Venezolaanse boeken toch duurder

met een boekje in een hoekje...De Venezolaanse overheid wenst niet mee te doen als eregast aan de boekenbeurs in het Boliviaanse La Paz (emol.com). Deze beurs zou mercantilistisch zijn en boeken zijn nu eenmaal geen handelswaar. De directeur van het National Book Center in Venezuela verwoord het zo: “books are not merchandise, but an instrument in the struggle for freedom” en verder moeten boeken volgens hem niet langer een privilege van de elite blijven. In Venezuela zal een alternatieve boekenbeurs worden gehouden waarbij 25.000 boeken extragratis worden weg gegeven.

Hoe nobel toch maar weer van gidsland Venezuela… Maar het kritische latinlog CaracasChronicles nam de proef op de som en vergeleek de boekenprijzen in het chavistische Venezuela met die in het kapitalistische Amerika. Volgens dit latinlog heft de Venezolaanse overheid namelijk veel belasting op boeken en wordt de prijs ook opgevoerd door hoge importtarieven. Er kwam een amusant stukje burgeronderzoeksjournalistiek uit voort: a copy of Mario Vargas Llosa’s “Travesuras de la Niña Mala” will set you back 45,000 bolívars, roughly US$21.42 at the fixed rate.. ..The same book on Amazon costs you $13.57. (CaracasChronicles)

 1. 2

  mercantilistisch, mooi woord!

  Maar is dan de oliehandel van de VS een voorbeeld van mercantilisme? /dombo

  Enge man hoor die Chavez, een echte bedreiging voor onze welvaart!

 2. 6

  en de linkse dwazen huppelen weer vrolijk achter Chavez en zijn achterhaalde idealen aan. Vooral niets aantrekken van harde data, gewoon op die onderbuik afgaan.

  Dat iedereen arm mag blijven!