Tweespalt | It’s the constitution stupid!

Sarah Palin, 27-3-2010 Sarah Palin, 27-3-2010
Our vision for America is anchored in time-tested truths that the government that governs least governs best, that the Constitution provides the path to a more perfect union. In these volatile times when we are a nation at war, now more than ever is when we need a commander-in-chief, not a constitutional law professor lecturing us from a lectern.

 
Beide uitspraken kregen applaus van de TeaParty mensen.
Via Think Progress en LATimes.

 1. 1

  “Beide uitspraken kregen applaus van de TeaParty mensen.”

  Die zouden nog klappen voor iemand die pleit voor deportatie van alle niet native Americans.

 2. 2

  Ach ja, “de overheid moet ons met rust laten, behalve als het gaat om repressief optreden tegen criminelen en terroristen (lees: anderen en andersdenkenden)”, is toch het grote idee achter conservatisme? Het is gewoon een ingebakken inconsistentie, nog meer dan de tegenstrijdigheid dat het deel van de niet-elite die het hardst hierom roept, er het meest baat heeft van een overheid die zich wél met hun sociaal-economisch welzijn bemoeit, zoals in de QdJ van vandaag duidelijk werd.

 3. 3

  @1: mooie grap was dat inderdaad

  @2: “geef mensen de vrijheid, behalve als ze dat niet aan kunnen; druk initiatief niet de kop in met regeltjes en nivellering” lijkt me beter uitgedrukt.

  In Nederland zijn de echte conservatieven op dit moment natuurlijk PVDA en SP, zeker na de “meer overheid graag” lezing van Cohen afgelopen vrijdag. Terug naar vroeger, nationaliseren, lastenverzwaring ipv besparen, en een flinke collectieve sector. Vreemd genoeg voelt dat net zo uit de tijd als mejuffrouw Palin.

 4. 7

  “That the government that governs least governs best” Dat was in de VS zeker zo voor ca. 1860, voor de afschaffing van de slavernij dus. Zou Palin met terugwerkende kracht Lincoln beschouwen als ‘on-Amerikaans’?
  ‘A commander in chief” hadden ze net gehad, gevolg was dat een ruime meerderheid van de Amerikanen iets anders wilden na 8 jaar.

 5. 8

  De baten voor mijzelf, de lasten voor een ander vind ik niet zo’n inconsistent idee @prometeus. Weinig principieel dat wel.

  @3: Ja, ik heb ook op meervrijheid.nl gelezen dat zwart tegenwoordig wit is. En Hitler natuurlijk een GroenLinkser.

 6. 9

  @
  Maarten van Rossum inmiddels een prominent pvda’er te noemen heet zichzelf conservatief.
  Overigens lijkt sarah qua glibberigheid volendam voorbij te streven met haar Palinsound.

 7. 10

  Obama pareert dat in flitsend lederen jack in Afghanistan meteen:

  …and the world will be significally less secure…but as long as I’m you’re commander-in-chief, I’m not gonna let that happen.

  http://amerika.blog.nl/algemeen/2010/03/29/president-obamas-speech-in-afghanistan

  *voor zover dat nodig was want die rol lijkt uitgespeeld, hooguit om een krakkemikkige oorlogsveteraan wat uit de wind te houden*

  Maar waarom zit je toch altijd zo op Palin in te hakken Steeph, heb je soms een hekel aan haar of dat die bril je niet aanstaat of zo? Je weet toch hoe vrouwen zijn, ene moment een emotionele achtbaan andere moment waarom zeg je nou niks van me nieuwe haar…

 8. 11

  Hilarisch in de VS is ook dat steeds “people” bezigen. “we are the people”.
  Los van het aanmatigende: als er dan een wet gestemd wordt die voor een zo groot aantal mogelijke piepel is, dan is het weer niet goed: dan is het kommunizzem.

 9. 17

  @14: Ook dat bord linksonder. Ben je toch wel dapper als je durft toe te geven dat je daar staat te protesteren terwijl het langsrijdend verkeer je hypotheek betaalt.