Vacature technici (m/v)

Sargasso zoekt technici die ervaren zijn in meerdere van de volgende gebieden: php (liefst in combinatie met) Mysql, en .htaccess. Daarnaast heeft de persoon in kwestie ervaring met, en kennis van de mogelijkheden van Open Source web applicaties en in het bijzonder met WordPress. Het kunnen schrijven van webpagina’s in XHTML is geen vereiste maar wel een pre natuurlijk.

De werkzaamheden zullen bestaan uit het onderhouden, uitbouwen en beheren van de Sargasso databases. Speciale aandacht hierbij gaat uit naar het samenvoegen van de huidige site en het oudere archief. Verder gaat het om het vernieuwen en uitbereiden van de site op grafisch en functioneel gebied, het aanpassen en tweaken van de WP scripts en het optimaliseren van de performance. Een eigen inbreng van ideeen en visie wordt uiteraard verwacht.

Wat bieden wij? Vooralsnog geen salaris, maar wel een prettige werksfeer. Bovendien is dit voor u de kans om deel te nemen aan één van de boeiendste experimenten op het internet van de eenentwingste eeuw.

Reacties graag met een beknopte samenvatting van relevante (werk)ervaring en motivatie mailt u hier.

 1. 3

  @Spuyt: Dat hangt er van af. In eerste instantie willen we over naar WordPress 1.5.1 met invoeging van het oude archief. Hoeveel tijd dat gaat kosten hangt denk ik af van de vaardigheid, maar een goede techneut weet vermoedelijk de databases wel in een dag samen te voegen, en daarnaast moeten we een nieuw template bouwen. Alles bij elkaar denk ik dat het 40 tot 60 uur werk is maximaal. Maar het hoeft niet morgen af natuurlijk… En daarna kunnen we rustig gaan ontwikkelen.

  Maar uiteindelijk is het natuurlijk hoeveel tijd iemand zelf te besteden heeft.

 2. 6

  Las laatst een eng verhaal over een blogger (met een outside programma en provider) die z’n website verloor na crash bij provider. Backen jullie alles goed up (van de remote site naar huis) ?

 3. 8

  Mescaline, het is ons al gebeurd bij onze vorige provider. Een crash in oktober 2004, we verloren hierbij september en oktober… en hebben met man en macht moeten werken om Sargasso voor de amerikaanse verkiezingen weer in de lucht te krijgen.

  Inmiddels wordt alles goed gebackupt, althans daar gaan we vanuit.

 4. 19

  @Spuyt: die schatting is voor het hele traject, dus inclusief migratie naar nieuwe versie WP en inclusief nieuwe template. De database samensmelting zou aanzienlijk minder tijd hoeven te kosten.

 5. 20

  @ALO: Lol.

  @Webmeesteres: klopt waarschijnlijk, maar feit blijft ik op dit moment niets kan garanderen betreffende mijn beschikbaarheid de komende maanden.
  Ik hou het in ieder geval in gedachten.

 6. 22

  Hier nog wat perl poetry :-)

  #!/usr/bin/perl

  my $eyes = “closed”;
  my $heart = “aching”;
  my $beloved = “gone”;

  no warnings;

  my $love = ();

  open MY,”mind”;
  foreach ($love) {
  open MY,$eyes;
  tell my $mind or open my $eyes;
  }

  do not $fear and do not die;

  $i; die “because i love you\n”;

  do { $i; sleep($_) } while ( $awake );

  warn “$me” if ($i == $wrong);

  bind my $love, $dear and do not exit;
  for (my $world = “dark”) {};
  for (my $eyes = “blind”) {};