Uitbreiding Europese Unie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De Europese Unie is vanaf Mei 2004 uitgebreid, en dat proces zal naar verwachting in rap tempo worden voortgezet met een verwachte toetreding van Roemenie en Bulgarije in enkele jaren. Wat haalt Europa eigenlijk in huis? Nu de West-Europese media vooral fungeren als rapporteur van pers-communiques en berichten van de ‘wire’ van persagentschappen als AP en Reuters, is de gemiddelde Europeaan vooral geinformeerd met het nieuws dat we graag willen horen.

Gelukkig is in landen als Roemenie persvrijheid nog niet doodgewoon. Het Centrum voor Onderzoekende Journalistiek in Roemenie, bericht dat de toetredende landen vooral roversholen blijken te zijn waar armoede en corruptie heersen, waarin bloeddiamanten worden geslepen en kinderen en vrouwen kunnen worden gekocht. Een suggestie voor de VVD: misschien toch liever Turkije dan maar?

Romanian Centre for Investigative Journalism

0

Reacties (2)

#1 name

van dik hout zaagt men planken, Caprio.

ooit wel eens in Italie, Spanje what have you geweest, wat zeg ik, de Nederlandse vestigingen van H&M geweest en in de labeltjes gekeken? En die landen die nu zijn toegetreden, denk je nou echt dat die model staan voor uw idee van rechtschapenheid? pfffff, te makkelijk om nu weer het obligate Turkije erbij te slepen.

Volgende keer graag weer een lullig Duitsland-stukje, hoor. Gaat je beter af.

  • Volgende discussie
#2 caprio

Maak de boodschapper geen verwijten, name. Men kan Jezus toch ook niet verwijten dat de vrouw de zonde in de wereld bracht?

  • Vorige discussie