reed?”: -… “awel, … euh… de Bump. Ge kent de bump? Dat is als ge dus met uwe wagen, nen djiep als wij zeggen, over nen, als wij zeggen, heuvel eigenlijk rijdt, en dan ineens vliegt ge naar boven en ge botst met uw hoofd tegen het plafond van die wagen, en dat is dus wat ze noemen daar eigenlijk, den Bump”.
Jefke is dus met andere woorden de vlaamse Theo Van Gogh, maar dan 20 jaar eerder. Respek!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Grobbo

Hoi Crachat, welkom!

Hoe zet ik bij de weg een ‘accent grave’ op je naam?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Carlos

test

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Crachàt

:-) zo, dacht ik: à.
Op mijn macklavier, EN het enige Germaanse-taalland wat een AZERTYbord heeft: onder mijn getal O. Naast de ç. Maar voor de ).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 bicat

Ha! Test gelukt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 boludo

Jef Geraerts vind ik behoorlijk kut, doe mij maar de scene uit mooie ogen op de uni van Gent waar een vriend van Brusselmans een behoorlijke kwat op de bontjas van een lekkere student plaatst en haar vervolgens plat op de bek neemt.
En uit welke streek/stad komt Crachat vandaan? Belgie zegt me niets, dat land bestaat allang niet meer (als het ooit bestaan heeft.
Voor het geval dat, in juni staat een BBQ in Brussel gepland.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Crachàt

Boludo. Tja. Tussen Brussel en Antwerpen.
Maar die BBQ mag u best specifiëren.
Als Boludo me tegen dan me iets zegt, uiteraard.

 • Vorige discussie